«Будуть у громади гроші – будуть зміни та розвиток», – Марина Мартинюк

14 Жовтня 2020, 12:30
Марина Мартинюк 4541
Марина Мартинюк

«Будуть у громади гроші – будуть зміни та розвиток», – Марина Мартинюк кандидатка у депутати Камінь-Каширської районної ради.

Марина Мартинюк – учитель за покликанням. Але життя розпорядилося так, що на прохання людей довелося змінити професійні орієнтири.

Тож ось уже 16 років Марина Андріївна працює в органах місцевого самоврядування, 5 з яких очолює Карасинську громаду.

Про особисте і робоче, про моральні цінності й мету, заради якої балотується до Камінь-Каширської районної ради, – в нашій розмові.

Марино Андріївно, яким був Ваш життєвий шлях до того, як люди обрали головою Карасинського старостинського округу ?

– Почну з того, що народилася я в селі Карасин 15 квітня 1971 року. Мій тато працював столяром у місцевому радгоспі, там же трудилася мама, але телятницею.

Я була дев’ятою і наймолодшою дитиною в нашій великій сім’ї. Маю п’ятьох братів і трьох сестер.

Отже, з дитинства навчені працювати?

– Звичайно. Але робота в селі не завадила здобути вищу освіту. Я закінчила Волинський національний університет, факультет української мови та літератури. Відразу працювала в карасинській школі педагогом-організатором.

Потім трудилася вчителем української мови та літератури. 2004-го, коли секретар нашої сільради пішла на заслужений відпочинок, а я той час вже була депутатом сільської ради,  тодішня голова Світлана Макарівна Сидорук запропонувала мені взятися за цю роботу (бо в школі я не мала повного навантаження).

Я погодилася, люди підтримали, і так пропрацювала на цій посаді два з половиною виборчі терміни. 2015-го мене було обрано Карасинським сільським головою. А із січня 2020-го, коли утворилася Сошичненська об’єднана громада, я стала в. о. старости Карасинського старостинського округу.

Не було думки теж пробуватися на посаду голови Сошичненської ОТГ?

– Була. Але я поговорила з людьми, які стільки років за мене голосували. Вони попросили лишитися. І я не могла не дослухатися до голосу громади.

Ваша посада вимагає працювати 24 години сім днів на тиждень. Чи вистачає часу для рідних?

– У мене дуже хороша сім’я, яка в усьому мене підтримує. Чоловік педагог, викладає в Карасинській школі предмет «Захист Вітчизни». В 2014 році брав участь у захисті Донецького аеропорту на позиціях біля села Опитне.

Я пишаюся донькою, яка після закінчення Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки стала журналісткою, певний час працювала на телеканалі «Аверс», а зараз разом із чоловіком та донечкою проживають в Італії.

І ще наша гордість – син, теж педагог, працює в Ковелі вчителем фізкультури. Затятий футболіст. Більше п’яти років був у складі команди дитячо-юнацького футбольного клубу «Волинь» Луцьк, яка двічі була фіналістом розіграшу Чемпіонату України.

Ви балотуєтеся в депутати Камінь-Каширської районної ради. Як рідні та односельці поставилися до такого рішення?

– З розумінням. Бо це роблю не для себе – для людей. Окрім того, я йду від політичної сили «ЗА Майбутнє».

А це означає, що ми справді зможемо змінювати світ і розбудовувати громади, бо в цій команді об’єднались люди, яким болить своя громада і які готові жервувати не тільки своїм вільним часом а й власними ресурсами аби вона була спроможною і розвивалась.

Я домагатимуся того, щоб у мою громаду повернулися раніше віддані в користування лісовий та земельний фонди. Чому? Бо саме вони і є основним ресурсом для наповнення нашого сільського бюджету. А будуть у громади гроші – будуть зміни та розвиток.

Коментарі
14 Жовтня 2020, 17:24
Для яких конкретних людей ти це робиш - для небритої істоти з Дніпра ???
14 Жовтня 2020, 19:12
Більш злої людини як Марина я не бачив
14 Жовтня 2020, 20:37
Іде за майбутнє громади, якої, своєї сімї? Розкажи скільки тобі заплатили що так р'яно агітуєш за бандюгана Семенюка, розкажи як виплату за один місяць при призначенні соціальної допомоги вимагала у людей за лояльність при видачі довідки чи акту обстеження і сприяння у її отриманні збоку твоєї сестри яка працювала останнім часом у юридичному відділі К-Каширської РДА. За останніми оприлюдненими розмірами заробітних плат сільських голів за 2019 рік отримувала в середньому 20000 грн зарплати, за що, чи може у нас суперова сільрада була із заводами які побудувала чи при границі живемо, а інформація на цьому сайті була. Так за чиє майбутнє? Повернення земель і лісів яких або для кого, для таких як Семенюк і йому подібні? Для села щось би зробила а не кармани напихати, а то прям ангел.
14 Жовтня 2020, 22:29
Жах. Найбільш цинічних і продажних людей разом зі своєю сестрою яка проживає в селі Нуйно та колотить за російську церкву за гроші і наговорює на порядних людей не існує за винятком ще однієї дами з карасина. В карасинській громаді нічого не зроблено. ніякого комфорту для жителів села. за винятком заяв та фотографій у фейсбуці та на сторінках газети полісся. яка друкує замовні продажні матеріали.Бюджет цієї ради дозволяв зробити із села картинку. але їхня жадібність та популізм перевершила над людською логікою. Стобухівка не хвалиться а показує як необхідно працювати.
14 Жовтня 2020, 22:47
Дуже правильні слова, колись вона такою не була допоки із Сидоручкою не зв'язалась, а тепер ще і з цим зеком Семенюком. Може вона не знає, але банду в якій був семенюк і яка займалась розбоєм піймали саме біля Сошичне десь під лісом на якомусь хуторі. А Стобихівці красавчики, кують своє щастя самі, помаленьку, не мозолячи своїми обличчями людям очі
14 Жовтня 2020, 22:53
Стобухівка- красавчики.
14 Жовтня 2020, 23:19
Найбільше лісових крадіїв,неадекватних людей це в партії За майбутнє. Сидоручка продалася,їй поставили завдання це здача району палиці
15 Жовтня 2020, 03:11
Що знов блокуєте сволочі де коменти
16 Жовтня 2020, 14:26
Заберіть свої брудні руки від церкви.. адже у нас поки свободи віроосповідання з Конституції ще не прибрали
17 Жовтня 2020, 17:43
Це продажна істота а не людина.Банда в складі палиці ,констанкевич,сидорук, семенюка і марини (навіть прізвища соромно писати з великої букви),яка і оком не моргне щоб знищити все!<br/>Це якесь жахіття твориться !!!!<br/>Купа кримінальних справ а вони до влади рвуться!<br/>Сердце рветься на шматки від присутності таких прізвищ на виборах!
17 Жовтня 2020, 18:24
Таким церквам не повинно бути місця в Україні
17 Жовтня 2020, 22:47
Для чого нервуєтесь? Не голосуйте за хапуг ,злодюг - і будете жити як ми. Банду-геть !
18 Жовтня 2020, 01:38
Нервуємось тому щоб вибори пройшли чесно і не було фальсифікаціїї.Направді будуть за них голусувати тільки ті,хто сам до цієї банди і причетний.Місцеві все давно зрозуміли хто є хто,хоча може ще й залишились сліпі і глухі.<br/>На сьогоднішній день вони кинуть кусок хліба перед виборами а після обберуть до нитки.<br/>Було б добре якби не продавлись за обіцянки і зе гречку а думали за майбутнє якщо не своє то своїх нащадків.
14 Березня 2021, 20:33
Забула пані Марина наголосити, що для родини багато зробила, але не для села.
14 Березня 2021, 20:36
Забула пані Марина сказати, що для РОДИНИ багато зробила, але не для села
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024