Конституційний Суд заблокував призначення переможців місцевих виборів, – НАЗК

29 Жовтня 2020, 12:34
3670

Конституційний Суд України позбавив Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади.

Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений, – йдеться на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Конституційний Суд фактично заблокував реалізацію результатів місцевих виборівОскільки призначення  кандидатів обраних на посади, зокрема голів обласних, районних рад та їх заступників, можливе лише після проходження ними спецперевірок.

«Конституційний Суд своїм рішенням не лише знищує антикорупційну систему в Україні, а й паралізує роботу органів місцевого самоврядування та всього державного апарату», —  зазначають у Нацагентстві.

Коментарі
29 Жовтня 2020, 17:14
Якщо виходити з того, що у підписаній недавно президентом Стратегії національної безпеки України корупція позначена як загроза національній безпеці, то дані дії КСУ можна віднести до таких, що загрожують національній безпеці, а тому вимагати відставки всього складу цього суду. наразі тих суддів, які підтримали подання ОПЗЖ та замайбутніх
30 Жовтня 2020, 14:20
Відставка всього складу цього суду, як Ви пропонуєте, неможлива у легітимний і законний спосіб, хіба що одночасна заява всіх членів КС. <br/>Те що пропонує Зе - одним голосуванням у ВР розпустити КС і визнати нікчемним його одіозне рішення є само по собі нікчемним і веде до хаосу, який так потрібен Росії. <br/>Потрібно вирішувати все у правовому полі, тим паче відомо, що політична криза вирішується конституційним шляхом, а конституційна - політичним! Це довший шлях, але він вбереже державність України.
30 Жовтня 2020, 23:26
Поділяю вашу стурбованість, але не ваш хід думок. Де-юре, Зе точного нічого не розпустить, бо немає на те права. Верховна Рада також не розпустить, бо немає на права. Отже маємо правовий мішок, з якого можна вийти лише частково порушивши право. Для частковості потрібно скористатись правовою практикою – винесення рішення за аналогією. Таке трапляється в разі відсутності прямої норми. Дії КСУ кваліфікуються такими, що загрожують національній безпеці, судді підтримали рішення, яке немає належного правового обґрунтування – це правова сторона. А далі політична, за допомогою якої можна вийти з мішка: не розпускаючи суд, відправити у відставку законом суддів, принаймні тих, хто проголосував за неправосудне рішення. Коли горить хата – не читають лекції про шкідливість недотримання протипожежних правил. Тут я на стороні Зе.
31 Жовтня 2020, 11:12
В мене немає сумнівів, що чинний склад КСУ представляє не народ України та його Конституцію, а олігархів. Для прикладу Філюк П.Т., колишній голова апеляційного суду Волинської області, потрапив до КСУ нібито з волі з'їзду суддів, а насправді за допомогою Палиці. Якщо кілька років підручні Палиці журналісти безжалісно критикували П.Т., то тепер повна тиша. І загалом, цей склад можна сміливо відправляти у відставку тільки за їхнє рішення у 2019 році на підтримку незаконного розпуску Зеленськім Верховної Ради. Тоді судді сказала, що вони підтримують волю більшості громадян країни, а на справді більшості олігархів, невдоволених реформами Порошенка. Тепер у них є шанс спокійно піти у відставку через вимогу народу, який їх все рівне знесе з посад.
31 Жовтня 2020, 18:05
Мій хід думок полягає у тому, що одне беззаконня не можна вирішувати іншим таким самим беззаконням - одним рішенням ВР про розпуск КС, оскільки це тільки розвиток хаосу, чого так бажають автори подання - Зажопівці. ВР може у короткий термін прийняти лише новий Закон/внести зміни у старий про електронне декларування доходів та відповідальність за його порушення у інакшій інтерпретації, чим вичерпає проблему, яка на думку КС є антиконституційною і котра озвучила її у своєму останньому (о, хороша думка )) ) рішенні. А от що і як робити з суддями і його Головою з неблагозвучним прізвищем - це інша тема, яка потребує окремих роздумів...
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024