Відомому фольклористові, професорові Віктору Давидюку присвоїли звання «Почесного громадянина села Тоболи»

08 Червня 2017, 08:10
4965

Волинському етнографу, фольклористові, педагогу, професорові Віктору Феодосійовичу Давидюку присвоїли звання «Почесного громадянина села Тоболи».

Відповідне рішення депутати Тоболівської сільської ради прийняли напередодні Дня села, який відзначали у понеділок, 5 червня.

Посвідчення та нагрудний знак сільський голова Наталія Балик вручила Вікторові Феодосійовичу під час урочистостей на День села.

Професор був приємно вражений такою несподіванкою і натомість подарував кілька книг зі своїми працями.

 







 

ДовідковоДавидюк Віктор Феодосійович – уродженець села Тоболи. Філолог, фольклорист, доктор філологічних наук.

1986–1993 — працював у Луцькому педагогічному інституті імені Лесі Українки асистентом, старшим викладачем, доцентом. Був одним із ініціаторів створення Волинського університету. Після його організації працював першим проректором, завідувачем кафедри етнології.

1998 р. захистив докторську дисертацію. Після цього працював професором кафедри української літератури. 

Очолював Полісько-Волинський народознавчий центр Інституту народознавства НАН України.

З 1999 року директор Полісько-Волинського народознавчого центру Інституту народознавства НАН України.

З 2005 року — директор Інституту культурної антропології. Нині працює у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. 

 

 

Коментарі
08 Червня 2017, 17:11
Віктор Феодосійович хороший чоловік... Такий простий, як ровер... Так би мовити близький до народу. Отаким би мав бути нардеп чи президент
08 Червня 2017, 23:02
Цікава людина.
08 Червня 2017, 23:10
Та де ж у нас рука підніметься проголосувати в народні депутати за свого, рідного з району доктора наук, професора. Нам подавай чужинецького, нехай з сусіднього району, як ото маємо нині на 23 окрузі, бо ж свій є свій, він, бачте, не з такого як треба для депутатства тіста зліплений. Це наша біда, рабська психологія, котра має вийти з нас з часом, хотілося б, аби швидше ніж через 40 мойсейових років, впродовж яких він водив пустелею своїх одноплемінників з тієї ж причини. А свій, як відомо, якщо й не поможе то хоча б скривиться з жалю... Тому, Ваш комент, пане Філолог, це перший крок до розуміння того, що нам потрібні депутати зі своєї громади, а не представники олігархів зі спеціальними Фондами для помазання посполитих на політичний гріх...
09 Червня 2017, 08:36
Пан Давидюк дуже крутий...Кому може вступити треба,то він землякам помагає....
09 Червня 2017, 11:13
Але не подумайте, що за це Давидюку потрібно платити, тепер такі часи у ВНЗ, що боротьба за абітурієнта-<br/> студента розгорнулася не на жарт. Кількість студентів впливає на кількість викладачів та їх заробіток, тому скоро абітурі будуть самі вузи доплачувати за вступ, щоб мати контингент. А Давидюк пособить з підготовкою тестів, натаскає на різні там штучки, одним словом - все там у рамках &quot;прилічія&quot;...
10 Червня 2017, 18:36
Білі сподні та креативного покрою сорочка, сучасні мешти та сиві вуса, невеликий зріст та втомлені очі-хіба може бути така людина паскудною? А ще врахуйте, що вся його діяльність проходить у жіночому колективі, бо його фах такий. Невже може така людина бути паскудною? (Я його не знав і не знаю, але завдяки цьому сайту розглянув).
11 Червня 2017, 17:18
Лузери спочатку повинні мати клепку, щоб втямити суть роботи шановного земляка, а потім вже на ребрину вилазити вище та гадити.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024