Камінь-Каширщина: будівництво школи у Стобихівці зупинено

05 Грудня 2020, 11:33
4820

Уже вдруге протягом останніх кількох тижнів стобихівці мітингують під стінами Волинської ОДА з вимогою продовжити будівництво школи.

Про це пише сайт газети Полісся.

Минулого вівторка близько трьох десятків батьків, які невтомно не один рік поспіль відстоюють право своїх дітей навчатися в нормальній школі, знову прийшли на аудієнцію до обласних чиновників, аби почути, чому будівництво зупинилося.

Однак після зустрічі із заступником голови ОДА, кажуть, достеменно зрозуміти їм цього не вдалося.

Як розповів журналістам «Полісся» житель села Стобихівка Сергій Сухацький, підрядник (ТОВ «Житлобуд-2») припинив роботи на будмайданчику і каже, що готовий буде їх відновити, як тільки поступить фінансування.

«Наразі наш новий навчальний заклад вже збудовано відсотків на 5. Зроблений фундамент та частково зведені стіни першого поверху. Але як ми зрозуміли, за ці роботи з будівельною фірмою ще не розрахувалися. Тому вона і перестала працювати», — зауважує пан Сергій.

Як раніше повідомлялося, на будівництво школи у Стобихівці цього року було виділено 12 мільйонів гривень з державного бюджету. Ще 1,2 мільйона гривень співфінансування на це скеровано з районної казни.

Тож невже замовники будівництва (а це департамент інфраструктури Волинської облдержадміністрації) могли їх не спрямувати за призначенням?

«Ми не можемо в даному випадку щось коментувати, бо знаходимося осторонь цього процесу. Але все, що від нас залежить, робимо, всі свої зобов’язання виконуємо чесно», — запевняє районне керівництво та припускає, що підрядник, очевидно, призупинив роботи, бо вже виконав їх на тих 13 мільйонів.

«Нове будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Стобихівка буде продовжуватися і в наступному 2021 році та фінансуватиметься коштом ДФРР. У 2020 році імовірно цей об’єкт ще трохи профінансують. Мова ведеться про можливу перекидку невикористаних коштів з інших об’єктів. Якщо це буде 10 мільйонів гривень, то у районному бюджеті знову доведеться шукати 1 мільйон на співфінансування. Але попри те, що рік закінчується, ми вже це обговорили із головою районної ради Віктором Сусом, кошти забезпечено відповідно до законодавства», — прокоментував ситуацію перший заступник голови РДА Олександр Михалік.

А тим часом Волинська обласна рада повідомляє, що вже визначили проєкти, які претендуватимуть на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році. У їх числі — чотири перехідних об’єкти (школи), один з яких – новий заклад освіти у селі Стобихівка.

«Загальна сума по цих чотирьох школах – майже 304 мільйони гривень. Мінрегіон на 2021 рік для нашої області передбачив 294 мільйони гривень. І це за умови, якщо у держбюджет не буде внесено коректив. Зрозуміло, що ми не зможемо закрити їх в наступному році, але у разі, якщо візьмемо на себе таке зобов’язання, то тоді більше жоден новий об’єкт не зможемо профінансувати. Тому ми пропонуємо розбити їх фінансування на два роки, так, щоб половину грошей ми віддали на перехідні об’єкти і половину на нові», – цитують заступника голови облдержадміністрації Ігоря Чуліпу ЗМІ.

Тож, скільки буде виділено на будівництво школи у Стобихівці, наразі ще не озвучується. І жителі села кажуть, що якщо доведеться, то знову поїдуть до столиці відстоювати мрію своїх дітей.



 

 

Коментарі
05 Грудня 2020, 14:28
Ніякої школи тут ніколи не буде !!!
05 Грудня 2020, 15:10
Ніколи не кажи - "ніколи". Школа буде, але це потребує бодай часткового зламу дебільної системи управління в області
05 Грудня 2020, 16:02
Ну і хто зламає<br/> ту систему:пась з сусом,чи бусько з філюком,чи може бігуниха з ващучкою???
05 Грудня 2020, 16:07
За скільки днів, місяців, отже часу треба дати місцевим щоб вони цю стройку розтянули по своїх домівках як розтягували лісовий фонд довкола села?
05 Грудня 2020, 16:57
Як це хто зламає ? Місцеві замайбахи - холуї палиці і коломойського - Свєтка Сидоручка і бодя Пташник ) Він вже тепер нарешті діпутат ))
05 Грудня 2020, 17:03
Перелічені особи є матеріалом системи, а не системою. Приберете цей матеріал, вона знайде інший. Місцеві є надто дикими і доісторичними щоб її розтрощити. Система перебуває в стадії переформатування, переходить під майбах. Тому нехай стовбихівці поговорять з Констанкевич, Палицею, Івахівим, Гузем, Рубльовим про допомогу. Мабуть їм потрібні позитивні відомості про них.
06 Грудня 2020, 13:52
Maybach — немецкая автомобилестроительная компания, известная, прежде всего, производством эксклюзивных и дорогих автомобилей высшего класса. (цитата з Іеткрету). &amp;quot;Місцеві є надто дикими і доісторичними...&amp;quot; (цитата від читачу). Комбінація багатства та варварства на теренах Пінських боліт? Дивна комбінація.
06 Грудня 2020, 15:46
Місцеві є дикими і доісторичними, але не варварами. Варваром є той, хто заперечує вищу за його цивілізацію, намагається її знищити. Варварами є більшість громадян РФ, КНДР. Місцеві не заперечують, але і не оволодівають цінностями сучасної цивілізації. На іномарках їздити навчились, не бояться виїжджати в європейські країни, але перейти на європейські правила життя не спроможні. Тут вони схожі на російських росіян: живуть у доісторичній феодальній країна, їздять до Європи, щоб «отдохнуть», «шмоткі» купити. Дехто віддає своїх дітей на навчання у Західні виші. Українські майбахи не мають нічого спільного з німецьким автопромом. Німецький автомобіль є прикладом подолання регресу заради прогресу. Натомість укрмайбахи, які ще вчора іменувались укропами (не плутати з кропом та окропом) є прикладом імітації прогресу заради приховування регресу, в межах якого його очильники можуть почуватись безтурботно. Щоб подовжити своє життя, перекуповують базові позиції старої регресивної системи управління. Тобто привласнюють стару систему, яка забезпечить їм їхнє майбутнє. Для цього вони стільки «ветеранів» взяли на службу в радах. Приклад – Анатолій Бусько і гавіть Пирожик заі «Свободи», завербовані для роботи в облраді. Оскільки доісторичні місцеві не здатні утворити нове, то заради справи повинні «перетерти» питання з новими старими, але на столичному рівні.
06 Грудня 2020, 17:27
так званого свободівця Пирожика взяли на службу укропи , які потім стали замайбахами ))<br/>Замайбахи в облраді взяли на службу іншого свободівця - Юрія Поліщука , погодившись щоб він став замом голови облради .<br/>В камені замайбахи взяли на службу генерала дубецького піщаного кар'єра Пташника , який до цього вірно служив Правому сектору , потім Самопомочі ... Коротчє , він завжди був ну дууууже &amp;quot;послідовний&amp;quot; у своїх політичних вподобаннях
06 Грудня 2020, 20:06
Отже замайбахівці не помиляються, коли наповнюють свою систему політичними ветеранами. Вони не переводять ветеранів в розряд сміття, вони залишають їх в якості будівельного матеріалу. Головне щоб ветерани були слухняними, наче цеглина, яка мовчатиме якщо її пустять на обмуровку вигрібної ями
07 Грудня 2020, 00:48
Жоржі Амаду Бодя по-любе не читав, але чомусь став героєм його роману. Майбах не німецький, а метафора. Хитруни одні в тому Камені.
07 Грудня 2020, 00:48
Жоржі Амаду Бодя по-любе не читав, але чомусь став героєм його роману. Майбах не німецький, а метафора. Хитруни одні в тому Камені.
07 Грудня 2020, 12:51
Вражений вашою витонченістю у сприйнятті слова. Тільки такі, як ви здатні відрізнити справжній колінвал від сівухи, а майбах від чергових політичних гастролерів. Проте вам не дано оцінити поетичність хитрунів з Каменя, бо хто іще здатний виправдати політичні відходи, сплутавши їх з автомобільною досконалістю. Хіба це не гімн власній імпотенції? Щоб це збагнути, змініть гуру Амаду на газету «Полісся».
09 Грудня 2020, 14:16
Наразі ви явно не з &amp;quot;Полісся&amp;quot; інформацію черпаєте. Маєте масив інформації на Пєтю, на Ваню, на Саню тощо. Тай розважаєтеся, то чмиренням Каменя, по повчанням імпотентів.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром