Рятували людей та гасили пожежі: у місті – навчання з цивільного захисту

24 Травня 2017, 11:22
1425

Вчора, 23 травня, в місті Камені-Каширському відбулися командно-штабні навчання з питань цивільної захисту.

На нараді в присутності голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука, заступника начальника управління з питань цивільного захисту ОДА Сергія Бутюгіна, начальника відділу з питань цивільного захисту апарату райдержадміністрації Валерія Головейчука, представників Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, інших аварійних служб, організацій міста, району були оголошені навчальні питання (ввідні), за якими розпочалася практична частина навчань, – повідомляють у прес-службі Камінь-Каширської РДА.

Практичне відпрацювання поставлених завдань служби екстреного реагування та працівники комунального господарства розпочали в центральній частині міста – поруч з супермаркетом «Наш край». В рамках імітації стихійного лиха та надання першої допомоги постраждалому було повалене дерево. В першій частині навчань взяли участь оперативники районного відділу патрульної поліції, працівники ВУЖКГ та Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Другим завданням стало умовне гасіння пожежі на газорозподільній станції в селі Підцир'я. Так, вогнеборцями 8-ї державної пожежно-рятувальної частини Камінь-Каширського РВ У ДСНС було відпрацьовано технічні прийоми гасіння труби, в якій під тиском перебуває природний газ. Разом з пожежниками участь у ліквідації надзвичайної ситуації взяли працівники Камінь-Каширського відділення ПАТ «Волиньгаз», районної філії ПАТ «Волиньобленерго» та оперативники патрульної служби. 

Злагоджено та оперативно патрульні поліцейські та пожежники району спрацювали й під час навчальної евакуації школи І-ІІІ ступеня с. Підцир'я. Після надходження сигналу про вірогідне замінування навчального закладу, споруда була оточена правоохоронцями, а рятувальники оперативно вивели з небезпечної зони учнів та працівників школи.

Також спеціалізованою епідеміологічною бригадою Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» на базі Камінь-Каширського ДНЗ №2 «Дзвіночок» було здійснено навчальний пошук джерела, шляхів передачі та причинно-наслідкових зв'язків поширення інфекцій кишкової групи. В рамках навчань були умовно взяті лабраторні проби на обладнанні та обстежений персонал дошільного закладу.

«Важливо, щоб всі наші служби були напоготові не лише в рамках командно-штабних навчань, а й кожної хвилини щоденно, - проводячи підсумки навчань зазначив голова райдержадміністраії Валерій Дунайчук. – Стихійне лихо завжди раптове, що часто призводить до паніки та трагедій. Приємно, що загалом задіяні у навчаннях підрозділи, служби спрацювали оперативно та злагоджено. Переконаний, що такі заходи дозволять нам бути краще підготовленими до надзвичайних ситуацій та уникнути можливих помилок під час їх ліквідацій».

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024