Новий шкільний автобус отримала нещодавно Прилісненська громада

07 Грудня 2020, 11:09
2978

Транспорний засіб пристосований, зокрема, для перевезення учнів з особливими освітніми потребами, ним довозитимуть в навчальні заклади діток із сіл Тоболи, Старі Червища, Нові Червища, Рудка Червинська, які тепер є частиною згаданої ОТГ.

Про це пише сайт газети Полісся.

Ще шістнадцять подібних машин надійшло до інших населених пунктів області.

Кожен автобус обладнаний сучасним технічним устаткуванням, звуковою та світловою сигналізацією, зручними м’якими кріслами із підлокітниками.

При їх розробці найбільше уваги звертали на те, аби дітям було комфортно і безпечно доїздити на навчання. Найпаче тим школярам, які мають порушення опорно-рухового апарату. Для чого, серед іншого, оснастили підйомниками для полегшення посадки та висадки дітей, передбачили у салоні спеціальні місця, де можна розташувати інвалідні візки.

Придбано шкільні «бусики» бюджетним коштом у рамках реалізації Регіональної комплексної програми розвитку освіти Волинської області на 2018 – 2022 роки.

Вартували вони 32 мільйони гривень. Зазначимо, що один такий автобус обходиться в понад два мільйони гривень.

Із цієї суми 672 тисячі гривнень становить частка співфінансування, котру надала на закупівлю автобуса зі свого бюджету Прилісненська об’єднана територіальна громада.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024