Стобихва: юні паломники молилися перед оновленою іконою

12 Червня 2017, 21:42
5523

25 років тому в одному з помешкань у селі Стобихва Камінь-Каширського району обновився древній образ Святителя і Чудотворця Миколая архієпископа Мир Лікійських.

На третій день свята П’ятидесятниці в цьому будинку, одна із кімнат котрого облаштована під молитовну каплицю, з благословення Преосвященнішого Нафанаїла, єпископа Волинського і Луцького перед цією чудотворною іконою було звершено соборну Божественну Літургію, яку очолив настоятель Свято-Михайлівського храму с. Верхи протоієрей Павло Камець, – повідомляють у Волинській єпархії УПЦ.

Особливістю цього богослужіння було те, що Молодіжний відділ Камінь-Каширського благочиння організував паломництво юних православних парафіян на цю спільну молитву, за котрою линули щирі прохання за Мир в Україні. Молодь сіл Старі Червища, Гута-Боровенська, Полиці, Гута-Камінська, Піщане, Житнівка, Верхи разом із місцевими мешканцями с. Стобихва молитовно прославили Святителя Миколая, просячи Його заступницта за наш боголюбивий український народ.

Після завершення Божественної Літургії присутні богомольці мали можливість приложитися до чудотворного образу, а священики окропили всіх освяченою водою та помазали благословенним єлеєм.

Далі юні паломники разом зі своїми настоятелями готували на багатті їжу, приймали трапезу, грали різні рухливі спортивні ігри, розмовляли на цікаві для молоді духовні та життєві теми в невимушеній обстановці, милуючись чарівними краєвидами Поліського краю та проводячи з користю для душі та тіла дорогоцінний час спільної молитви і дружнього спілкування .

Закінчувалася спільна молодіжна проща відвідування Свято-Михайлівського храму с. Верхи, де місцевий настоятель протоієрей Павло провів змістовну екскурсію, розповівши історію села та церковці, в якій збирається на богослужіння вже не одне покоління православних жителів цього поселення.

1











1

 

Коментарі
13 Червня 2017, 01:55
Першим митрополитом Київським вважається Святитель Михаїл 988-992р.р. але від того часу, а саме від хрещення Русі до цього часу в Хронології історії УПЦ, УПЦ вважає що у тому числі у їхній історії був<br/>&quot;Митрополит Філарет (Денисенко) — 1966 — 1992 рр..&quot; Отже думається що об&quot;єднати православних на цьому єтапі може той самий Філарет оскільки він у свій час був і до сьогоднішньго часу Ним є. Інакше об&quot;єднання українських православних небуде.
13 Червня 2017, 13:46
Камінь от я не знаю, чому борода атрибут священника, як на фото 4 у напрямі зверху донизу. Чи не могли би ви мені пояснити сутність тих борід?
13 Червня 2017, 23:38
&quot;Чи не могли би ви мені пояснити сутність тих борід?&quot;: незнаю але це те саме напевно як на кшлат наступництва яке в УПЦ як і в РПЦ тримається уся їхня святість от як приблизно в цьому репортажі. Але ось яка причина цієї так званої святості. Кожне так зване &quot;чудо&quot;оновлення, тут напевно помилка редактора оскільки не &quot;обновився&quot; але все-таки &quot;оновився&quot; має бути затвердженим вищим органом ієрархії церкви для того щоб ця річ могла рахуватися як істинною. Тому все-таки, що те дійство яке відбулося:&quot;з благословення Преосвященнішого Нафанаїла, єпископа Волинського і Луцького&quot; маловато для такої акції. Принаймі тут мало бути якийсь раніше до того виданий акт який вказував би про те, що дійство відбувалося.
14 Червня 2017, 04:02
За бороди дякую, оригінально. Щодо оновлення, то в кінці 70-х за 20 магазином, біля польського особняка за бельгійським проектом (комини у фронтонах) бачив оновлення ікони, але характерних ознак не встиг розгледіти. Пам&quot;ятаю лише бідну стару поліську хати, тіточок в хустинках, запах воску та ікону, яка виринала з пітьмі (справа була під вечір) під мигтіння свічкового полум&quot;я.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024