Сімейні лікарі повторно отримають стандарти лікування пацієнтів з коронавірусом

13 Жовтня 2020, 08:39
1528

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов дав доручення НСЗУ повторно надіслати стандарти лікування сімейним лікарям.

Про це повідомляють на сторінці МОЗ у мережі.

«Закликаю лікарів дотримуватися стандарту лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Він зроблений у дуже зручному форматі і розміщений на сайті МОЗ. Це дуже важливо, бо, на жаль, часто пацієнтам з підозрою на коронавірусну хворобу сімейні лікарі починають призначати одразу декілька антибіотиків - цього категорично не можна робити», – розповів очільник МОЗ.

Міністр також подякував сімейним лікарям за роботу з навантаженням, яке виникло через велику кількість звернень. Окрім того, він звернувся до пацієнтів з проханням, по можливості, телефонувати лікарям у робочий час, а лікарям - відповідати на дзвінки пацієнтів у робочий час.

«У сімейних лікарів теж є графік роботи, вони теж люди. Тому якщо у вас є можливість, телефонуйте протягом робочого дня. Лікарі часто нарікають, що пацієнти телефонують їм після дев’ятої години вечора», – додав Максим Степанов.

Читайте також: В Україні планують збільшити кількість тестів на COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром