Як у Камені-Каширському святкували День вишиванки

18 Травня 2017, 22:00
4885

Сьогодні, 18 травня, українці відзначають День вишиванки.

Це сято є самобутнім і самодостатнім, воно не прив'язане до жодного державного чи релігійного. Просто кожен охочий може в цей день долучитися до його відзначення, одягнувши вишиванку.

У Камені-Каширському підтримали цю традицію.

 

2


2


 

Більше того, у місті не просто побільшало перехожих у вишитому національному вбранні. У Камені-Каширському з нагоди Дня вишиванки працівники культури провели тематичні заходи.

Зокрема, біля центральної районної бібліотеки була організована виставка вишиванок. Тож охочі перехожі могли полюбуватися розмаїттям їх візерунків та кольорів.

 

1






 

До речі, завжди вважалося, що візерунки на вишиванках були прикрасою одягу й несли в собі магічний сенс, так само як і кольори. Наприклад, жовтий означає радість. Червоний – любов, а блакитний та зелений символізують духовний світ. Білий колір – символ невинності.

1

1

1


 

Біля районного Будинку культури була також організована виставка вишитого національного вбрання та рушників.

1


1

1

1


 

Працівники РБК підготували також для жителів та гостей Каменя-Каширського з нагоди Дня вишиванки святковий концерт. А також провели караоке.

1


 

 

Коментарі
19 Травня 2017, 01:29
Може нарешті Площа культури стане схожою на Площу Культури.
19 Травня 2017, 01:45
Які всі гарні у вишиванках. Обереги нас захищають, дають силу і любов. Окремо про працівників культури: вишукані, професійні, багаті духовно- МОЛОДЦІ!!! Україна відродиться: врага не буде- супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі...
21 Травня 2017, 02:45
Тут так справа, що у цей день могли б у К-Каширську задля статистики розповісти у скількох місцях продаються "все для вишивки".
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024