Оглянули стратегічно-важливі водні об'єкти Камінь-Каширщини

26 Травня 2017, 18:10
4599 Джерело: kamadm.gov.ua

З нагоди Дня працівників водного господарства, який відзначатиметься 4 червня, посадовці району та області  оглянули водні об'єкти на Камінь-Каширщині.

Вчора, 25 травня, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, начальник Волинського обласноого управління водних ресурсів Ростислав Кравчук, виконуючий обов'язки начальника управління водного господарства району Валентин Оксенюк, міський голова Василь Бондар, кореспонденти газети Верховної Ради "Голос України" та Волинського телебачення відвідали стратегічно-важливі об'єкти Камінь-Каширського району, – повідомляють на сайті РДА.

kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua

kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua

 

Зокрема, делегати оглянули відновлені джерела в урочищі Дубицьк та на озері Озюрко, а також відвідали Полицівську насосну станцію, яка наповнює водою водосховище у селі Брониця

– Важко переоцінити значення води для всього живого на Землі, – спілкуючись з представниками ЗМІ, зазначив Валерій Дунайчук. – Хочу зауважити, що Камінь-Каширщина славиться своїми водними ресурсами. На території району – 22 озера та протікає – 3 річки. Приємно, що працівники водного господарства, лісівники, громади докладають максимум зусиль, аби створити затишні куточки, котрі потому приносять користь і задоволення населенню. Районна влада повсякчас підтримує такі ініціативи та сприяє їх реалізації. Ми усвідомлюємо, що сьогодні вода є одним з найбільш важливих стратегічних ресурсів, бо саме її достатня кількість в необхідних об'ємах, якість та чистота є не лише запорукою процвітання краю, а й його безпеки.

 

kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua

kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua

 

 

Коментарі
26 Травня 2017, 23:56
"відвідали стратегічно-важливі об'єкти Камінь-Каширського району"; "її достатня кількість в необхідних об'ємах, якість та чистота є не лише запорукою процвітання краю, а й його безпеки.": якщо говорити про ЇЇ достатню кількість то слід сказати тільки про наступне - ЇЇ не тільки достатньо але й інколи ЇЇ забагато. Крім того той водний баланс який МИ маємо сьогодні використовується зовсім не за призначенням, а саме не використовується за промисловим призначенням ЇЇ використання і у першу чергу для розведення та вилову риби. К-Каширське Полісся таким чином є тільки баластом для Прип"яті та далі Дніпра і все. Слід тому згадати недавно організоване Хотешівським сільським головою комунальне підприємство Екопарк "Північна Турія" для розвитку передусім водного балансу К-Каширщини.
27 Травня 2017, 00:18
РАдує в цій інформації тільки те, що пан Дунайчук нарешті взяв курс на вихід району з інформаційного вакууму, молодець. Але водний баланс у районі невикористуваний навіть у повній мірі. ПО-перше рибні запаси які можуть тут задіяні вражаюче не поповнюються оскільки ті аматори які стоять інколи на ринку це тільки сміх курям. Тут не тільки балії але й тонни риби мають бути на К-Каширщині і тому аматори тут не матимуть впливу слід шукати потужних інвесторів та ресурс малька інших можливо навіть видів. По-друге вода та природа є дійсно цінним баластом але слід себе рекламувати але якщо рекламувати то сілд вже мати яку небуть інфраструктуру. Якщо ЇЇ немає то до прикладу Лісгоспи ріжуть колосальні запаси деревини і тому кілька сто кубів для них це не проблема. У кожному лісгоспі слід заснувати туристичний відділ який буде працювати на туриста. Рано чи пізно деревину в такій кількості перестануть різати але коли перестануть то вже слід мати свою інфраструктуру туристичної галузі разом із баластом води, озера, річки.
27 Травня 2017, 00:31
Це, можливо, й добре, що Бондар прокатався разом очільниками району погожим весняним днем, подихав свіжим повітрям, погомонів з ними десь в холодку, за одне й переконався у достатній кількості дебету води для потреб міста. Але, якщо він дійсно хоче якихось позитивних зрушень у цій "мокрій" справі, то мав би поводити цих начальників ще й по людських обійстях міста, котрі мають проведену на свої обійстя нитки міського водогону. Заразом порахувати процент їх охоплення лічильниками золотої артезіанської води, котра використовується для поливу грядок, насаджень, садків та інших господарських забаганок наших догадливих людей. Бо у посушливу пору, часто навіть руки та інші брудні місця нічим помити, оскільки нема тиску, напору води у кранах. А де ж йому взятися, коли найбільш догадливі включають полив на ніч, а не менш хитрющі водяні начальники виключають насоси на цю пору. Так і живемо. Чому бідний на воду, бо..., а далі ми все знаємо про себе. Мораль цій байці такова: ЛІЧИЛЬНИКИ води мають бути у кожній хаті, що п'є міську воду, і підключені не у кінці труби, а на початку входу її на подвір'я! З прийдешнім, а по нашому - наступаючим Днем працівників водного господарства, товаріщі!
27 Травня 2017, 01:02
"що п'є міську воду, і підключені не у кінці труби,": у принципі у кінці труб не слід навіть ставити але слід поставити наприклад у тих місцях де вода розходиться у різні вітки водопроводів та принаймі прорахувати баланс який витрачається у різні сторони К-Каширська. Але тут така справа якщо згадати попереднього директора ВУЖКГ який говорив що немає закону який змусить споживачів ставити лічильники то неслід навіть чіпати тему вже як є так і є. Потім слід ще нагадати меру про його похіденьки на водоканал у свій час коли він давав команду підняти тиск у мережі для того щоб жителі нарешті мали цю воду навіть на п"ятому поверху але й так навіть ЇЇ не підняв за дванадцять років тому думається що він тепер у цих місцях мебто лишній, хіба що ще раз побачити той кар"єр який нарили ледве менше за рік акурат навпроти:" джерела в урочищі Дубицьк". Потім ще згадають яке свято піску, торфу, чорнозему якощо він у Нас є та інші свята, лісу.
27 Травня 2017, 01:37
Навіть вуйко в Карпатах знає, що нічого безплатного у цьому житті нема, лишень колишній директор ВУЖКГ того не знав, бо такий його рівень освіти та мислення. Але ж окрім великого начальника маленького комунгоспу є ціла міська рада, купа депутатів, які мали б розуміти - чому інженери придумали лічильники води і чому хитро..попі мешканці міста хочуть платити від кількості мешканців по прописці і по ще майже радянських розціках - копійки за куб води. А де брати кошти на електроенергію, електродвигуни, труби, зарплату комунальникам тощо. Я вже мовчу за ресурс води в артезіанських свердловинах. Тому, нема чого жити вчорашнім днем, слід невідкладно приймати рішення і ввести облік води з міського водогону. Для початку, мабуть, доведеться субсидувати ціну води, але тільки тим, хто має чистий перевірений лічильник без хитрощів на вході труби в господарство. Решта - нехай копають колодязі, б'ють свердловини на своєму подвір'ї і п'ють підшкірну воду, або шукають її у водоносних горизонтах, за які колись також треба буде платити, бо це надра. Інакшого виходу нема, наші діти і внуки нам цього не пробачать - воду, яку запросто можна бутилювати на продаж як питну, використовують на полив городів. Це те саме, як колись старші рівенчани-кльосівці використовували бурштин для розпалу в печі - бо так добре горить, присійбогу так легейко запалюється, й лучени не тре заготовлєти...
27 Травня 2017, 02:18
Колись вже я давав поради цьому підприємству то напевно заради справи скажу кілька слів. По-перше саме підприємство дійсно слід перевести на тотальний облік, а саме бухгалтерський облік перевести на автоматизований облік з врахуванням тепер 1С або інших видів бух.обліку через те, що Ми фактично не знаєм який стан справ на підприємстві, ніхто не знає. По-друге тарифи мають бути пораховані та застосовані по факту плюс прибуток який не має ділитися на різні там підвиди витрат як наприклад прибирання міста, електрофікація міста та інше через те, що підприємство не заробляє на цьому. Якщо мер бажає щоб тарифи не росли нехай він платить підприємству втрачені прибутки у повній мірі. Потім ті кошти які підприємство тратить на інші також види витрат про які я тут сказав також нехай мер відплачує за рахунок міста. Тобто підприємство має не заганятися у збитки але розвиватися. Яким чином? Для того щоб підприємство мало змогу розвиватися воно повинно прокладати мережу водо та каналізаційної мережі вже сьогодні і то негайно до тих вулиць та провулків які сьогодні будуються, побудовані недавно. Між іншим та каналізація яка йде від бувшого Маслозаводу має бути націоналізована якщо вона до цього часу не націоналізована та привести до неї інші ближче розташовані споживачі. У тих місцях приблизно до сотні-дві господарств які між іншим ще страдають від водопониження. Це дасть змогу в майбутньому збільшити водний баланс на виході та врешті-решт отримати потім прибутки та зменшити в кінці-кінців загальну ціну води. Далі, найголовніше можливо. Той ресурс який МИ сьогодні маємо у вигляді тієї самої "Червинки" замалий і він в майбутньому зменшиться тому слід подумати вже району про додаковий ресурс. Він у Нас поряд за п"ять кілометрів біля озера села Осівці, Грудки тому вже слід зараз думати на перспективу через п"ять-сім років побудувати у тих місцях додаткові джерела води, а тим більше що вода в районі другої школи споживачам не буде доставатися тому що велика дистанція від "Червинки". Тут слід думати про інші джерела для того щоб збалансувати тиск та подачу води. Потім наостанок, саме підприємство слід реформувати, прийнявши статут в новій редакції, а саме дати більше прав та комерцелізувати. Яким чином? Підприємство рано чи пізно стане працювати не тільки на місто але й ближче розташовані села. У ньому крім цих що маємо відділів має бути дорожній відділ, відділ транспорту, навіть у томусмислі що навіть мати власний транспорт для надання автобусного сполучення між населеними пунктами, а то так виходить що підприємці можуть на цьому заробляти а своє підприємство ні. Підприємтсво може мати два-три автобуси для надання транспотрного сполучення та заробляти на цьому. Потім усі підряди слід давати цьому підприємству для підвищення його прибутковості. Одним словом багато чого ще. Ось тоді у цьому форматі матимо і воду, недорогу в майбутньому і якісні послуги. У ому форматі що маємо зараз Ми нічого не матимо оскільки найгоовніше, що основні засоби підприємство як морально так і фізично зношуються і тому через те ми не матимо надалі ні води ні каналізації. і потім не буде кому навіть похвалитися про ту воду яку маємо сьогодні - вона до Нас просто не доходитеме.
27 Травня 2017, 10:36
Ні автобуси, ні навіть торгові місця на Пасажі комугоспу не потрібні. Для початку потрібно банально порахувати свої затрати на подачу води та отримані гроші за неї від мешканців, винести обговорення цього питання на сесію для пошуку рішення. Прибутковість водяного підрозділу штука не швидка, але до цього потрібно наполегливо йти. Першим ділом- перекрити безплатний полив огородів і наповнення ставків міською водою через встановлення та пломбування лічильників. А далі покроково, особливо бізнес-потреби у воді та інші хитрі штучки виводити на "чисту воду".
27 Травня 2017, 11:58
Є простий, надійний, але тимчасово не зовсім популярний спосіб вирішити питання раціонального, екологічно виваженого, санітарно витриманого, інженерно вмотивованого водокористування у місті - шляхом часткової приватизації або акціонування цієї сфери. Місто, громада є власником надр, її обрані депутати та орган влади - міськрада покликані дбати за інтереси громади, насамперед щодо своєчасного постачання якісної води споживачам. А споживачі, у свою чергу, мають однозначно оплачувати надані їм послуги. Відтак, міська Рада найперше має прийняти принципове рішення про модернізацію всього цього господарства і визнати, що комунгосп при всіх своїх бажаннях і організаторських здібностях Ігоря Каденчука не зможе тягнути цей віз своїми силами. Тому, варто оголосити про наміри віддати частину цих клопотів у приватні руки, знайти інвестора (міжнародні гранди, державні програми, приватні Фонди тощо), які вміють і знають що і як з цим вчинити. Районна влада, яка базується у місті, не може стояти осторонь вирішення цієї проблеми і зобов'язана потужно включитися у цю справу своєю ресурсною базою, а це, насамперед, землі запасу, котрі за відсутності коштів можуть частково бути інвестовані у цю програму. Ось тоді можна говорити про якусь стратегічність, що винесена у назву цього повідомлення. А приватні кошти швиденько порахують витрати, дохід, прибутки/збитки у цій справі і назвуть ціну питання, аби вирішити це один раз і на тривалу перспективу. Звичайно, що постане питання ціни води у крані конкретного господаря, яка на сьогодні не підйомна середньостатистичному міщанину, але це вже інше питання. Міська і районна влада абсолютно прозоро, відкрито може з інвестором домовлятися про розподіл фінансового навантаження на ціну кубометра води, рівень рентабельності інвестора у цьому бізнесі і для цього є різні важелі, але такий підхід є системним, перспективним і для інвестора, і для влади, яка цю господарську "болячку" має раніше чи пізніше вирішити, як це зроблено у всьому світі. Досвід поляків у цій справі - не останній аргумент у даній полеміці...
27 Травня 2017, 13:52
"знайти інвестора (міжнародні гранди, державні програми, приватні Фонди тощо),": зовсім коротко. Ніхто і ніколи не прийде до Вас продавати Вашу воду. По-перше через те, що основні фонди зношені до такого стану що як казав наш Мер якщо порахувати на сучасні ціни це будуть мільярди. По старих основних засобах Ми і самі добре вміємо воду продавати, а тим більше тут справа така що ВУЖКГ зароблятиме на старих давно підключених споживачах яким вряди-годи вода подається, а вкладатиме в розвиток мережі нових споживачів то скажіть будь-ласка хто на це піде коли однозначно що ціна розвитку/води має складатися трохи більша як завше з тим коли розвинута мережа має віддаватися у приватні руки. Тут маєте на увазі що інвестор фактично вклавши свої гроші у нову мережу вода буде діставати зі наших старих давно перевірених. То це те саме коли зараз наприклад Мер придумав якийсь там ставок на чотири гектари і віддав фактично у приватні руки пісок у приватні руки, а собі дірку від бублика. Ось Вам і так звана модернізація властива тільки окремим нашим громадянам. Тут К-Каширський, а не якийсь-небуть район м. Києва коли тільки наприклад сорок гектарів чи менше заселеної території складатимуть може більш як 20 тисяч населення. Тут не той розмах і не слід стан розвитку подібних мереж порівнювати з Київськими пагорбами
27 Травня 2017, 14:27
З такою міною на обличчі ви слона не продасте. Це я про старий єврейський анекдот. Якщо мислити схожими категоріями, то бізнес можна вести тільки у Пасажі. Бо для цього - купив лаха на Хмельницькому базарі чи Одеському 7-му кілометрі, а у Камені продав з наваром і можна всім розказувати - я бізнесмен. Інвестування у водогін - це тривала перспектива мати вічний бізнес з дельтою 10-15% у майбутньому, це, якщо хочете, певна бізнесова і досить перспективна бізнесова ніша, звісно не для каміньського інвестора. Існує ЄБРР - євробанк реконструкції і розвитку, є інші міжнародні фонди і програми, але це глибина бачення зовсім інша, аніж наша з вами. Я недаремно у кінці свого коментаря згадав про Польщу, там люди були не в набагато ліпшій ситуації, але там не було таких ретроградних людей серед депутатського корпусу, або у середовищі людей, котрі мають щось конструктивне запропонувати громаді. А окремі поліщуки мислять категоріями - якби то щось таке придумати, аби нікому не платити і все мати. Це рівень хуторянина на березі Люб'язького озера, де є вода, нема потреби у каналізації, у лісі бігає готове м'ясо і ростуть гриби, ягоди - головне, аби ніхто поряд не поселився і не заважав всім цим користуватися. Вихід завжди є, але він прийде у голови вже нових молодих людей, або у ті, котрі тепер можуть бачити перспективу навіть у смітті, яке давно вже у закарпатських селах забирають трактором з подвір'їв, відвозять на часткову переробку і заробляють на цьому гроші від людей та муніципальних доходів при солідарному підході до цієї проблеми. Приватник швидко знайде хто даремно користується міською водою у водогоні і поставить дилему - безплатної води у трубі не буває! А як вийти з цієї ситуації - треба думати всім разом. Поставте це питання на зібранні протестантської громади і вони вам дадуть відповідь!
27 Травня 2017, 18:08
Аби я тут не виглядав геть голослівним чи невиправним романтиком-утопістом, як виглядає з коментаря песиміста Каменя, змалюю приблизну схему виходу з ситуації, що склалася. В Україні давно вже виробляють пластикові труби європейської якості, сертифіковані для води і будь-якого діаметра. Від Каменя найближче на львівщині, ціни українські. Ці труби зварюють методом нагріву спеціальним пристроєм на стиках, причому гарантія від виробника мінімум 50 років. Якщо навіть, для початку, взяти основний магістральний водогін у місто, якщо є нагальна потреба замінити старі металеві труби, то ці витрати, думаю, посильні навіть місцевому бюджету розвитку міста. Адже вартість труб, роторного траншеєкопача та монтажу не є захмарною. Розводка внутріміських магістральних ліній водогону в основні точки міста - розв'язки, які вкрай треба змінити, вже тоншими трубами також не є чимось захмарним чи несусвітнім. А вже під'єднання до вуличної труби, звісно, ляже на плечі господаря садиби чи ОСББ багатоквартирного будинку. Газ якось же подали людям, важко було, дорого, бо часи були ще гірші, але ж більшість вже і забула про ці клопоти. Міжнародні кредити на 15-25 років під такі речі є досить дешевими, переважно - 4-6%. Держава, область, місцеві фінансові установи можуть також вкласти якісь кошти чи викупити акції у цій справі. А люди, у такому випадку, також муситимуть звикнути до дещо дорожчої води на подвір'ї і вже ощадливіше її будуть використовувати аніж нині - машину мию, подвір'я щовечора поливаю, квіти-грядки - то само собою зрозуміло і т.д. Якщо думати лишень про наше покоління, яке справді очікувало все безплатне (так ми думаємо!!!) від ЧУЖОЇ держави - то можна нічого не робити, якось дотягнемо кому скільки Бог відміряв. А якщо думати про своїх молодих дітей, тим більше внуків, то вартує хоча б вивчити достеменно ціну питання, прозондувати досвід у цих питаннях схожих територій області та інших регіонів і розпочати якусь руханку. Силами комунальної служби цього не потягнути, це факт. Тому й була мова про приватний бізнес-проект, але це не панацея. Можна виділити лишень окремий сектор, наприклад, облік і сплата за використану воду... Євросоюз ще швидко нам не світить, тому за нас це не зробить, бо тримати штани 40 млн. населенню він не подужає!
27 Травня 2017, 21:13
"З такою міною на обличчі ви слона не продасте.": а з якою цікаво міною Ви можете продати слона. Все те, що Ви тут понарозказували, усі все це знають. Навіть про те як можуть і про що розказати Ваші протестанти які тримають торгівлю піском в К-Каширську і подекуди навіть переважно незаконними способами. Все це Є. Тільки слід бути реалістом, а не песимістом як Ви тут говорите. Реалії говорять Вам таке, що якщо приходить до нас так званий інвестор то він звідси виносить Наші гроші і взамін нічого не дає. Назвіть хоч один приклад тут в К-Каширську? Хіба що той Кухоль який вчора роздавав квас для того щоб постояти ще літо задаром ту в К-Каширську. Нічого даремного немає шановний і за все треба платити. Тут тільки з врахуванням загальних спільних цілей можна щось зробити. Не талдичте про гроші Євросоюзу та інший кеш яка Вам здається манною небесною. Польща і Ми зовсім не в тій ситуації. Ваші слова про приватний інтерес К-Каширцям зрозумілий і я Вам нагадаю ще раз як у тому разі що з піском - порахуйте самі 4 гектари глибиною більше чотирьох метрів , скількикубометрів піску виходить? Все ресур продають фактично задаром для бюджету але весь у карман приватника. Той пісок лежав мільйонами років і Ви для загального блага нічого не маєте, хіба що подекуди посиплять дорогу де-не-де ось все "благо". Так і з приватною водою буде, "вашою". Тут слід шукати не приватника але іншу людину яка витворить іншу систему в К-Каширську коли "ресурси" будуть працювати на благо К-Каширців на місто. Чому не йде децентралізація? Тому що ніхто не вірить ЦИМ.
27 Травня 2017, 21:51
У відповідь на ваш &quot;реалізм&quot; повторюся: &quot; А окремі поліщуки мислять категоріями - якби то щось таке придумати, аби нікому не платити і все мати. Це рівень хуторянина на березі Люб'язького озера,...&quot;. А для паритету, виокремлю й вашу цитату:&quot;Нічого даремного немає шановний і за все треба платити&quot;. Тому, не будьте схоластом! <br/>За вкрадений пісок на 40 га відповідають місцеві посадовці, кожен злочин має своє прізвище, ім'я і по-батькові...<br/>Ну і щодо інвестора, який за вашими словами &quot;...звідси виносить Наші гроші і взамін нічого не дає&quot;. Він дає - транспортує!!! своїми трубами, електроенергією, працівниками та технікою на подвір'я кожного господаря у місті воду і за це має право на оплату своєї праці. А ви хочете включити якогось &quot;дурня&quot;, аби вам безплатно це робив. Хіба Путін пообіцяє, він он бесплатно Лугандонії допомагає.
27 Травня 2017, 23:52
У цих реаліях в якому знаходиться ВУЖКГ інший не може транспортувати воду але тільки ВУЖКГ через те, що скважена це його власність. Напочатку я Вам, якщо Ви вже піднялися зі мною подискувати окреслив схему, процесс моє бачення виходу із ситуації. Про інше те що Ви говорите також має право на життя і в тому числі &quot;Соломонове&quot; рішення все воно має право на життя але без розвитку самого підприємства нічого такого не буде але також не буде якщо рішення залишатиметься за сьогоднішнім істеблішментом і це можливо найголовніше через те, що процес, схема не піде до того часу коли всі залишаються. Це і є розвиток. Або. Ось наприклад. Раніше говорилося про приватизацію комунальних газет і цей процес йде тими темпами якими йде. Але ось лишенько головний редактор певно думав, що разом із газетою він забере й приміщення але ж не то вже буде, приміщення по закону належатиме районній раді і ще й до того якщо він у тому приміщенні залишиться буде сплачувати орендну плату та інші платежі. Тому сьогодні наприклад ніхто комунальну власність даром не дасть і даром також не поділиться. Тут в К-Каширску вже мали прецендент з Маслозаводом тому як говориться мечтать нє вредно.
28 Травня 2017, 00:18
І свердловина, і вода, і все решта є власністю громади, а не ВУЖКГ, якщо вже на те пішло. Ніхто цього всього не зможе забрати довіку, оскільки це надра. Й труби іржаві нікому не потрібні. Йдеться про транспортування води до споживача і не більше. Якщо якийсь дурень і погодиться взятися за таку марудну справу, оскільки каміньському &quot;істеблішменту&quot;, як ви пишете, здається, що все має бути даремним, то ПРОГРАМУ реконструкції водогону, розподіл часток власності, врешті - договір про співпрацю мерії та інвестора, інші договірні зобов'язання, все це обговорюється, обсмоктується, прораховується наперед і пропонується на розгляд депутатів міської чи й районної ради. Йдеться про те, що амортизація старого радянського водогону рано чи пізно вичерпається і тому думати і планувати треба завчасно. У будь-якому випадку люди повинні зрозуміти, що оплата за воду у трубі не дискутується і не дискується - це вже я вжив ваш словесний винахід! На тому й ставлю крапку, оскільки наговорено більше аніж треба для розуміння проблеми!
28 Травня 2017, 01:15
&quot;Йдеться про те, що амортизація старого радянського водогону рано чи пізно вичерпається&quot;: бачите шановний я роблю висновки про Вашу фахову підготовку ось наприклад з таких тез, оскільки по Закону наприклад є дві складових амортизаційних (знос) відрахувань. Перше це натуральний фізичний знос який ще слава богу ледь теплиться. Другий це нормативний, декларативний або як книжка пише. Ось за цими підставами і нараховується амортизація та ціна на воду. У цьому випадку цей вид амортизації давно пройшов свій шлях, десь приблизно 50 років чи що, а може й менше. Аж тоді все йде по колу знову. ТОму амортизація, вірніше витрати не можна ні з ким ділитися хіба що звичайно якщо передаватимуть основні засоби в оренду але й там амортизація нікуди не дівається ЇЇ нараховують та передають. Раз нараховують то ціна виходить величенькою і тому прибутку для інвестора нуль і в тому і в тому випадку. Все буде розраховуватиметься собі в збиток. Тому якщо амортизація велика, прибутку нуль ніхто не піде на додаткові витрати щоб перевищити амортизаціію та й ще добавити до ціни для себе прибуток. Ціна таким чином захмарна. Ось тільки у тому Вашому випадку коли все ламається списується і нове будується...... скільки буде коштувати?????? у такому випадку амортизація невелика і ціна також є невеликою і таким чином прибуток також є достойною сумою. Крім того при меншій ціні є шанс що &quot;товар&quot; більше буде використовуватеться, продаватиметься. Отже все це бла, бла тільки задля того, щоб Вам показати що слід знати трохи економіку і не світити собі всякими там ООнівськими лампами Ілліча.
28 Травня 2017, 02:47
Ось ця переписка з Каменем є яскравим свідченням того, чому поляки, словаки, прибалти, балканці та інші народи вже давно роблять конкретні справи для для вирішення своїх пострадянських проблем, а українці будуть молоти хрін зна що, аби цим не займатися. Хтось з керівників району таки зробив вірний крок, звільнивши цього демагога з посади державного службовця, оскільки його впертість без жодної логіки - це страшна сила! Звісно, що я б давно закрив полеміку з Каменем з цього питання, але я писав це не для нього, а для допитливого читача. Реконструкція водогону міста є справою не простою, її неможливо провести одномоментно і у короткий термін, однак обдумувати це потрібно, починати треба було вже давно, але маємо те, що маємо, цитуючи Леоніда Макаровича...
28 Травня 2017, 11:43
Хріновим Каменям, може ви чули про такі організації, які є у містах, як Водоканал. Може пора подумати, що в Камені бракує такої дивини. То нічого, що є спеціальність &quot;Міське будівництво&quot;, де є дисципліна &quot;Інженерний благоустрій міських територій&quot;. То нічого, що водопостачання є одним із розділів інженерного забезпечення міста - сукупність систем енерго-газо-теплопостачання, каналізації та водовідведення. То нічого, що ВУЖКГ за всі роки його існування очолювали начальники, які не мали спеціальної вищої освіти, А поляки, словаки, прибалти, балканці вирішують свої проблеми за допомогою спеціалістів і технологій, також розумно залученних коштів. Може і каміньчукам пора братись до діла.
28 Травня 2017, 12:20
на Брониці треба було б не горілку пити,а озеро звільнити від браконьерських сіток!!!Все водосховище завалене сітками в нерестовий період,а &quot;начальнички&quot;анакдоти одне одному розповідають.
28 Травня 2017, 12:26
&quot;Реконструкція водогону міста є справою не простою, її неможливо провести одномоментно і у короткий термін,&quot;: отож бо що Вам нарешті доходить до Вашої вищої академічної освіти, а тим більше якщо під лежачий Камінь воде не тече і у першу чергу якщо Ми самі не будемо змінюватися. ТОму змінюватися у першу чергу має організація у нашому випадку підприємство &quot;ВУЖКГ&quot; але без змін ОСІБ які курирують цю галузь не представляється можливим. Ось моя остаточна думка як і Ваша між іншим. Дійшли згоди. Інша справа вже хто може цю галузь підняти на ноги та інші речі які без змін не можуть відбутися це ми будемо говорити іншим разом.
28 Травня 2017, 15:25
Елементарні знання з гідравліки треба мати, зокрема, вміти склади рівняння Д. Бернуллі.
28 Травня 2017, 20:04
Саме розташування К-Каширскьа Нам говорить про те, що так звана Червинка розташована очевидно нижче на кілька метрів від рівня на якому стоять К-Каширські будинки хоча й невпевнений.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024