Священики відвідали сім'ї загиблих в АТО захисників

03 Червня 2017, 22:20
2785

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей священики Камінь-Каширської округи на чолі з благочинним прот. Стефаном Михалюком  зустрілися з дітками та рідними наших загиблих Захисників. 

Про це повідомляють на сайті Камінь-Каширського благочиння.

Сім’ї полеглих в зоні АТО українських воїнів Миколи Королька, Дмитра Герасимика та Олександра Шеметюка отримали чергову матеріальну допомогу від небайдужих парафіян православних храмів Камінь-Каширського благочиння.

 




 

Коментарі
04 Червня 2017, 02:58
Обов"язково щоб допомогу приносив самий головний К-Каширського благочиння УПЦ? Якщо це допомога від щирого серця то можна було б й місцевому віддати пальму й не тішитися потім на своєму сайті про "вдалу" операцію напередодні першого червня.
04 Червня 2017, 18:51
Хуцпа
05 Червня 2017, 03:39
Надто сміливий нікнейм собі взяв, друже. Це брендове назвисько має свого власника, добре відомого багатьом каміньчукам часів, коли ще справді в школі учні мали добрі знання. Я б собі підшукав якесь інакше, можливо - Йосько, також з відомих персонажів, але не з таких колоритних ))
05 Червня 2017, 03:47
Це благочиння готове на всілякі концерти, аби лиш не сказати правду про російських окупантів Криму та ряжених "відпускників"- бурятів та інших моторол з московії, котрі вбили українських хлопців. Ці гроші краще б потратили керівники благочиння на телеграму Кирилу та Путіну з вимогою вивести російських військових з українських земель. Амінь!
05 Червня 2017, 13:02
Ну як михайлюки-"дрозди", ці місцеві законспіровані агенти путіна-гундяєва(кіріла) , відправлять телеграму з вимогою вивести російських військових з українських земель??? Дрозди дуже добре розуміють фсбешну субординацію ! Тим більше, що Онуфрій та Нафанаїл - їхні "куратори" в Україні - на сайті "Русской Православной Церкви" зазначені як "ДЕЯТЕЛИ РУССКОЙ ПРАВОСЛАВНОЙ ЦЕРКВИ" !!
05 Червня 2017, 13:57
Кирил з Путіним, прочитавши телеграму "керівників" благочиння і врахувавши витрачені на телеграму "ці гроші" - моментально виведуть російських військових з українських земель. Добре придумав)))
05 Червня 2017, 14:23
Хто цей Йосько? Екструдовик з вуличним прізвиськом "Саверин"?
05 Червня 2017, 15:45
Ця телеграма, звісно, саркастична, головне у ній підпис Михайлюків про їх позицію чи лукавство при "оплакуванні" жертв східної та кримської окупації росіянами України. Бо кадилом одне, а язиком інше вони до цих пір вони правлять!
05 Червня 2017, 17:16
12:45 05.06.2017<br/>Сьогодні, прочитавши перший коментар Каменя, заглянула на сайт Камінь-Каширського благочиння..., читаю:&quot; До Дня Святої Трійці: колінепреклонні молитви - двома мовами&quot;... відкрила... і ступор... і на рідній мові молитви - &quot;особливо ж послав цю благодать Своїм учням і апостолам і уста їхні вогняними язиками зміцнив, а через них і ми, увесь рід людський, (слово) богопізнання КОЖНИЙ СВОЄЮ МОВОЮ ПОЧУВШИ, просвітились світлом Духа, вийшли з омани, як із темряви, і,...&quot;. Задумалася, дійсно &quot;кадилом одне, а язиком інше&quot;. Згадалося, як одного разу, їхала в Камінь, розмовляла з одним сільським батюшкою нашого району всеньку дорогу. Коли я запитала: &quot;Ну, а як ви об'єднаєтесь УПЦ (МП )з УПЦ КП як парафії ділити?&quot; Відповів: &quot;От якраз тут і найменше проблем! і розтолкував мені, як то кажуть, на пальцях. Питаю: &quot; Чому не правите на рідній мові?&quot;. Відповідь: &quot;Люди не вимагають&quot; , я не вмовкаю: &quot;А якби поставили вимогу правити на українській?&quot; &quot;Перейшов би тут же, мені ще легше&quot; Здивовано кажу: &quot;Невже у вас, батюшко, не має наближених людей і ви не можете тихо сказати як це зробити?&quot; Відповідь мене шокувала : &quot; А воно мені треба, ще митрополиту докажуть, нащо мені тої біди на голову&quot; А на рахунок вашої зауваги &quot;до цих пір правлять&quot; - вони і будуть правити( може не в Камені) і служитимуть, тільки питання в тому, як правитимуть і кому служитимуть.
05 Червня 2017, 19:47
Я не ратую за УГКЦ в Камені, хоча ця церква тривалий час перед РПЦ тут була присутньою повсюдно і люди слухали службу Божу звичайною ккраїнськ розмовною мовою. Але смерть і похорони у Києві Любомира Гузара, бувшого настоятеля цієї проукраїнської християнської церкви, показала чітку і стійку тенденцію до українізації самого спілкування українців з Всевишнім- тисячі звичайних людей і не греко-католиків прийшли попрощатися з цим священником. Патріарх Філарет, котрий був присутнім на прощанні з Гузарем в грекокатолицькому соборі на лівому березі Дніпра у Києві також підтвердив це єднання, оскільки теологічні і конфесійні відмінності між цими вітками християнства не мають суттєвих канонічних розбіжностей. Бо в погоні священників за грошима чи політикою, бо тільки це породжує конфесії, люди взагалі можуть втратити інтерес до церкви, воліючи спілкуватися з Богом без захланних чи заполітизованих батюшок. Тому, каміньське благочиння мало б визначитися чвтко та однозначно - вони за Україну чи за Росію і твердо сказвти про це людям. Бо бути в списках РПЦ, яка благословляє різних моторол і гіві на вбивство українців на сході і їхати з цим статусом до батьків загиблих від моторолиних рук - це цинізм та гібридність вищої гільдії. Як то кажуть, або хрест зніміть, або рясу українську вдягніть... Всі православні держави світу мають свої помісні православні церкви, лишень ми боїмося лишитися без двоголового орла в голові і на своїх плечах, хоча канонічність тут ні до чого...
05 Червня 2017, 20:28
&quot;просвітились світлом Духа, вийшли з омани, як із темряви,&quot;: Тут звичайно така справа, що кожна із концесій чи то протенстанти чи то православні тієї чи іншої направленості або ще наприклад, двоє чи троє релігійних християнських течій принаймі тут в К-Каширську говорять тут про себе, що тільки ВОНИ:&quot; просвітились світлом Духа, вийшли з омани, як із темряви&quot;. Але справа в тому, що щонайменше щоб вийти, просвітитися світлом Духа, вийти з омани як із темряви то принаймі слід читати Бібілю своєю зрозумілою рідною мовою через те, що мова народу це витвір Бога але цей витвір не може бути одномоментним, цей витвір постійно вдосконалюється. Але щоб народ вийшов то може пройти ще не одна сотня літ тому тут у цій справі дуже складне рішення, але якщо Воно прозвучало на сайті К-Каширського благочиння УПЦ українською мовою навіть на вздогін сучасним тенденціям розвитку громадянського суспільства то це вже краще як нічого. Але людина є грішною тому має позаяк &quot;право&quot; помилятися але найголовніше щоб ці помилки були усвідомлені іншими або як говорять Вони покаятися.
05 Червня 2017, 20:34
&quot;Тут звичайно така справа, що кожна із концесій &quot; - скоріш за все &quot;конФесій&quot; , а не &quot;конЦесій&quot;
05 Червня 2017, 21:08
Каміньське благочиння однозначно не визначиться, не сподівайтеся на це у найближчому часі. Для цього, щоб таке визначення пройшло весь клір каміньського благочиння повинен бути одностайним і відчувати підтримку пастви. Навіть, при умові, що пройде розкол в середині УПЦ(МП), полішуки вичікуватимуть і коли все визначиться, тихенько приєднаються.
05 Червня 2017, 23:15
Ви, як завше, влучно підмічаєте тонкощі обговорюваної теми. Без підтримки пастви благочиння не ризикне &quot;хитатися&quot; в український бік, але й паства без свого пастора, поводиря, як відомо, не піде на інше духовне пасовище, з якого колись їх забрали імперські сили. Врахуйте ще й той фактор, що родина Михалюків, себто керівництво благочиння, є близькою до покійного Ніфонта та не чужа Нафанаїлові, хоча б з огляду на їх спільну малу старовижівську батьківщину. З цих країв також найбільш впливова в РПЦ на Україні сестра Стефана- ігуменя Зимненського монастиря, любима учениця Кірила, випускниця регентського (ідеологічного) відділення С-Петербурзької духовної академії, кума Медведчука. Тому, вузол тугий і ймовірність українізації благочиння благенька, тому візити в сім'ї загиблих героїв малоймовірно що є самодіяльністю каміньських церковних діячів. Зауважте, навіть банальна екскурсія групи прочан з Грудків чи Осівців в монастир здійснюється з благословення самого Нафанаїла. Як кажуть, без коментарів...
06 Червня 2017, 00:30
Ви ж розумієте, що не кожний батюшка піде на відверту розмову, так як було у випадку наведеного мною. Але повинні відати, що у середовищі священників усіх конфесій ведуться розмови на різні теми, а на теми, від яких залежить їхнє майбутнє - особливо, до речі на всіх рівнях ієрархічних. Ми не можемо знати, який відсоток батюшок - є прихильниками змін у лоні УПЦ(МП) радикальним способом і поступовим. Вони добре усвідомлюють в яких історичних реаліях вони опинилися через російську церковну політику Кіріла, мається на увазі не участь у Всеправославному Соборі на о.Кріт. А щодо банальних екскурсій групи прочан, так благословення отримують по мобільному телефоні, це як у світських інституціях, просять дозволу і ставлять до відома вище начальство. Я хочу сказати, що Колесо Історії люди не можуть зупинити, навіть найбільш впливові особи.
06 Червня 2017, 00:50
Звичайно, що Колесо невблаганне і прийде той час, коли керівна і спрямовуюча церковна капітула Каменя від МП буде в числі перших новіатів в прогресивному крилі своєї конфесії, не факт що нинішньою персоналією. Бо навіть сьогодні вони інакші, аніж були у 2014 році. Та й паства інакша, тому доведеться чекати якийсь час, так як і, до слова, благочинню на вирішення питання з земельною ділянкою у центрі міста для відновлення Свято- Іллінського Храму...
06 Червня 2017, 15:13
Ви праві - паства інакша. Мені розказували, що багато людей, які є прихильниками о.Стефана відходять, але вони ідуть в храми на Волю, Підцир'я, хто має можливість їздять у Михнівку. Це не значить, що вони відпали від УПЦ(МП), почали розуміти, що ПТУ - це не храм. Якщо згадати минулі роки, яка йшла &quot;заруба &quot; між православними коментаторами двох гілок на сайті Вісті Каменя, то зараз тієї гостроти в коментарях, я б сказала, і злоби не видно. Є деяка упередженість, але це нормально, адже люди мають різні релігійні погляди, уподобання, рівень знань.
06 Червня 2017, 16:44
ЛЮди шукають Бога, а не слово боже від о. Стефана, а це багато чого значить.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024