Що відзначають 2 грудня та кого вітати з іменинами

02 Грудня 2020, 08:00
1659

Добрий ранок, любі читачі Район.Камінь-Каширський!

На календарі середа, 2 грудня. Це 337 день (у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 29 днів.

Іменини святкують: Веніамін, Адріан, Аза, Олександр, Валентин, Герасим, Григорій, Денис, Дмитро, Іван, Ігнатій, Іларіон, Костянтин, Михайло, Петро, Порфирій, Сергій, Федір.

У церкві 2 грудня вшановується пам’ять святого Авдія – одного з дванадцяти малих пророків. У переказі говориться, що Авдій жив приблизно в період розгрому Єврейського царства і був домоправителем при дворі царя Ахава.

У народі говорили, що Авдій, день якого – 2 грудня, є оберегом сімейного благополуччя і домашнього господарства. Саме тому, Авдія прозвали Радителем. Необхідно було постукати обухом сокири по віконних рамах і дверних косяках саме в цей день – вважалося, що це захистить будинок і людей, знаходяться в ньому, від нечисті. До речі, не тільки сокира, але і серп, згідно з повір’ям, допомагала захиститися від злих сил. Прикмети кажуть, що не варто виходити на вулицю на Авдія (2 грудня), оскільки говорили, що на дворі нечиста сила біснується. Так що, сиділи біля теплої печі, пили чай і займалися нехитрою роботою. До речі, популярністю користувався не стільки чай, скільки спеціальний напій з меду і трав – говорили, що він допомагає захиститися від застуд.

Народні прикмети і повір’я на 2 грудня:

  • Сніжний день з сильним вітром – чекай тривалу зиму і холодну весну.
  • Багато снігу з глибокими заметами – чекай багатого врожаю в наступному році.
  • Якщо людина народилася 2 грудня, то талісманом є цитрин.
  • Ясне небо – чекай морозів, а тьмяне – буде відлига в найближчі дні.
  • Вітер різко змінився на південно-західний з південно-східного – найближчим часом погода зіпсується.
  • Буцається скотина – чекай хуртовини.
  • Корови ніс з ясел показують 2 грудня – погода скоро зміниться.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024