Оленине: відзначили престольне свято

22 Травня 2017, 10:15
3883

19 травня Церква вшановує пам’ять преподобного Іова, ігумена та чудотворця Почаївського. На честь цього святого угодника Божого освячений престол православного храму у селі Оленине Камінь-Каширського району.

І з благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла у Свято-Іовському храмі відбулось урочисте соборне Богослужіння, яке очолив благочинний протоієрей Стефан Михалюк, – повідомляють у Волинській єпархії УПЦ.

Будівничий Свято-Успенської Почаївської лаври прийняв чернецтво з нареченням на честь святого праведного Іова Багатостраждального, пам’ять про котрого також вшановується 19 травня.

Цього дня у храмі, настоятелем котрого нині є священик Олександр Кулюк, лунали молитви до небесного покровителя громади, прохання про заступництво та Боже благословення й мир для України.













 

Коментарі
22 Травня 2017, 17:56
Престольні празники перетворюються на "дні села" або й зовсім на зібрання православних з печивом, солодощами, свяченим салом або й навіть інколи з домашнім квасом який забродив. Взагалі то десь таке вже бачив, приблизно так як Германці на святі пива у кожному своєму селі чи як там у них це зветься. Таке святкування взагалі то непогана річ коли усі "прихожани" або односельчани за одним загальним столом повсідаються та посвяткують спільне совє життя-буття. Якщо брати нашу дійсність то це приблизно як колгосп коли святкували обжинки, приблизно по п"ятдесятих років.
22 Травня 2017, 17:58
Вибачаюсь у тому місті де:"спільне совє", слід читати:"спільне своє". У принципі "молодший" має рацію.
22 Травня 2017, 23:24
це жєрово?
22 Травня 2017, 23:26
Камінь не нагнітайте, то є квас "Хрещатик" аж з Чернівецької області на сахарині, тому він не бродить.
23 Травня 2017, 00:35
Але чого це вже в котрий раз бачу що тут, мається на увазі у К-Каширському благочинні чоловіки у церкві стоять позаду жінок, навіть скажімо так вдалині від процесу. Тут або перегар сильний або в селі жінки більше каються за гріхи свої, чоловікам нічого про себе розказати чи що? Можливо хоч би так як у церкві чоловіки з правої сторони, жінкам з лівої спідручно, а ні так як Є шаноба.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024