На Волині три лікарні можуть стати госпіталями для хворих на COVID-19

28 Жовтня 2020, 11:00
4515

Три районні лікарні на Волині мають намір перепрофілювати під госпіталі, які надаватимуть допомогу хворим з коронавірусом.

Про це у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost повідомила керівниця управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук.

За її словами, є вимога Міністерства охорони здоров’я щодо необхідності перепрофілювання лікарень в регіонах, викликана стрімким збільшенням кількості важких хворих на коронавірус в Україні.

Вивчивши питання, на Волині для перепрофілювання обрали три заклади – Луцьку центральну району лікарню, Ківерцівську центральну районну лікарню та Іваничівську центральну районну лікарню.

Тож керівник робіт із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, вже підписав відповідне розпорядження.

За словами Людмили Тимощук, наразі триває підготовчий етап перепрофілювання. Зокрема, й вивчають маршрути пацієнта, тобто визначають, куди звертатися пацієнтам, які раніше отримували медичну допомогу у цих лікарнях. Натомість у лікарнях, які перепрофілюють під «ковідні», прийматимуть тільки ургентних хворих.

Окрім того, Людмила Тимощук зауважує, що, ймовірно, згодом доведеться перепрофільовувати ще більшу кількість лікарень, оскільки область готується до ще більш стрімкого поширення коронавірусу.

У зв’язку із цим очільниця обласного управління охорони здоров’я звертається до волинян з величезним проханням дотримуватися правил карантину. Зокрема, уникати скупчення людей без крайньої необхідності, за можливості ходити пішки та не користуватися громадським транспортом та не влаштовувати масштабних святкувань та застіль, адже саме під час них дуже часто відбувається інфікування.

Читайте також: На Волині пацієнтами з COVID-19 зайнято більше половини ліжок

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
28 Жовтня 2020, 15:52
А скільки ж в тих іваничах тієї лікарні ще й всю під ковід заберуть
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39