Роль майстра лісу, лісничого, інженера лісових культур має бути реально відчутною, – на семінарі лісівників

03 Червня 2017, 09:48
6577

Днями відбувся виїзний семінар за участю головних лісничих та інженерів лісових культур підприємств Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
В рамках семінару лісівники побували в окремих лісгоспах, лісництвах, на тимчасових лісових розсадниках, рекреаційних пунктах за маршрутом Цумань-Колки-Маневичі-Камінь-Каширський. Вони відвідали ділянки, де навесні були створені лісові культури та проведено сприяння природному відновленню, – повідомляють на сайті Волинського ОУЛМГ. 

 


 

Учасники семінару вкотре наочно переконалися, що для успішного лісовідновлення має значення усе, починаючи від вчасної і ефективної підготовки площ під весняну посадку, застосування сортового посадкового матеріалу, зокрема, що вирощується у Ратнівському лісовому розсаднику та державному підприємстві “Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр”, якісного проведення безпосереднього процесу садіння лісу та робіт по догляду з використанням технічних засобів та механізмів, завершуючи належним оформленням ділянок, що включає в себе встановлення розмежувальних стовпчиків, таблиць та ін. 
У приміщенні актового залу нової контори ДП “Камінь-Каширськагроліс” відбулися підсумки семінару. До речі, це підприємство у своєму розвитку успішно крокує вперед з того моменту, коли був призначений новий керівник. Відмовившись від усього орендованого, лісгосп став на власні ноги.

 


 

Отже начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс та головний спеціаліст відділу Володмир Неводнічик виступили перед присутніми та звернули увагу на основні проблематичні моменти, які мають сьогодні місце у роботі колективів. Зокрема, зауважили, що слід серйозно віднестись до проведення інвентеризації посадкового матеріалу. А у плані доглядів за лісовими культурами – подбати про наявність та належний робочий стан відповідних засобів та механізмів.
Підсумовуючи роботу, перший заступник начальника ВОУЛМГ Віктор Сахнюк ще раз наголосив, наскільки важливо бути відповідальними у професійних обов’язках. Роль майстра лісу, лісничого, інженера лісових культур має бути реально відчутною на кожній ділянці. 




 

 

 

Коментарі
03 Червня 2017, 14:58
Мене, як інженера, зацікавили такі тези: "...якісного проведення безпосереднього процесу садіння лісу та робіт по догляду з використанням технічних засобів та механізмів..." та "... плані доглядів за лісовими культурами – подбати про наявність та належний робочий стан відповідних засобів та механізмів" Тобто ліс садити допотопними мечами Колєсова, а рубки догляду за технологією на базі китайської бензопили за німецьким дизайном "Штіль". Але ж це технічний рівень 50-х років 20 століття. Нині у світі є технології на базі комплексної механізації та навіть машинізації з елементами автоматизації лісокультурних і лісогосподарських робіт. Славний семінар, нічого не скажеш.
03 Червня 2017, 17:36
молодці камінькаширські лісники
04 Червня 2017, 00:26
Тобто ліс садити допотопними мечами Колєсова, а рубки догляду за технологією на базі китайської бензопили за німецьким дизайном "Штіль". - зате власні автівки в лісників аж ніяк не "допотопні" ((
04 Червня 2017, 01:14
Толку з тих сучасних автівок, коли ними не навчились користуватися. Нинішнього Нового року лісники з ментальністю минулих 50-х років, коли кермували фірою і могли собі захилити чарку-другу, сіли за 150 коней в одному двигуні і принесли горе у свої сім'ї та родини...Можливо й не пасує про цю біду нагадувати, але вона повчальна. А щодо лісів, то у Європі вже давно практикують природнє засівання лісу, де виживає сильніша порода і нема хворіб лісових культур, як у рижих смерек в Карпатах.
04 Червня 2017, 19:34
Тут справа в іншому, а саме в тому, що вони тепер стараються бути у полі ЗМІ і це є позитивним висновком оскільки громадськість поки не на їхній стороні і так буде до ти поки між іншим так зване державне лісове агенство повністю не буде відкритою для суспільства. Коли буде нагода Я напишу ту своє бачення розвитку цієї галузі на Волині зокрема на Поліссі оскільки на "жаль" чи на "щастя" маю деякий свій досвід.
04 Червня 2017, 20:17
Штілю не в образу, але є ціла лісівнича наука, сформована на протязі останніх 200-250 років. Цей спосіб, що ви пропонуєте давним давно відомий та широко використовувався на теренах нашого району з кінця 40-х років, коли суцільними рубками були вирізані столітні поліські сосняки.
07 Червня 2017, 00:53
"на протязі останніх 200-250 років.": повністю згідний з паном "777" оскільки цей "план", "наука" називається просто як "постколеніальна практика рубки".
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром