Камінь-Каширський може стати форпостом важкої атлетики Волині

07 Жовтня 2020, 11:00
3221

Це чудово проілюстрував чемпіонат області серед юнаків та дівчат до 15 років, який проходив у спортивному залі Камінь-Каширського ВПУ.

Про це пише Полісся.

У підсумку Камінь-Каширщина стала лідером серед районів і міст за кількістю переможців: 7 золотих, 2 срібних і 1 бронзова медалі. Другу позицію зайняв Луцьк, а трійку лідерів замкнув Ковельський район.

Як повідомив тренер Камінь-Каширської ДЮСШ Валентин Андрусь, участь у чемпіонаті взяли 5 районів та місто Луцьк. Разом – 56 силачів.

Кожен район міг представити 10 важкоатлетів, тож факт, що усі камінь-каширські учасники стали призерами, досить промовистий.

Так, у своїх вагових категоріях золото вибороли Катерина Малащук, Олександра Чмух, Марія Чмух із села Видерта і грудківці Софія Козак, Анна Король, Юлія Хоцевич та Максим Найдич.

Срібними призерами стали Анна Шиліпук (Камінь-Каширський) та Каріна Кривдік (Гута-Камінська), а бронзу здобула Анна Шворак. Усі троє виходили на змагальний поміст вперше.

Не секрет, що можливість проводити у себе обласні змагання стала для камінь-каширців реальною після утворення федерації важкої атлетики. Нині цій громадській організації уже півтора року і президент федерації важкої атлетики Волині визнав її найкращою в регіоні. Як справедливо зауважили гості та учасники змагань, цьогоріч чемпіонат області пройшов на рівні всеукраїнського.

Тож камінь-каширським важкоатлетам є чим похвалитися. Так, у 2019 році за підтримки місцевого бізнесу та держпідприємств федерація власними силами збудувала сучасний змагальний поміст, аналогів якому немає у жодному з районів Волині (його наявність є визначальною умовою для проведення чемпіонату), а цьогоріч – використали систему електронного протоколу, якій можуть позаздрити обласні організації. Крім цього, підготували атрибутику з власним логотипом, сувеніри гостям та кубки переможцям.

«Важка атлетика на Камінь-Каширщині набирає обертів. Створення федерації дало можливість розвитку. Зокрема, в покращенні матеріальної бази. Ми провели ремонт у тренувальному залі, реконструювали помости, купили плазмовий телевізор для демонстрації новітніх методик тренування. Підготували брендовану атрибутику, форму для асистентів. Працюємо над спортивним одягом для команди. Наразі плануємо розширювати географію важкої атлетики в районі. Зокрема, хочемо облаштувати тренувальні зали у Видерті та Хотешові», – поділився перспективами цього виду спорту голова федерації важкої атлетики Камінь-Каширського району Володимир Сінчук.

Все ж рушійною силою важкої атлетики краю лишаються діти. Нині під керівництвом Валентина та Богдана Андрусів тренується більше 30 юних спортсменів з Видерти, Грудок, Ворокомле, Гути-Камінської, Підцир’я, Раків Лісу та Малої Глуші. З них – близько 20 дівчат.

Це найбільша кількість важкоатлеток, які займаються в одному залі, на Волині. Дівчата уже зарекомендували себе на змаганнях різних рівнів і невдовзі будуть боротися за першість на чемпіонатах України.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024