Новоутворений Камінь-Каширський район в облраді представлятимуть шестеро депутатів

04 Грудня 2020, 12:09
9560

Волинська обласна рада VIII скликання нарешті розпочала свою роботу – 25 листопада відбулася перша сесія.

Про це пише сайт газети Полісся.

Інтереси жителів північного повіту на рівні області відстоюватимуть камінь-каширці Анатолій Бусько, Анатолій Філюк («За майбутнє»), Сергій Ніщик («Слуга народу», перша каденція) та маневиччани Іван Киричик («За майбутнє»), Людмила Кирда (ВО «Батьківщина») і Олександр Пирожик (ВО «Свобода») з Луцька.

Любешівщина не матиме місцевого представника в облраді цієї каденції, позаяк люди не підтримали кандидатури Миколи Бущука («За майбутнє»), який працював у раді попереднього скликання.

Від перемоги його віддалили всього лиш 152 недоотримані голоси. Чому так?

Очевидно, зіграли кілька факторів. По-перше, новели нового Виборчого кодексу, адже перемога кандидата залежала не тільки від кількості набраних голосів, але й від його розташування у загальному – територіальному – виборчому списку, представленому політсилою, виборчої квоти.

З огляду на це, наприклад, лучанин Олександр Пирожик «зайшов» у найвищий самоврядний орган Волині від нашого округу з 904-ма голосами, а любешівець Микола Бущук лишився «за бортом» з 1242-ма. По-друге, кандидати не завжди об’єктивно оцінюють свої шанси, натомість виборці віддають перевагу амбіціям, а не тверезим роздумам щодо найбільшої вигоди для громади.

Очікування часто грає з виборцями злий жарт. Ображені, що не отримали все і відразу, вони спершу голосують не «за», а «проти» когось. Не менше вплинуло й те, що людям важко було розібратися з бюлетенями і визначитися з власним вибором, також далася взнаки низька явка виборців. Поглибила проблему й наявність технічних кандидатів, які порозтягували голоси і просто додали шансів (і мандатів) своїм партіям, спрацювавши проти свого району (у попередньому розумінні його меж).

Тим часом багато любешівців щиро шкодували, що хороші справи уже колишнього депутата облради лишилися неоціненими. «Шкода.. Мало хто переймається (чужими) проблемами як своїми. А Микола займався… Нашим людям доходить опісля», – коментували у фейсбуці.

Так чи інакше, певна відсутність єдності виборців позбавила Любешівську ОТГ представництва в облраді саме місцевою людиною, добре ознайомленою із проблемами та потребами регіону. Ризик у тому, що немісцеві депутати мало знають нові для них території і не завжди спроможні відстоювати їх належним чином – для ознайомлення потрібен час. До того ж своя сорочка ближча до тіла, кажуть у народі.

Однак ці слова не варто розцінювати як певне упередження чи сумнів щодо обраних осіб: незважаючи на місце проживання і особисті симпатії, на них покладено зобов’язання представляти своїх виборців об’єктивно і неупереджено, аби виправдати довіру кожного жителя укрупненого району. Тож усі шість депутатів повинні бути відкритими жителю будь-якого куточка представленого ними округу.

Перший крок «служіння» депутатів своєму електорату і благу громади – робота в комісіях. Так, у Волинській обласній раді VIII скликання створили 10 постійних комісій. Депутати з нашого, восьмого, округу працюватимуть в 5 з них.

Анатолій Бусько – в постійній комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики, Анатолій Філюк – у постійній комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, а їхній однопартієць Іван Киричик опікуватиметься питаннями промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

До складу постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією увійшов Сергій Ніщик, а Людмила Кирда та Олександр Пирожик стали членами постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Головою Волинської обласної ради VIII скликання обрали першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради, ексголову Ківерцівської районної ради Григорія Недопада («За майбутнє»).


 

Коментарі
05 Грудня 2020, 12:43
Символічно, що найбільш одіозний нищитель лісу у районі вже вкотре репрезентує місцеве богобоязливе і "думаюче" населення на рівні обласної влади. Вочевидь їх влаштовує такий стан справ у лісі, або його помазання через десятників електорату... Кажуть, рівень освіченості та порядності знаходиться в оберненій пропорції до його статків. А ви питаєте себе чи всіх - чому ми так живемо? Та тому, що так голосуємо!
05 Грудня 2020, 12:56
Конституція України - Стаття 133. "Систему адміністративно-територіального устрою України складають: Автономна Республіка Крим, області, райони, міста, райони в містах, селища і села". - Де повіти? Навіщо писати те, чого немає, окрім, як в збудженій свідомості окремих осіб?
05 Грудня 2020, 13:14
З інших районів до облради прийшло не краще. Насправді причина у виборцях
06 Грудня 2020, 04:07
А ви скажіть самі собі бусько зробив в районі багато чого даже ту саму обїздну дорогу яку за 30років ніхто не ремонтував і неважно скільки він вкрав з неї але він зробив і це непросто бути учасником аукціонів ітд а якщо хтось завідує ньому то мовчки ніби хтось незнає шоб в нас щось зробити добре то ще більш проблем ніж погане
06 Грудня 2020, 10:26
Термін &amp;quot;повіт&amp;quot; справді існує &amp;quot;в збудженій свідомості&amp;quot; таких &amp;quot;окремих осіб&amp;quot; як свєтка сидорук , балицька, її родич-&amp;quot;генерал&amp;quot; дубецького піщаного кар'єру пташник )))<br/>Вони ж на кожному кроці всім вихваляються , що так &amp;quot;рвали&amp;quot; свій анус за якийсь камінь-каширський &amp;quot;повіт&amp;quot; ))
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром