Що відзначають 22 листопада та кого вітати з іменинами

22 Листопада 2020, 07:00
фото ілюстративне 1564
фото ілюстративне

Добрий ранок, любі читачі Район.Камінь-Каширський!

На календарі неділя, 22 листопада. Це 327 день (у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 39 днів.

Іменини святкують: Олександр, Олексій, Антон, Віктор, Дмитро, Іван, Ілля, Йосип, Костянтин, Матрона, Порфирій, Семен, Тимофій, Федір.

Православні свята:

  • Мучеників Онисифора і Порфирія.
  • Преподобної Матрони Константинопольської.
  • Святителя Нектарія, митрополита Пентапольского, Егинського чудотворця.
  • Ікони Божої Матері “Скоропослушниця”.
  • Пісний день.

У церкві 22 листопада вшановується пам’ять преподобної Матрони Царгородської, яка жила в Константинополі в V столітті. В юності їй довелося вийти заміж за заможного чоловіка. У шлюбі Матрона народила доньку і в якийсь момент зрозуміла, що їй хочеться служити Богу. Матрона часто відвідувала храм, де проводила багато часу в молитві та спілкуванні з благочестивими людьми. Згодом вона стала наслідувати їм, тримала піст, через що почала конфліктувати з чоловіком. У результаті, Матрона прийняла рішення залишити сім’ю і стала служити Богу.

Жінка прийняла рішення відправитися в чоловічий монастир, щоб чоловік не зміг знайти її. Віддавши дочку на виховання, Матрона переодяглася в чоловічий одяг, обстригла волосся і вирушила в чоловічий монастир, де представилася євнухом. Довгий час вона жила в монастирі преподобного Вассіана, але коли ігумен розкрив секрет, відправив в жіночий монастир, і там Матрона також провела тривалий термін, вражаючи всіх своїм благочестям. Згодом вона сама стала ігуменею.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024