Що відзначають 20 листопада та кого вітати з іменинами

20 Листопада 2020, 08:00
фото ілюстративне 1215
фото ілюстративне

Добрий ранок, любі читачі Район.Камінь-Каширський!

На календарі п'ятниця, 20 листопада. Це 325 день (у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 41 днів.

Іменини святкують: Михайло, Олександр, Олексій, Опанас, Богдан, Валерій, Веніамін, Григорій, Євгеній, Єлизавета, Іларіон, Кирило, Федір.

Свята і пам’ятні дні

  • Всесвітній день дитини

  • Всесвітній день відмови від куріння
  • День індустріалізації Африки
  • Свято III Універсалу (День проголошення УНР, 1917, неофіційно)
  • День працівника сільського господарства

У православній церкві 20 листопада вшановується пам’ять святого Федота – одного з мучеників, які постраждали за віру в Христа (всього їх було близько 30 осіб). Саме Федот разом зі своїми товаришами відкрито проповідував християнство, незважаючи на те, що язичники примушували його відректися від своєї віри. В результаті, Федот був заарештований і страчений.

20 листопада селянки починали прясти, але перед початком роботи обов’язково молилися святому Федору для того щоб попросити захисту і допомоги, адже саме Федір був відомий як покровитель жіночого рукоділля. Одночасно відзначали свято Федлра-льодоставу, оскільки водойми вже замерзали, і встановлювалася морозна погода. Селяни починали ходити на риболовлю, але одночасно спостерігалися ожеледь, а тому, намагалися дотримуватися граничну обережність. Дорослі в цей день загадували дітям загадки про лід.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024