Чому призов на Камінь-Каширщині провалили

12 Травня 2017, 20:06
2472

У Камінь-Каширському районі майже півтисячі громадян,  які підлягають строковій службі, знаходиться в розшуку. 70 осіб – притягнуті до адміністративної відповідальності за неявку.

Про це сьогодні, 12 травня, під час чергового засідання ради оборони Волинської області під керівництвом голови облдержадміністрації Володимиром Гунчиком доповів військовий комісар Камінь-Каширського військового комісаріату полковник Віталій Михайлов, – повідомяє відділ інформаційної політики ОДА.

Віталій Михайлов, зокрема, зауважив наступне:

– На момент оповіщення переважна більшість громадян призивного віку знаходяться за межами території району, а ті, хто все ж таки отримав повістки, просто не з’являються. Своєю чергою, представники сільських рад оповіщення проводять лише формально. Така система працює другий рік поспіль. Тому 469 громадян, в районі, нині знаходяться в розшуку. Окрім того, надіслані повідомлення щодо ухилення від виконання громадянського обов’язку. Однак, на сьогодні жодного поліція так і не розшукала. Тим не менше, до адміністративної відповідальності за неявку притягнено 70 осіб.

Відтак,  керівник найвищої виконавчої гілки влади в області прийняв рішення в кінці червня ще раз заслухати оновлену інформацію, провівши виїздне засідання ради оборони на теренах Камінь-Каширського району.

Зазначимо, що наразі триває весняний призов громадян України на строкову військову службу, а також комплектування військових частин кандидатами на військову службу за контрактом у 2017 році. 

 

 

 

Коментарі
12 Травня 2017, 23:48
Тут справа не в тому. Євросоюз на носі. Взагалі наприклад якщо в К-Каширську фактичо починаючи або продовжуючи Безвіс і т.д. залишиться населення приблизно семи тисяч то це найбільш обнадійливий прогноз оскільки все населення попросту втікає від цього ну попросту "немислого" порівнюючи з іншими регіонами життя. Вулиці пустіють, населення вимирає або просто виїзджають в інші регіони залишаючи за собою приписку та дані для військового комісаріату. Крім того слід врахувати, що закінчуючи школу коли проходить приписка громадян молодь йде далі навчатися, а таких приблизно що наймене 80 відсотків не дарма, що наший регіон взяв планку - друге місце по середньозваженому коєфіцієнту ЗНО, а це щось таки значить. Далі коли молода людина приписана до батьківського дому вона фактично до дому не повертається оскільки тут немає перспектив для нормального життя. Тому у принципі військовий комісар у таких умовах загальнолюдського буття немає перспектив для своєї роботи крім хіба що підвищеної уваги правоохоронних органів які також складаються з тих самих людей. Але в цілому відсутнє взаєморозуміння населення та влади у першу чергу.
13 Травня 2017, 00:39
Якщо військовий комісар "у таких умовах загальнолюдського буття немає перспектив для своєї роботи крім хіба що підвищеної уваги правоохоронних органів які також складаються з тих самих людей", то для чого займати посаду? Нехай їде на сезонні роботи чи займеться іншою корисною для себе справою. Чому я так кажу? А тому, що непокаране зло зазвичай подвоюється. Маю на увазі випадок, коли сільські голови Доброго та Черче свого часу зухвало проігнорували Указ Президента України щодо призову до ЗСУ, навіть не довівши завдання до виконавців на підконтрольній адміністративній території. Цей саботаж не отримав ні законної, ні моральної оцінки з боку районного керівництва, правоохоронних органів та політичних лідерів району, якщо, звичайно, такі ще є окрім як на папері. Я вже мовчу про осуд людський, оскільки на це важко сподіватися. Влада імітує патріотизм шляхом проведення масових ритуальних заходів, які зводяться до покладання квітів, вінків, пісень та промов про неньку Україну. Засоби масової інформації на чільному місці завше тримають щонайменші кроки УПЦ МП, навіть екскурсії групи вірян до святих місць та храмів. А позиція цих представників нашого північного сусіда давно відома і результати, як Камінь пише "на лицо". Якщо майже 500 осіб району знаходяться у розшуку, а кожен з них має свій акаунт у соцмережах, селфить через день свої фейси на всі боки, то так ми далеко зайдемо. Призовників же ніхто в зону АТО не посилає, навіть контрактника, який відмовляється йти безпосередньо на "бойову територію" туди не посилають. Звичайно, нікому не хочеться ризикувати молодим життям, тим більше батькам свідомо виштурхувати туди своїх синів, але "русский мир" в районі цвіте і буяє в багатьох головах - за кого воювати, за Пороха? А це все безпосередньо пов'язане з призовом до війська...
13 Травня 2017, 01:27
"Влада імітує патріотизм": якщо вже влада імітує то що вже говорити про простих громадян але подекуди не слід обіцяти не мислиме але якщо обіцяєш то виконуй але якщо обіцяєш але не виконуєш то й не слід "ганятися" за молодими людьми. Взагалі здається ніхто тут не розуміє що станеться після так званого Безвізу який й так вже пішов своїм процесом. ПРиблизно так як і у Польщі коли щорічно приблизно 1.5млн. працездатних громадян не заповнюються робочими вакансіями. Тобто Західна Україна цілком реально посуне на Захід Польщі як свого часу Польща та громадяни Прибалтійських республік посунули на Захід далі від своїх постійних місць проживання тому Наш чекає свого роду "армагедон".
13 Травня 2017, 12:22
Армагедон в основному буде в головах, особливо в старших людей, які окрім заводського чи фабричного гудка про початок робочого дня нічого іншого у своєму житті не бачили і не уявляють. Чиновницький люд втратить монополію на владу, бо безвіз дає альтернативу у зароблянні копійки на кусень хліба. У Піщаному майже до самого кінця радянської влади воювали людьми, котрі хотіли завести собі в господарці коня, адже тоді людина стає незалежною від влади, з конем вона має альтернативу до радгоспу у заробітку кусня хліба. Звичайно, що безвіз це не манна небесна, це лишень можливість реалізувати себе поза межами совка, можливість і потреба у вивченні мов, технологій та конструктивних рішень. Протестанти давно вже для себе цей безвіз організували за посередництва віз і інакшими очима дивляться на цей світ. Вони розуміють, що все потрібно заробити самому, ніхто окрім тебе, або за гроші, не облаштує порядку навколо твого обійстя. Ця ситуація схожа до того, коли телятко впирається всіма чотирма лапами навесні, як його виводять на світ божий з теплого хліва, з м'якого місця з сіна для спання та від теплої маминої цицьки з парним молоком...
13 Травня 2017, 12:30
Ні військовий комісар,ні сільські голови навіть вкупі з дунайчуками гунчиками та сусами нічого особливого в плані покращення патріотизму чи призову НЕ ЗРОБЛЯТЬ . Патріотизм - це ж не картопля чи жито, яке сьогодні посадив або посіяв і через 3-4 місяці вже є результат . Патріотизм виховується роками-десятиліттями ,якщо не поколіннями .А стимулом до покращення мобілізації чи призову на строкову могло б бути мобілізація синків високопосадовців або їхня добровільна участь . Ось тоді люди по селах побачили б реальний приклад патріотизму на державному рівні і відповідальність керівників держави .
13 Травня 2017, 14:04
Ось такий ваш підхід і є гібридним способом протистояти мобілізації, бо в Україні є не тільки східний фронт в Лугандонії, воювати треба скрізь - і з синками бариг, і з корупцією, і з рускім міром навкруги та в особистій голові кожного, бо у нас нема запасної батьківщини, як у більшості мажорних синочків. Хочеться вірити, що ваш комент не з технології російських тролів, а від "щирого" серця та власної голови. Звісно, що тільки сама влада району зможе вирішити цю проблему, але від неї залежить багато...
13 Травня 2017, 14:36
В останньому реченні за 11:04 слід читати "...влада району НЕ зможе". І, принагідно, про ваше "...люди по селах побачили б реальний приклад патріотизму на державному рівні і відповідальність керівників держави ." Патріотизм державних мужів на найвищому рівні формується також нами всіма - простими мешканцями сіл і міст. Бо якщо ми проголосували за народного депутата від округу за 200 грн. чи за нове вікно в амбулаторії або сільському ФАПові, або й просто за обіцянки золотих верб на берегах Турії чи Стоходу, то сподіватися на найвищий патріотизм цих високопосадовців марно, людям треба повернути затрачені кошти у передвиборчій кампанії ще й трохи заробити. Вацлав Гавел не хотів ставати Президентом Чехії, мотивуючи це своєю непідготовленістю до такої високої відповідальності, відсутністю бажаної для управлінця такого високого рівня відповідної освіти тощо, але чеська інтеліґенція таки змогла переконати його у тому, що народові потрібна перш за все його чесність та патріотизм чеської нації. У нас ще на смерть б'ються за найвищу державну посаду, бо, вочевидь, є певна мотивація і не тільки коритного характеру. Тому ми змушені, якщо, звісно, хочемо мати свою державу, боротися на різних фронтах. Бо ще трохи і ми підтримаємо гіпотетичну в окремих захланних головах Поліську чи Бурштинову народну республіку, яка дасть можливість місцевому люду вирубати до останнього пенька ліс і добути бурштин, а там, як колись казали, хоч потоп... Така психологія згубна і загрозлива, варто боронити свою державу цілісно і боротися за справедливість та достаток у ній. Польща, прибалтійські республіки та інші молоді східноєвропейські держави - тому приклад...
13 Травня 2017, 14:41
"телятко впирається всіма чотирма лапами навесні, як його виводять на світ божий з теплого хліва": невдале порівняння крім того що малочисельність території ніколи до добра не приводило і в першу чергу коли молоді люди як от у Нашом випадку виїзджають не тільки за межі К-Каширського району але й за межі України передусім. Чому питається?, а тому що молода людина не тільки є кормильцем своєї родини але й кормить опосередковано того самого пенсіонера, вчителя та врешті-решт державну владу через сплату податкових платежів. Тут переймаються про те, що нікому бачите служити в Українській армії, шановні якщо брати на перспективу то тут треба перейматися тим, що нікому буде кормити й тих хто зараз служить через те, що тих 500 осіб які буцім-то десь переховуються ясна річ, що десь заробляють собі на хліб насущний та таким чином прямо та опосередковано заробляючи собі на хліб сплачують податкові платежі але якщо до Них будуть застосовані методи поліцейської держави зі своїми так званими правоохоронними органами то такі громадяни вже точно не будуть навіть добропорядочними про те, що принаймі половина з Них будуть шукати притулку, це з їхньою точки зору в інших державах. Тому такі громадяни щонайменше на десять років будуть втрачені для України оскільки вони не тільки будуть заробляти за межами України але й тратити свої кошти також в інших місцях. Потім вжеш час іде кожний такий змушений буде обростати родиною і вже також добре що хоч за межами району але й можливо що за межами держави і тому ці громадяни будуть точно вже втрачені для Нас. Ось найголовніший мессидж у цих питаннях. Тому застосовувати до таких методи поліцеської держави то краще сто раз подумати. Краще звернути увагу на прийдешні покоління, а не на тих які виховувались до цього часу не в тій системі координат до яких Ми хочемо застосувати. Ніхто ж не знав що завтра буде війна. Правда зараз у політикумі робляться кардинальні здвиги і тому тільки через це Ми втрачаємо раз у раз патріотів своєї держави але це не головне. Звичайно подекуди гірко бачити що сучасна молодь не є патріотами своєї держави але подекуди саме через те, що сім"я, родина або суспільство у свій час не дала того виховання на яке МИ зараз розраховуємо. Тому вимагати у Них, а надто того що Ми у свій час Їм не прищепили або не дали то це принаймі що найменше являється неетично.
13 Травня 2017, 15:20
Таке враження, що заробітки в Росії, якими живе частина поліщуків десятками років, це зрозуміло. Ну а як інакше, де ж копійчину для життя добути - думає пересічний волинянин. А от вже у Європу, хе-хе, це ж не прийнято якось, то щось підозріле і підступне вважає хтось, у тому числі - прочитується між рядками у вашому коменті. Трудова міграція є поширеним явищем і не тільки у Європі, де німці часто їдуть до британців та грубшим фунтом. Вона дозволяє опановувати нові технології, заробляти гроші, які пізніше можна вкладати у якийсь бізнес на малій Батьківщині чи в іншому місці. Військова повинність перед державою нічим не відрізняється від сплати податків, приходить черга до молодої людини пройти військовий вишкіл, набути певну військову спеціальність, аби у разі загрози стати в обороні своєї території. Адже доки молодик спокійно ріс і марав свої дитячі колготки чи памперси, вчився у школі спокій його сім'ї охороняв хтось старший, тепер черга прийшла й до нього. Варто пам'ятати, що найміцніші і найвищі мури власної садиби, накопичені статки, автівки та інше добро не мають жодної цінності на незахищеній території. Все це прийде і забере не домушник, котрий справді не перелізе через цей ці мури зі злими сторожовими псами, а великий сусід, котрий заставить ще й співати чужі нам пісні та розмовляти чужинською мовою. Тому, не варто вносити смуту у молоді мізки, військовий обов'язок і податки - це свята справа у будь-якій державі світу, надто - у воюючій...
13 Травня 2017, 20:26
Тут така справа слід придивитися до цих "спартанців" та їхньої статистики або вони назбиралися за три-п"ять років або вони це ті громадяни яким від 25-и до 27-и коли законодавством добавили два роки тому у принципі очевидно що це ті хлопи які в основному у свій час "служили" у вищій школі так і не отримавши офіцерські звання через те, що як відомо у той час було проблематично закінчувати військові кафедри. Знаю що на той час навіть якщо ти бажаєш навчатися на військовій кафедрі то міг навіть платити гроші, а за бюджет як завжди то по-блату то по інших справах. Отже закінчивши вищу школу такий громадянин у принципі маючи вже 23-24 років від роду вже й не планує ні на яку службу просто вступає в дітородний вік та старається заробляти на свій хліб насущний будувати своє життя аж тут до війська просять; кидати все, а потім повертатися невідомо до чого оскільки ніхто тебе чекати не буде ні робота ні інколи й дівчата....
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024