Камінь-каширські комунальники придбали нового трактора

01 Червня 2017, 08:17
4737

Автопарк Камінь-Каширського ВУЖКГ поповнився. Господарство придбало нового трактора.

Як відомо, техніка, якою користуються наші комунальники, застаріла і зношена.

Відтак керівництвом було прийняте рішення придбати нового трактора МТЗ-892 "БІЛОРУС". 

Техніку купили через аукціон в системі Prozorro на умовах співфінансування.

Як розповідає начальник комунального підприємства Ігор Каденчук, вартість трактора склала 529 900 гр.

– Із міського бюджету надали 360 000 грн, із обласного 125 000 грн., 44900 – кошти ВУЖКГ, – зазначає Ігор Миколайович.

До трактора окремо закупили лопату, для очистки вулиць міста від снігу. Він також працюватиме із піскорозкидачем.

 



 

 

Коментарі
01 Червня 2017, 12:17
Такий трактор застосовується переважно на польових роботах, оскільки у нього ширина шин і т.д. Замість дорогущого одного "білоруса" можна було два дешевших китайських.
01 Червня 2017, 19:52
2 китайці-2 куски металобрухту,а якщо правильно експлуатувати МТЗ,то його хватить для комунгоспу на 20 років,біда в тім,що посадять варвара на техніку,використовуватимуть для особистих потреб
01 Червня 2017, 20:31
Головне щоб цим "білорусом" не орали К-Каширські дороги але "китайців" достатньо було щоб загрібати сніг, возити сміття і т. д. Про те швидше всього що "китайців" на "прозоро" не можна було знайти тому й поготів.
01 Червня 2017, 21:17
Камінь про принцип "Бритва Окама"? Трактор МТЗ хоч і новий, але морально застарілий, передусім за екологічними та ергономічними показниками. З іншого боку може тягнути причіп, а ця властивість досить таки важлива комунальників. Щодо 20 років експлуатації-це за умови грамотної експлуатації, а реально він мабуть 20 років не протягне, тай і не потрібно стільки років псувати екологію Каменя цим трактором.
01 Червня 2017, 22:45
Люба техніка в руках індєйца металолом,якщо до техніки ставитись як до своєї то буде працювати і цей тракторик і китайський
01 Червня 2017, 22:59
як писав великий Ленін &quot;облік це соціалізм&quot;<br/> gps-tracker встановити на на нього і в міську раду на табло вивести скільки проїхав, кому орав, кому дискував-боронував. Он в горгазі, та телекомі, та приватбанках з ощадними на автомобілях давно стоять і проблем та спокус для зловживань Каденчуку буде менше, а то рильце обростає пушком. Витрати на утримання у порівнянні з неконтрольованим впадуть у рази. Такі прилади встановлені на кожній вантажівці к-каширських перевізників на фурах що по світу їздять, це не клейонку дуйкою натягувати та множити на пять, треба повчитись у справжніх підприємців вмінню рахувати гроші. ХХІ століття на дворі. Скільки бухгалтерів у комунгоспі та м раді? Хтось знає цифри по кількості? Напевно ще й касири в кожній є?<br/> Не скажу наскільки потрібна СИСТЕМА РАДА в районі, а от ввести систему електронного обліку присутності на робочому місці та обліку робочого часу було б по сучасному. Половина клерків може проводити прийом прямо на ринку в робочий час.<br/> І взагалі - пропоную встановити вебкамери в кабінетах &quot;білого&quot; будинку з онлайн трансляцією в мережу та на великий дисплей, котрий аж проситься при вході в холл, щоб знати чи варто йти на прийом до клерків, які за наші гроші цілими днями ляси точать чи десь &quot;на виїзді&quot;. Ініціативу думаю задавлять - чинуші, - вони ох як не люблять публічності. Тільки по святах кольорові світлини потрапляють до мережі та в пресу коли вони, або примазуються до чужих здобутків, або показуть як вони гарно відпочивають. Уявити, що працівники європейської державної установи за державний кошт або за кошт громади поїхали на змагання по пенісу чи провідали будинок терпимості - нонсенс, а в нас хизуються, як вони круто за наші гроші пограли в футбол. Через відмиті гроші через псевдо громадської організації, що паразитують на місцевих бюджетах.<br/> Дати кожному по електронній картці - заходиш в приміщення і бачиш - на територіїї дармоїд чи ні. Вийшов за межі - gps трекер на шию - щоб було у яких виробничих питаннях попер на бузар чи до універмагу. Одразу буде вестись облік робочого часу.<br/> А де будні райради? Де записи чи трансляції дерибану районного бюджету? Публічний контроль та прозорість роботи в маси. Ви бачили сайти м ради та рай ради і адміністрації? Де зворотній звязок? Ви пробували ним скористатись? А потрачені людино-години та гривні громадян на утримання цих фейкових ресурсів? Та думаю більшість жителів гадки немає про ці ресурси. Радянське проводове радіо було більш інформативне.<br/> Контроль як за трактором так і за робочим часом держслужбовців це наші гроші. Пішов на держслужбу будь добрий готуйся до публічності та прозорості. Доречі, де взяти штатний розпис міської ради?
01 Червня 2017, 23:19
&quot;пропоную встановити вебкамери в кабінетах &quot;білого&quot; будинку з онлайн трансляцією&quot;: це вже занадто але у принципі можна було встановити двері з прозорим склом у кабінет Мера та його заступника, просто для профілактики.
02 Червня 2017, 02:35
У свій час В. Гройсман реалізував перший в Україні &quot;прозорий офіс&quot; в міській раді
02 Червня 2017, 12:47
Нещодавно в Україні побачила світ книжка про нині усопшого Кардинала УГКЦ «Любомир Гузар. Хочу бути людиною», над якою працювала українська журналістка, володарка премії блаженного Кароля Войтили, Катерина Щоткіна. Так от у цій книзі є такі слова: <br/> &quot;Неприязнь до влади підтримується як попереднім досвідом радянського життя, який сповідував глуху нелюбов і недовіру до будь-якого роду «начальства», так і плеядою пострадянських «політиків» — переважно з колишніх партійних функціонерів і «системних» бандитів. Тож відчуття глибоких, справжніх політичних змін у більшості радянських людей не було й бути не могло. Якщо колишні начальники залишаються на старих місцях — нехай інакше названих, нелюбов і недовіра до них доповнюється роздратуванням і впевненістю, що «нічого не змінюється», «нічого не можна зробити». І навіть коли такий стан справ почав поступово розхитуватися (у суспільство проникали паростки громадянської свідомості), ставлення до влади лишалося в корені негативним. Влада радянської доби асоціювалася з небожителями, які вершать долі, а пострадянські часи — з брудним шахраєм, за руками якого варто невпинно стежити, але не хочеться. Обидва визначення зберігали негативне ставлення до влади, як чогось малодостойного, але не уникного в цьому недосконалому світі. У такому контексті при владі не могло бути морального авторитету — будь-яка людина, яка туди приходить, символічно «впадає у гріх».&quot;<br/><br/>Звичайно, що у Камені майже нема вже колишніх партійних функціонерів і, тим більше, &quot;системних бандитів&quot;, бо авторка книжки веде мову про ситуацію в масштабах України. Однак формування загального &quot;клімату&quot; по відношенню до влади підкреслено вірно, тим більше, що й у Камені чиновники першого ешелону тихенько сколочують свій &quot;первинний капітал&quot;. Тому, шкляні двері - не панацея від хабарів, п'янок в робочий час та інших перлів за зачиненими дверима, оскільки такі речі вже давно &quot;унормовані&quot; посередниками для формування цього &quot;первинного капіталу&quot;, а рюмка чаю спокійніше для душі у теплу пору сприймається на природі чи в іншому затишному куточку. За чиновниками має бути громадський контроль і це не обговорюється, але ще важливіше - створити в Україні такі умови, аби в чиновництво йшли справді людяні, думаючі, розумні та освічені кадри. Бо в &quot;акваріум&quot; з gps-tracker на нозі чи в іншому місці, ще й при низькій зарплаті попливе той &quot;фрукт&quot;, з якого, що називається - &quot;ні собі, ні людям&quot;. Іншими словами, варто пам'ятати постулат &quot;Немає нічого дорожчого для громади, аніж дешевий чиновник&quot;. Але такі умови настануть тоді, коли ми вслід за покійним Любомиром Гузарем також будемо &quot;хотіти стати ЛЮДЬМИ&quot;, звісно, в широкому розумінні цього слова... А тепер ми обираємо чиновника з поміж себе!
02 Червня 2017, 15:04
Шановний пане 666, запрошую Вас на роботу в жкг ,тоді я прислухаюсь до кожної Вашої ідеї, і ми дійсно зробимо великі зміни в місті,мій тел.0969696519 .Дякую!
02 Червня 2017, 17:06
Може хтось сьогодні буде й ображатися що з простого трактора &quot;білорус&quot; вийшло зовсім тривіалене фе...<br/>Звичайно такий собі трактор із звичайними широкими колесами то чому із простого трактора Ми тут розвелися вже до системних бандитів і тому подібний до Них функціонерів. Тут справа не в тракторі але в іншому у тому що місцева влада є закритою системою. Закрита система породжує завжди недовіру горомадян до цих інституцій. Тому якщо пан начальник ВУЖКГ по-декуди й оголошує де-яке своє бачення процесів то йому похвала та шана, молодчина. Але цього мало через те, що на чолі міської ради та біля нього знаходяться люди які цих процесів не розуміють і швидше всього що до кінця їхньої каденції не зрозуміють, процесів які відбуваються в суспільстві. Найкращим виразником тих процесів які йдуть сьогодні позитивно для себе нещодавно знайшов це прессекретар уряду. Молода людина розуміє усі процеси інформаційного поля та що найголовніше розвитку суспільної думки, читай далі розвиток суспільства. ТОму якщо хто-небуть ображається на &quot;Камінь&quot; то слді просто зрозуміти, чого тут Я добиваюся.
02 Червня 2017, 17:13
Знав Вашого батька, нехай спочиває з Богом, котрий також багато корисних справ зробив для громади села Раків-Ліс та району. Йому не бракувало енергії, людяності, кмітливості, освіченості та інших якостей, за що його любили і поважали люди. Тому, беручи ще й терплячість та наполегливість від Вашої мами, продовжуйте свою розпочату справу на цій нелегкій, але так потрібній ділянці праці, оскільки це прямо асоціюється з обличчям міста та його мешканців. Не звертайте значної уваги на шпильки та &quot;поради&quot; критиканів, бо молоти язиком - не перти цього плуга. Думаю, що у Вашій особі місто отримало нове покоління людей, що взяло від своїх батьків кращі риси, серед них відсутність захланності, додало сучасне мислення і все у нас буде гаразд. Комунальна сфера тепер - це ще один своєрідний фронт, війна з минулим - маю на увазі дерев'яний клин у заіржавілу й діряву трубу водогону, який ми неодмінно виграємо. Ви на правильному шляху, для найбільших критиканів і знавців у жкг знайдеться завжди &quot;лакоме&quot; робоче місце. Але не зазнавайтеся, якшо-шо, будтьте схожими до своїх батьків...)))
02 Червня 2017, 19:36
&quot;Не звертайте значної уваги на шпильки та &quot;поради&quot; критиканів,&quot;: це те саме як в дитячу гралку, мене, мене вибирай... Кожний проходить свій шлях і у кожного був, є чи буде свій шлях до мети яку сам ставить. <br/>Про Його батька чув але напевно вже не побачив.
02 Червня 2017, 21:42
Гарна розмова вийшла про трактор. Такі розмови мають вийти з соцмереж в публічну площину, тоді результат від них буде в 100 крат більший.
02 Червня 2017, 22:53
Звертаю увагу на назву та суть написанного: купили трактор за рахунок Ради - 70%, вужкг -8%, а обговорюють як заслугу комунгоспу. Стаття мала би називатись - Рада купила новый трактор, або КомунальниКАМ придбали новый трактор.
03 Червня 2017, 03:59
Це добре, що є новий трактор.
04 Червня 2017, 12:51
&quot;водогону, який ми неодмінно виграємо.&quot;: цей товариш до недавна так критикував обрання народного депутата від &quot;Укроп&quot;, аж піною кидався, а сьогодні вже говорить до представника укропу що &quot;Ми неодмінно виграємо&quot;. Шановний коли ж Ви будете щирими нарешті. Слід би Вам розрізняти людей хто є Ваший друг, а хто є скажімо так й свині нетовариш. Дивіться щоб і Ви подекуди потім самі критиканом не стали ато чогось напрошується такий висновок про ВАс.
04 Червня 2017, 18:49
Щось глибинне є в модальності емоцій Каменя щодо Хріна.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024