«Фракція «Укроп» проігнорувала сесію райради», – Віктор Сус

10 Червня 2017, 18:45

Запланована на 10 годину 9 червня позачергова сесія районної ради могла не відбутися через неявку депутатів. Лише 18 із 34 прибули на позачергове засідання.

 У райраді запевняють, що інформування про скликання сесії було проведене належним чином. Тож депутати зачекали трохи і за півгодини ще троє районних обранців підтягнулося тож засідання таки розпочали.

А виносилися цього разу на розгляд лише три питання: внесення змін до районного бюджету та затвердження двох програм – «Програма матеріально-технічного забезпечення військових частин та підрозділів правоохоронних органів, забезпечення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізаційної підготовки та мобілізації в Камінь-Каширському районі на 2016- 2020  роки» і «Ефективне використання надр Камінь-Каширського району 2017-2020 роки».

Врешті усі питання розглянули і проголосували, а у різному голова районної ради Віктор Сус взяв слово:

– Я розумію, що деяким депутатам складно добратися на сесію. Наприклад з Боровне чи Оленине. Але ж ті, що живуть і працюють в райцентрі, могли прийти, – зауважив Віктор Іванович. – Як це так, жоден із депутатів фракції «Укроп» не з’явився на сьогоднішнє засідання. Я буду керівника питати: чи він не управляє, чи занадто управляє депутатами своєї фракції. То нехай орієнтується на бачення і влади, і громади, а не своє особисте. Те, що жоден із чи не найчисельнішої фракції райради «Укрооп» не з’явився, я оцінюю як ігнорування. І цей випадок, вважаю, варто розглянути на комісії по депутатській етиці. Ми сьогодні приймали важливі рішення, і деякі питання петоребували негайного ухвалення. Наприклад, внесення змін до районного бюджету.