Видобуток бурштину на Камінь-Каширщині контролюватимуть мобільні групи

11 Червня 2017, 13:40
1748

На позачерговій сесії районної ради, яка відбулася 9 червня депутати затвердили програму «Ефективне використання надр Камінь-Каширського району 2017-2020 роки».  За відповідне рішення усі присутні депутати проголосували одноголосно.

Передумовою прийняття програми стало те, що нещодавно Державна служба геології та надр України надала комунальному підприємству «Волиньприродресурс» спеціальний дозвіл на користування надрами з метою розвідки та видобування бурштину на території Камінь-Каширського району.

Відтак у районі вирішили забезпечити контроль за використанням надр.

У прийнятій програмі визначили, що державні органи, спеціально уповноважені органи, органи місцевого самоврядування  спільно з громадськістю повинні вести контроль за  дотриманням законності у сфері користування надрами.

Тобто для цього створюватимуться мобільні групи, які контролюватимуть видобуток надр. Виїзди мобільні групи повинні будуть робити систематично та реагувати на виклики.

Таким чином депутати вважають, що передбачені програмою заходи, дадуть змогу забезпечити контрольоване видобування надр та надходження коштів до бюджету.

Однак для того, щоб постійно проводити нагляд на об’єктах, де проводитиметься видобування надр, необхідно спрямувати кошти на технічне забезпечення мобільних груп, утримання та забезпечення паливно-мастильними матеріалами. Фінансуватиметься все це за рахунок бюджетних коштів.

 


 

 

Коментарі
11 Червня 2017, 17:11
Ким буде цей хлоп з арійською зовнішністю?
11 Червня 2017, 17:59
Це наш місцевий аграрій!
11 Червня 2017, 22:53
Іван Мартинюк такий же арієць , як і аграрій.. Чиновник він з відділу РДА неіснуючого аграрного розвитку..
12 Червня 2017, 01:10
"Державна служба геології та надр України надала комунальному підприємству «Волиньприродресурс» спеціальний дозвіл на користування надрами з метою розвідки та видобування бурштину...", як на мене по процес розвідки має бути цікавим. Пошукова діяльність сама по собі захоплива, пригадайте, наприклад, процес пошуку білих грибів. Вибачайте за лірику.
12 Червня 2017, 16:03
Лірика закінчиться, коли почнеться ненаситний видобуток бурштину, вже грибів 777 брати не буде, прийдеться знову створювати мобільні групи для організації пошукової діяльності білих грибів.
12 Червня 2017, 17:38
Лірика вже не на часі, оскільки сама ця підкилимна возня навколо прийняття рішення Держслужби геології та надр України про надання спецдозволів Волиньприродресурсу, його погодження похапцем на позачерговій сесії багато про що говорить. Тут не йдеться про якесь виключне право громади району чи окремих сіл у використанні державою надр, але загальна картина обсягів, локацію, екологічних наслідків таких досліджень пасувало б знати. Бо сьогодні, коли йдеться про шалені зловживання, корупцію фактично на більшості державних підприємствах України, створювати за народні гроші ще одного монстра з правом контролю якихось ефемерних груп - залишає багато запитань без відповідей. Сьогодні ще не пізно розгорнути широку роз'яснювальну роботу з цих питань в районі, аби люди знали - що, де, коли та яка користь з того всього громаді. Бо "державні" мужі своє візьмуть з землі у прямому і переносному значенні, а людям тут жити. Ще не до кінця поліщуки пережили наслідки поверхневого радіаційного забруднення грунтів через осади ізотопів цезію, стронцію та інших елементів, а тепер ці грунти почнуть розвертати по живому. Тому, з огляду на те, що рівень радіаційного забруднення в районі трохи зменшився тільки через проникнення радіоізотопів у нижчі шари грунтів, в їх глибину, а не через цикли їх піврозпаду, варто отримати експертні заключення фахівців, бажано міжнародного характеру - як ось таке інтенсиве втручання у природу відобразиться на еколого-радіаційному стані району. Та й інші нюанси цієї затії потребують глибокого, спокійного та виваженого рішення, а не авральщини в суботу і без обговорення у профільних комітетах районної ради. Принаймні, завтра будь - який Іван Тимофійович для свого піару подасть у найменший суд і виграє цю справу, а він на що-що, а ось на таку капость здатний...))
12 Червня 2017, 21:41
Іван Тимофійович такий одіозний чолов"яга?
12 Червня 2017, 22:13
Так він "собирательный образ", там же чітко зазначено - "будь-який". )) Не подобається він, виберіть собі іншого громадянина, от, наприклад, Віктор Миколайович чи Федорович, аби лишень міг оформити позовну заяву з додопомогою адвоката...
13 Червня 2017, 02:14
Зрозуміло, що роздали казна кому вищу освіту, тому вони через неправильну самооцінку гонору багацько мають.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39