П'ять великих водойм на Волині віддадуть в оренду для розведення риби

17 Жовтня 2020, 11:30
9566 Джерело: Колаж Сили правди з використанням фото Волинської ОДА

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко підписав п’ять розпоряджень про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок водного фонду для продажу з аукціону права оренди. Це понад 80 гектарів землі і п’ять водойм в Луцькому, Рожищенському, Ківерцівському, Старовижівському та Камінь-Каширському районах.

Згідно з інформацією з текстів розпоряджень, водойми збираються віддати в оренду для рибогосподарських потреб. Хто претендує на озера наразі невідомо – пише Сила правди.

Чотири розпорядження опублікували на сайті Волинської ОДА 7 жовтня і одне – 13 жовтня.

За даними Публічної кадастрової карти, в оренду здадуть озеро Святе на території Навізької сільської ради Рожищенського району площею понад 4,5 га

Озеро Острівне поблизу села Любохини Старовижівського району, що має площу майже 55 гектарів, до речі, належить до об’єктів так званої Смарагдової мережі. 

Смарагдова мережа (Мережа Емеральд, Emerald Network) – це система територій підвищеного природоохоронного інтересу, які містять цінні середовища для рідкісних видів флори та фауни. Підставою створення Смарагдової мережі є Бернська конвенція про охорони видів дикої флори та фауни і середовищ існування в Європі.

Водойма схожа на штучний став площею майже 9 гектарів за межами населених пунктів Ратнівської сільської ради Луцького району також перейде в користування на правах оренди.

Теж саме чекає і об’єкт водного фонду площею 14,3 га на території Полицівської сільської ради Камінь-Каширського району.

Знімок з Google Earth
Знімок з Google Earth

Три гектари водного фонду біля села Словатичі Ківерцівського району також готують до аукціону.

Знімок з Google Earth
Знімок з Google Earth

Право оренди земель водного фонду продадуть на земельних торгах. 

Читайте такожУ Луцьку хочуть зробити однаковий туристичний збір для українців та іноземців

Коментарі
17 Жовтня 2020, 15:50
То вже Манька Тараканщиха купляє стави ,в тої гроши є,або для якогось депутата
17 Жовтня 2020, 16:01
Громада с.Полиці власними силами очистала став,запустили та розвели рибу,а тепер,якийсь спритний ділок прибере до рук,те що люди роками робили.Скоро всі ліси,водойми позабирають і нікуди проста людина не матиме доступу.Голосуйте і надалі за цих піда...ів.
17 Жовтня 2020, 17:59
"про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок водного фонду для продажу з аукціону права оренди.": Затвердження проектів землеустрою. Далі має бути аукціон. Отож в кого є гроші будь-ласка наженімо хоч ціну за народне добро.
17 Жовтня 2020, 22:45
Так і треба ти полицям
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39