У селі Тоболи п'яний водій мотоцикла «дмухнув у трубку» на понад 10 тисяч

20 Жовтня 2020, 11:22
фото ілюстративне 4617
фото ілюстративне

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Антонюк Олеся розглянула справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка з Камінь-Каширського району, який керував мотоциклом «Viper» у стані алкогольного сп'яніння.

Про це йдеться у постанові районного суду від 15 жовтня 2020 року.

Обвинувачений 30 серпня 2020 року о 01 год. 25 хв. у селі Тоболи по вул. Довга Камінь-Каширського району керував мотоциклом марки «Viper», у стані алкогольного сп`яніння, чим порушив вимоги п. 2.9. «а» Правил дорожнього руху, за що відповідальність передбачена ст. 130 ч.1 КпАП України.

У судовому засіданні підсудний вину у вчиненні зазначеного адміністративного правопорушення не визнав та пояснив, що мотоциклом не керував, а перебував на подвір`ї своєї тітки, де святкував день свого народження.

Його мотоцикл також стояв на цьому ж подвір`ї, і раптом у двір зайшли працівники поліції, і під час з`ясування ними хто є власником транспортного засобу, він повідомив їм, що мотоцикл належить йому. Після цього поліцейські звинуватили його у керуванні зазначеним мотоциклом у стані алкогольного сп`яніння.

З висновку щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції від 30 серпня 2020 року вбачається, що за результатами проведеного на підставі направлення поліцейського від 30 серпня 2020 року у Камінь-Каширській центральній районній лікарні 30 серпня 2020 року о 04 год. 15 хв. огляду підсудного на стан алкогольного сп`яніння, лікарем було встановлено, що останній перебуває у стані алкогольного сп`яніння 1,33 проміле.

Пояснення підсудного про те, що він не керував транспортним засобом, спростовуються відезаписом з місця події, з якого вбачається, що під час спілкування з поліцейським, ОСОБА_1 на запитання навіщо зараз сідав за кермо у стані алкогольного сп`яніння, відповів те, що не їхав по трасі, а проїхав лише 10 метрів по вул. Довга у селі Тоболи, а тому вказані показання суд вважає неправдивими і розцінює як спосіб його захисту з метою уникнення відповідальності за вчинене адміністративне правопорушення.

Суддя ухвалила визнати кермувальника винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.130 ч.1 КУпАП, та піддати його стягненню у виді штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами терміном на один рік.

Зокрема, чоловік заплатить в дохід держави судовий збір урозмірі 420 гривень.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром