«Батьківщина» – перша у рейтингах

12 Червня 2017, 15:10
1138

Уже тривалий час експерти  і громадськість говорять про необхідність перезавантаження влади в Україні. Причому цілковите перезавантаження — через дострокові парламентські та президентські вибори, йдеться у статті «Розум перемагає обіцянки».

Соціологічна група «Рейтинг» нещодавно провела опитування щодо суспільно-політичних настроїв українців. Так, у форматі особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) було опитано дві тисячі респондентів віком від вісімнадцяти років. Помилка репрезентативності дослідження становить не більш як 2,2%.

У респондентів поцікавилися, як вони ставляться до ідеї розпуску парламенту і проведення дострокових виборів до Верховної Ради. 25% із них цілковито підтримують, ще 25% скоріше підтримують, 13% вагаються із відповіддю, 23% скоріше не підтримують, 14% зовсім не підтримують.


 

Також українців запитали про їхні електоральні симпатії. З’ясувалося, що якби вибори до Верховної Ради проводилися наступної неділі, то 13,9% тих, хто має намір голосувати та визначився, обрали б ВО «Батьківщина». До речі, саме ця політична сила тримає першість у рейтингу симпатій українців уже другий рік поспіль.

На другій сходинці опинився «Опозиційний блок» із 10,4%. Третє місце посів Блок Петра Порошенка — 10,2%. Саме ця партія протягом двох років катастрофічно втрачає свій рейтинг. Згадайте, що на виборах до ВР 2014 року БПП отримав 22% голосів.

Загалом прохідний бар’єр долають РПЛ (9,5%),  «За життя» (9,2%), «Громадянська позиція» (7,7 %), «Самопоміч» (7,1% ) та «Свобода» — 6,6%. Українців  також запитали, за кого б вони проголосували на президентських виборах, якби такі відбулися наступної неділі. Так, з-поміж тих, хто має намір голосувати та визначився, 15% голосів віддали б лідеру партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

За чинного президента Петра Порошенка проголосували б 12% респондентів. 10,2% опитуваних сказали б «так» представнику «Опоблоку» Юрію Бойку, 10,1% — лідеру партії «За життя» Вадиму Рабіновичу і стільки ж громадян воліли б бачити очільником держави главу політсили «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка. 9,6% респондентів симпатизують «радикалу» Олегу Ляшку.

Тож і цей рейтинг зберігає попередні тенденції: перше місце вже традиційно отримує Тимошенко, а Порошенко стрімко втрачає свій електорат. Навіть на початку 2016 року, за даними тієї самої соціологічної служби «Рейтинг», за нього готові були віддати свої голоси 22% опитуваних, нині ж ця цифра зменшилася майже удвічі. 


 

Коментарі
13 Червня 2017, 01:50
"Перемагають" в проплачених рейтингах ті, хто заплатив та замовив вивчення цих "електоральних симпатій", що дають першість другий рік поспіль Юлі та Рабіновичу. Але навіть цей недолугий "зріз" народних симпатій свідчить про недопустимість позачергових виборів в Україні, оскільки це реванш вчорашніх і "наша пісня гарна нова, аби водити вівців тією ж проросійською полониною, але вже під трембіти вишиватників.
13 Червня 2017, 22:39
«… у форматі особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) було опитано дві тисячі респондентів віком від вісімнадцяти років». Такий формат і така кількість є нерепрезентативними. Радше варіант «соціології», як способу обдурювання.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром