Ліміти затвердили, «податковий орієнтир» окреслили: на Камінь-Каширщині готуються до чорничного сезону

29 Травня 2017, 14:07
2280

У питанні заготівлі природних рослинних ресурсів місцевого значення повинна бути налагоджена конструктивна співпраця зі сільськими головами. Про це на апаратній нараді, що відбулася сьогодні, 29 травня, заявив голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук.

У прес-центрі РДА повідомляють, що під час обговорення питання про хід підготовки до сезону заготівлі природних рослинних ресурсів місцевого значення зверталася увага, зокрема на те, що координацію роботи у сфері заготівлі другорядних лісових матеріалів контроль за повнотою і своєчасністю сплати податків до місцевих бюджетів покладено на відповідну районну постійно діючу комісію

Як поінформував заступник начальника управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Іван Мартинюк, розпорядженням голови облдержадміністрації від 19 квітня 2016 року № 126 «Про затвердження і розподіл лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2016-2020 роки» затверджено ліміти в розрізі районів та постійних лісокористувачів. У Камінь-Каширському районі такими постійними лісокористувачами є ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» та ДП «Камінь-Каширський лісгосп». 

– Збір, заготівля, закупівля у населення другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань тимчасовими лісокористувачами реалізовується в межах обсягів, вказаних у лісових квитках, і лише на території того постійного лісокористувача, що видав лісові квитки, – зауважив Іван Іванович. – Лісові квитки видаються тимчасовим лісокористувачам постійними лісокористувачами в межах виділених для району лімітів, затверджених облдержадміністрацією. Кошти від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів зараховуються до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування за місцезнаходженням відповідних природних ресурсів. Враховуючи вищезазначене, сільські ради безпосередньо зацікавлені у повноті надходжень плати за використання лісових ресурсів місцевого значення і дотриманні порядку у здійсненні даного виду діяльності.

Разом з тим, начальник Камінь-Каширського відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Ірина Платонова назвала минулорічні показники, аби окреслити орієнтир на поточний рік:

– Протягом 2016 року по Камінь-Каширському району було доведено лімітів на заготівлю природних рослинних ресурсів місцевого значення в кількості 625,76 тонн, розподілено – 625,755 тонн, фактично заготовлено – 497 тонн, сплачено рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів – 479,1 тис. грн. До бюджету поступило ПДФО в сумі 1646,5 тис. грн., єдиного податку з фізичних осіб – 6,6 тис. грн., військового збору – 62,6 тис. грн.

Коментарі
29 Травня 2017, 21:34
А тепер необхідно ці ліміти за участі сільських голів розділити по громадах, щоб в ручному режимі не ділилися кошти за зібраний врожай. Де громада більше назбирає ягід, там і надходження мають бути найбільші.
30 Травня 2017, 00:01
Податки платять тільки лохи!
30 Травня 2017, 01:11
Пані Світлана, що це за "ручний режим ?"
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром