Відродження забутих промислів та народних ремесел може стати бізнесом

25 Травня 2017, 21:00

Сьогодні, 25 травня, у Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбувся тренінг із розвитку власної справи проекту «Дорога додому» за участю ГО «Волинські перспективи».

Як повідомляють у центрі зайнятості, цей проект проводився за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства Сполучених Штатів в Україні у партнерстві з Волинською обласною службою зайнятості.

Темою тренінгу було відродження забутих промислів та народних ремесел. Керівник ГО «Волинські перспективи» Ніна Пахом’юк розповіла, що українці мають багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями.

Слухачам тренінгу було запропоновано перегляд – презентацію робіт народних умільців району та області. Всі присутні відвідали Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей, який має цікаву колекцію етнографічних матеріалів. Це – вироби ткацтва і вишивки, плетіння з лози, гончарні вироби, писанки, які представлені оригінальним експозиційним художнім показом в інтер’єрі селянської хати кінця ХІХ – початку ХХ століття. Самобутня природа Камінь-Каширщини показана в тематичній експозиції зразками флори і фауни, реконструкцією окремих куточків волинської природи.