«Волиньторфу» не дали забрати землі за 40 мільйонів гривень

19 Грудня 2020, 11:00
1959

Господарський суд міста Києва не дозволив зміну цільового призначення земель лісового фонду вартістю 40 млн грн й вибуття їх із користування державних лісогосподарських підприємств. 

Позов прокуратури Волинської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Волинської обласної державної адміністрації, суд визнав незаконними і скасував розпорядження голови ВОДА, якими  надано дозвіл на вилучення понад 40 га земель лісогосподарського призначення на території Маневицького району із постійного користування державних лісогосподарських підприємств та зміну їх цільового призначення на землі промисловості. Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Волині. 

Розпорядженнями від 26 вересня та 28 грудня 2019 року Волинська обласна державна адміністрація надала дозвіл державному підприємству «Волиньторф» на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок державної форми власності, розташованих за межами населених пунктів Прилісненської сільської ради Маневицького району, зі зміною цільового призначення задля подальшої передачі їх в оренду для видобування торфу.

У прокуратурі наголосили, що обласні державні адміністрації не наділені повноваженнями щодо вилучення та зміни цільового призначення вказаних земель лісогосподарського призначення державної власності для не лісогосподарських потреб, які водночас мають статус особливо цінних земель.

Вилучати їх має право виключно Кабінет Міністрів України. Зміна ж цільового призначення  здійснюється за погодженням із Верховною Радою України.

Втрутившись у ситуацію, прокурори попередили незаконну зміну цільового призначення земель лісового фонду вартістю понад 40 млн грн, які мають статус особливо цінних земель, та вилучення їх з користування  належних землекористувачів – державних підприємств «Маневицьке лісове господарство» та «Городоцьке лісове господарство».

Читайте також: Через недобросовісного фермера гектари землі на Володимирщині заросли чагарниками

Коментарі
19 Грудня 2020, 14:31
"Розпорядженя голови вода " чому не вказуєте піб чи воно віртуальне
19 Грудня 2020, 17:13
Висновок більш як правильний тому на далі не слід іти на повідку у осіб які думають про екологію краю як про власну кишеню. Отже цим судовим прецендентом підкреслюється приблизно як десятирічна тяганина з Волинським торфом непевних орсіб. Саме торф та вола на Волині набувають у наших умовах стратегічне значення для відтворення Поліської людності.
20 Грудня 2020, 16:41
Вже ж таки дурень гірший за кацапа і навіть за громадського активіста...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024