У Камінь-Каширському районі – 9 прийомних сімей

19 Червня 2017, 16:15
976

У понеділок, 19 червня, під час апаратної наради, розглядалося питання про виконання угод між райдержадміністрацією, батьками-вихователями та прийомними батьками у Камінь-Каширському районі.

Стосовно зазначеного вище доповідали начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Степан Сидорчук, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анатолій Філюк, – повідомляють у РДА.

За словами Степана Степановича, в районі функціонує 9 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу. Наразі в цих сім’ях виховується 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомними батьками та батьками-вихователями в повному обсязі виконуються умови договорів. Проводиться робота з питань дотримання законодавства, спрямованого на захист дітей.

– Всі сім’ї даної категорії перебувають від соціальним супроводженням фахівця із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який має відповідну підготовку та сертифікат щодо створення та забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, – зазначив Анатолій Миколайович. – На кожну прийомну сім’ю заведена особова справа, ведуться журнали відвідувань цих сімей, складені оцінки потреб влаштованих дітей, а також плани роботи щодо соціального супроводу.

На завершення доповідачі наголосили, що мікроклімат у прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу – позитивний.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром