Чи буде створений Камінь-Каширський госпітальний округ, досі невідомо

29 Травня 2017, 18:20
2034

У Міністерстві охорони здоров’я дотепер не затвердили кількість госпітальних округів для Волинської області.

Про це стало відомо 29 травня під час оперативної наради у Волинській ОДА, – пише Волинь24.

Начальник управління охорони здоров’я ОДАІгор Ващенюк розповів, що МОЗ уже затвердило створення госпітальних округів у 12 областях та Києві.

Тим часом кількість майбутніх госпітальних округів у Волинській області досі невідома.

Нагадаємо, у лютому цього року тема госпітальних округів викликала палкі суперечки у сесійній залі Волинської обласної ради. Зокрема більшість депутатів вирішила, що області потрібно вісім округів

Згодом в Міністерстві цю пропозицію відхилили. Відтак, депутати погодились зменшити кількість округів до п’яти. Вони затвердили Луцький, Ковельський, Нововолинський, Любомльський та Камінь-Каширський округи.

Однак, це питання досі розглядають у профільному міністерстві.

«Наш популізм привів до того, що в 12 областях рішення прийнято, а в нас досі нема округів – питання досі висить в повітрі… Через дешевий популізм ми втратили багато», - наголосив у свою чергу голова ОДА Володимир Гунчик.

Він переконаний, що області вистачить трьох округів, мовляв лише в цьому випадку медична реформа буде ефективною.

Посадовець запропонував звернутись до міністерства з проханням швидше визначатись, як реформа проходитиме на Волині.

Слід також зазначити, що вже опубліковані примірні вимоги до лікарень інтенсивного лікування І та ІІ рівня. Як повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації, вони дуже високі. Великі об’єми послуг має надавати лікарня для того, аби залишатися рентабельною. Адже з 2019 року оплата буде здійснюватись за надану послугу: кошти йтимуть на кількість населення госпітального округу, але якщо не буде достатнього навантаження, то лікарня перетвориться на тягар для місцевого бюджету.

Додатково: Госпітальний округ  – функціональне об’єднання закладів охорони здоров’я, розміщених на відповідній території, що забезпечує надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги населенню такої території. До складу госпітального округу повинно входити не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування першого та/або другого рівня та інші заклади охорони здоров’я. Перелік медичних втручань з надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги затверджуватиметься МОЗ, так само як і примірні табелі матеріально-технічного оснащення лікарень. Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування 1-го рівня має обслуговувати не менше 120 тис осіб, 2-го рівня – не менше 200 тис осіб.

Межі та склад госпітальних округів повинні визначатись таким чином, щоб жителі, які в них проживають, мали доступ до вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги у межах свого госпітального округу. Адміністративним центром госпітального округу визначається населений пункт, як правило, місто з населенням понад 40 тис. осіб, в якому розміщена багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування другого рівня.

Зона обслуговування госпітального округу визначається своєчасністю доїзду до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, що не повинен перевищувати 60 хвилин, та бути еквівалентна радіусу зони обслуговування 60 км.

 

 

Коментарі
29 Травня 2017, 22:01
Коли вже в К-К.р-ні буде хоч одна громада?Що чекаємо?Чиновнички бояться втратити свої крісла - це зрозуміло,але чому мовчить народ?
29 Травня 2017, 23:51
Чекаємо не добровільного об'єднання по залишковому принципу. Реформа децентралізвції і створення ОТГ найважливіша, бо вона руйнує радянську систему врядування. Народ мовчить, бо не має лідерів (голів), а лише чиновників ...Створення Камінь-Каширського госпітального округу, мабуть, останній шанс залишитися районом. По придуманій реформі є всі умови, крім єдиної- місто Камінь-Каширський не має населення 40 тис. Але чиновники і народ мовчить... Чому? Чиновники- слуги... А народ шукає заробітків, і всі разом втрачаємо і втрачаємо...
30 Травня 2017, 00:42
Відповідно до плану затвердженого Волинською облрадою тут буде щонайменше чотири-п"ять ОТГ та повітовим центром у м.К-Каширську. Таким чином якщо самостійного ОТГ не виникнуть протягом 18-19 років Обласно рада має прийняти рішення про створення тут ОТГ та Повіту. До того часу К-Каширцям слід тримати цю ОБласну раду такою якою вона є сьогодні через те, що у Нас є принаймі свій Народний депутат в особі якої маємо ту політичну силу яка для Нас дасть Повіт, а потім рано чи пізно Госпітальний округ. ТОму боротьба пана Гунчика проти Госпітального округу це фактично боротьба проти цієї політичної сили яку представляє Констанкевич. Ми поки на правильному шляху і без рішення Волинської обласної ради вони тут не можуть почати реформу медичної галузі, рано чи пізно тут буде п"ять або чотири Госпітальних округів. Але МИ не повинні здавати крім того ще й Любомль оскільки той чоловік говорить багато чого й за Нас.
30 Травня 2017, 00:58
"опубліковані примірні вимоги до лікарень інтенсивного лікування І та ІІ рівня.": раніше ці вимоги були інакшими, тепер вони виглядають так як на цьому сайті. Але наприклад Львівська область також дає свій примірний перелік Госпітальних округів які трохи невластиві з вимогами. Наприклад понад того що по кількості населення у Них більш-менш все впорядку то по кілометражу цей колаж Них не проходить. Крім того як тут говорять, що мовляв по кількості населенню наші райони (Любешів, К-Кашир. Ратно) не проходить але у 200тис. Але шановні тут справа не в кількості населення але швидше всього в кількості звернень за медичною допомогою тому якщо Їм треба то Ми Їм дамо ))))))))), головне менше лічитися травами та примочками.
30 Травня 2017, 01:15
А, як пов"язані округ та залежність якості лікування від наявних у хворого грошей? Ліки дорогі і постійно їх ціна зростає, а хворі переважно бідні люди.
30 Травня 2017, 01:49
Тут вони говорять що інтенсивна терапія має бути три дня, а інші це реабілітаційні центри. Тобто з їхньої точки зору так - поїхав у так званий госпітальний округ, наприклад в Ковель, зробили тобі операцію і ледь теплого завезли вже до К-Каширського для інтесивної реабілітації. Як Вам така медицина та госпітальний округ? Але попри того що, припустим якщо хворий з м. Ковель то він у тому місті й залишиться біля того самого лікаря або принаймі недалеко від нього або й взагалі у тому самому приміщенні за кілька хвилин ходу від інтенсивного терапевта. Нашого ж повезуть назад в К-Каширський після інтесивної терапії тобто операції по трасі К-Каширський - Ковель долежуватися в К-Каширськ до реабілітаційного лікаря та до препаратів та обладнання яке було таким скоріше всього й залишиться. Питається яке медичне обслуговування буде іногороднім від госпітального округу ніж у тому місті в якому він там стоїть. Ось у чому проблема і скажемо просто - у тому що Вас не рахують за людей але за статистику.
31 Травня 2017, 02:20
Наші чиновники з К-К будуть згідні на об'єднання хіба що через 30 років
31 Травня 2017, 12:21
Камінь-Каширський район розділять (а не об'єднають!) в громади примусово . В жовтні 2017 року вже будуть вибори до цих громад .<br/>Завіса.
31 Травня 2017, 14:22
Мабуть що ні, бо &quot;верхи&quot; не можуть через страх перед вищими &quot;верхами&quot;, а &quot;низи&quot; традиційно нічого не хочуть.
04 Червня 2017, 13:18
Вищі &quot;верхи&quot; дадуть нижчим трохи бабла , а тупим &quot;низам&quot; - обіцянок і ці тупі &quot;низи&quot; знову проголосують за ці &quot;верхи&quot; .. Потім традиційно будуть нити , що їх на ... бали ))
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024