Радіаційна безпека: на Камінь-Каширщині обговорили Стратегію подолання наслідків Чорнобильської катастрофи

19 Травня 2017, 21:50
1748 Джерело: kamadm.gov.ua

Вчора, 18 травня, в присутності голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука та голови районної ради Віктора Суса відбулася нарада з питання виконання Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо перетворення об’єкту «Укриття» на екологічно безпечну систему та відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи». 

Про це повідомляють на сайті РДА.

Провів нараду перший заступник голови РДА Олександр Михалік. На ній також були присутні заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук, головний спеціаліст з питань радіаційного контролю управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Світлана Шевчук, заступник директора ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Ольга Гусєва, завідуючий Волинським центром радіаційного захисту населення Волинської обласної клінічної лікарні Віра Марчук, а також інші делегати з сусідніх районів.

На порядок денний виносилося обговорення проекту Стратегії подолання наслідків Чорнобильської катастрофи у Волинській області.

Зокрема, говорилося про основні завдання радіаційного захисту населення та екологічного оздоровлення територій на 2017 рік, а також про радіаційну ситуацію в області та проблемні питання в галузі радіаційної безпеки.

 

Коментарі
20 Травня 2017, 01:39
Зондують грунт для відміни статусу 3-ї зони?
20 Травня 2017, 04:10
Прощупують "почву" для того щоб зняти Чорнобильську зону. Білорусії довелося кілька десятиліть йти своїм шляхом який у принципі виявився вдалим. Тут населення навіть незнають який у них навколишній фон і не тільки, ніхто навіть й гадки не знає де ті радіаційні плями знаходяться і що з ними у принипі робити. Схоже що цю тему намагатимуться закрити приблизно у той спосіб як закрили парасолькою ЧАЕС, закрили ось і нічого невидно.
20 Травня 2017, 12:27
Дивує завжди лише те, чому такі важливі питання для району розглядаються без участі громад, виборців, широкого озвучення. коментування і обговорення в ЗМІ. Головний індикатор змін і реформ в країні має бути громадянське суспільство, а не кабінети влади.
20 Травня 2017, 14:53
&quot;Світлана<br/>09:27 20.05.2017&quot;: якщо Ви добре знайомі з головою РДА в районі то Ви його й запитайте про це ЧОМУ?,оскільки без ЙОГО участі ні одного заходу на теренах району не проводиться але якщо він вважає що це не обов&quot;язково то так цьому і бути. Головне, що завтра приблизно у цей час від так званого &quot;білого дому&quot; відбудеться акція &quot;....до Європи&quot; але про те, що МИ до цієї Європи йдемо у повній .....опі то це не факт як те, що Ви перед цим сказали. Повторимо ще раз з Ваших слів Ваше запитання:&quot;розглядаються без участі громад, виборців, широкого озвучення. коментування і обговорення в ЗМІ.&quot; тобто в Європу йдемо саме без:&quot;громад, виборців,&quot;. У ВАшому запитанні, позаяк маєте і відповідь.
20 Травня 2017, 17:19
Яку потрібно мати дозу опромінення, щоб увійти до складу громадськості
21 Травня 2017, 02:10
Чому Ви всі засовались,це просто звичний семінар ,щоб показати ,що ще існує така служба. Зону не скоро знімцть ,через неї тоже йдуть великі гроші.
21 Травня 2017, 02:38
побутові дозиметри показують не дуже велику потужність дози. але нате вони й побутові.
21 Травня 2017, 13:09
В тому й біда, що в нас все важливе подається, як звичайне, а звичайне, як важливе. Це допомагає чиновнику нічого не робити. А давайте поставимо питання таким чином. Якщо район є радіаційно небезпечним, то чи не варто обмежити в'їзд до цього регіону через небезпеку здоров'ю, а також заборонити вивезення з цього району сільськогосподарської продукції. А може взагалі заборонити щось в цьому районі вирощувати, щоб людей не труїти.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром