Раків Ліс: віряни московського патріархату за сім місяців збудувала новий храм

12 Січня 2021, 10:00
Віряни московського патріархату за сім місяців збудувала новий храм 12090
Віряни московського патріархату за сім місяців збудувала новий храм

У неділю, 10 січня, після Різдва Христового, вікарний архієрей Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій відвідав та привітав з Різдвом Христовим громаду села Раків Ліс Камінь-Каширського району.

Про це інформує сайт Православна Волинь.

Владика очолив цього дня Божественну літургію у храмі, який гонима громада збудувала замість захопленого всього за 7 місяців. Архіпастирю співслужили настоятель храму прот. Ростислав Сіжук та клірики єпархії.

За Божественною Літургією була відбулась молитва про мир в Україні. Також були відбулись молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників.

Наприкінці богослужіння владика звернувся до вірян зі словом проповіді, а на завершення роздав дітям та всім прихожанам солодкі подарунки.

2


1

1

 

Коментарі
12 Січня 2021, 12:59
Це краще, аніж скиглити та бігати по судах. Тепер залишилось з'ясувати джерело або джерела фінансування будівництва
12 Січня 2021, 16:45
Приватна російська церква на приватній українській території за приватні російські гроші . Добре , що хоч перестають своєї назви РПЦ соромитись .Джерело фінансування? Фонд чи то Фавор точно не пам’ятаю , на СПЖ можна подивитися чи в старости що на фото з короваєм спитати. Мили гроші через михнівку , тепер тут додаткова пральня з’явилась . <br/>Тому тим що гроші відмиватимуть, Бог їм суддя, а тим вірянам , що насправді вірять в Бога і якусь там високу місію РПЦ можу побажати мудрості, смиренномні, щоб гординя вас минала, доброго здоров’я та мирного неба. Ви такі ж божі діти як і всі інші, і ніяка « обрана» церква не захистить від суду яБожого, бо питатимуть вас чи не брехали та крали , а не в який дім Божий ходили,
12 Січня 2021, 16:57
Гроші їм, я так думаю що Москва висилала. І ще плюс їм фінансувала матушка Марія з Михнівського монастиря. Але більшість там, Москва.
12 Січня 2021, 17:49
ВИ спочатку визначіться, хто кому гроші надсилає- Москва церкві чи церква Москві. а то якийсь каламбур виходить.
12 Січня 2021, 19:24
А що тут визначатись, Москва дала рубель щоб потім п’ять забрати . Сьогодні вклали , завтра заберуть .Мтхнівка , зимненський монастирі це конвертаційні центри по відмиванню грошей .
12 Січня 2021, 19:25
Якщо ви спромоглись назвати УПЦ-МП правильною назвою - РПЦ, то чому не наважуєтесь на поширення інформації про антиукраїнську діяльність певної частини місцевого бізнесу. Значна частина так званих підприємців, які бізнесували за часів Кучми, Ющенка, Януковича має кримінальний характер. Не від доброго життя, але має. Хіба таємницею є те, що ці бізнесмени мали та мають можливість порушувати закон завдяки незаконній зв'язці з правоохоронцями, суддями, СБУ, чиновниками РДА. Вони ніколи не перейдуть на законні методи роботи, вони прагнуть повернення януковщини, навіть допомогою проросійській конфесії. Священики цієї конфесії роблять все можливе, аби відвернути увагу парафіян від України, Європи, натомість роблять усе, аби відродити любов до кремля, путіна та фундаментального православія
12 Січня 2021, 19:54
Не може в Україні бути нормальним той священик, який всупереч історичній правді та канонічному праву залишається вірним РПЦ
12 Січня 2021, 20:36
Сіжук -московський піп, а Смолярчук-український священник. Ось така між ними різниця. Обоє із своїми гріхами , та із своїми достоїнствами .Обоє стануть перед судом Всевишнього. І ти також відповідатимеш за свій дурний язик
12 Січня 2021, 21:08
То ЩО виходить, раковці самі в себе церкву ЗАХОПИЛи???
12 Січня 2021, 21:49
В Україні може бути тільки ПЦУ(бабтисти, пятидисятники та інші до уваги не берем). УПЦ, РПЦ - це іноземний бізнес, а любий бізнес має платити податки, має показувати джерела походження коштів!!! ДФС над чим попрацювати!
12 Січня 2021, 21:53
Всякі версії є . І що церква пуста тепер стоїть, а замість іконостаса Бандеру з Тарасом повісили , Леся Українка висить там де Матір Божа має бути . А замість « слава Богу « « героям слава»!кричать . І хрестяться не так , і моляться не так . Ви в гонімих спитайте , то хай розкажуть як палками їх гнали і в церкву не пускали. <br/>Хоч вже з тих подій два роки пройшло , згадувати не хочеться ту всю брехню , якою гонимі поливали . Хоч не всі « гонимі « погані як і не всі “ розкольники» добрі . Всякі люди і там , і там.
12 Січня 2021, 22:48
Дякувати Богу
12 Січня 2021, 22:48
Дякувати Богу
12 Січня 2021, 23:06
Смолярчука недавно Бог наказав за свої гріхи. Він собі руку зламав. Так йому і треба. Чого в його скільки гріхів? Бо він бив жінок.
13 Січня 2021, 00:04
Справжнє обличчя московських вірних , руку зламав - ура , Бог наказав, машину купив - хапуга . О, яка любов братська,,,, Бог вам суддя... в московській громаді не хворіють , не вмирають прихожани ? За чиї гріхи загинув той нещасний, що впав з купола під час будівництва?чи змили ви його кров своїми молитвами? Ах ви ж гниди московські, хай простить вам Бог і мене грішну хай також пробачить .А стосовно о. Миколи , то дай Бог кожній громаді такого батька. Те що він різкий і в очі говорить те що думає , то це краще ніж за спиною судити. За своїми попами слідкуйте на яких машинах їздять, до чиїх жінок ходять і чиїх дітей їхні діти б’ють.
13 Січня 2021, 00:33
Смолярчук бив жінок і то є правда. І то ніхто того не бачить. Тільки бачать як він пострадав з рукою недавно, то всі ви його жалієте. Лільо тільки думає про одне бабло. І ви кажете що то батько в громаді? Лільо тоже любив ходити до чужих жінок, а зараз бив їх.
13 Січня 2021, 01:46
Отець Ростислав дуже сильно любить дітей, він організовує для них християнський табір кожного року. І всякі поїздки на Світязь, Почаїв і куди хоч. А що робить Смолярчук (Лільо)??? Нічого тільки гроші заробляє на людях.
13 Січня 2021, 02:43
Та ви шо? Може він ще й за свій рахунок організовує всякі поїздки ? А в Єгипет і в Буковель тоже діток всіх бере чи тільки своїх? <br/>Може це він навчив радіти коли руку хтось зламав? Добрий він вам і слава Богу , але закрийте свої писки і не лізьте у чужу парафію. Треба буде, то парафіяни своїх дітей організують , не священнику що сьомий десяток розміняв організовувати такі поїздки. Лишіть о. Миколу в спокої , не лізьте до його своїми московськими ратицями. Побудували приватну церкву Сіжука, тим і тіштеся. Хай простить вас Бог , нерозумних,,,
13 Січня 2021, 12:04
По фото видно скільки людей прийшло,гостей більше ніж місцевих...Чому батюшка не повіз і не повезе куди хоч дітей з бідних сімей?А ,старий?Дітей, батьки яких невзмозі оплатити ту поїздку,а їздять тільки приблєжонні?Ростислав любить дітей,я вам таємницю відкрию,я не батюшка,але також люблю дітей,любов не проявляється в організації поїздок вибраних,любов-коли твориш добро просто так,а взамін нічого не очікуєш отримуєш.
13 Січня 2021, 12:14
Аврально збудована церква є викликом Україні та демонстрацією економічних можливостей проросійських сил. На це мав би звернути увагу очильник ПЦУ у Волинській області, який замість &amp;quot;великого будівництва&amp;quot; взявся б нарешті на просвітницьку роботу. Допоки люди не усвідомлять різницю між Богом та попом, перемагатимуть путіністи
13 Січня 2021, 13:09
Якщо не подобається церква УПЦ то йдіть до турецької церкви!
13 Січня 2021, 13:09
Якщо не подобається церква УПЦ то йдіть до турецької церкви!
13 Січня 2021, 13:46
А що Смолярчук навчив? Як отця Ростислава з хати виганяти. І то ви думаєте що правильно навчив вас Лільо? Ви всі скоро побачите хто такий настоящий Лільо і перейдете всі до Сіжука. Бо Лільо нічого доброго не зробить тільки гроші видере всіх.
13 Січня 2021, 14:33
Пєтя. Якщо &amp;quot;турецька церква&amp;quot; знаходиться у Стамбулі і називається Константинопольською, яку визнають і шанують 14 автокефальних православних Церкви, лише РПЦ сумнівається в її праведності, то можна і потрібно іти до цієї Церкви. А що таке УПЦ? Це лише самоврядний підрозділ РПЦ. Без РПЦ УПЦ не є канонічною, а в Україні не є помісною.
13 Січня 2021, 21:44
А може РПЦ в укравтодор направити, всі шляхи відремонтують за сім місяців)))
14 Січня 2021, 02:12
Є речі, усвідомлювати які вкрай болісно. Доводиться жити, працювати серед величезної кількості за суттю своєю &amp;quot;радянських&amp;quot; людей, котрі вже сталі в своїх переконаннях і котрих не переконати ні в чому. Особливо ураженою є Волинь і тому є пояснення. Це лише моя думка, нав&amp;quot;язувати не стану. У часи, коли Галичина була у складі Австро-Угорської імперії, такі ж українці як і ми більше від нас зберегли свою ідентичність. Тих українців не асимілювали так сильно, як намагалися зросійщити (з успіхом) українців Волині у складі Російської імперії. Роль російської православної церкви у цьому просто колосальна. Буваючи якось в с. Грудки бачив на столі однієї оселі таку світлинку з зображенням &amp;quot;царя Николая ІІ&amp;quot; серед інших іконок.Господиня помешкання, при цьому, щира прихильниця усього радянського. Як можна молитися одночасно за Миколу ІІ і вбивць його діточок - в моїй голові не вкладається. Важко второпати і те, як можна не розуміти очевидних речей. Наприклад. Перебування в католицькій Польщі з 1921-го по 1939-ий рік врятувало православні храми від руйнації, священників - від розстрілів. Попри істерію з ніби-то суцільним ополяченням у нас храмів, зрештою, більше в рази! залишилося, аніж на решті радянської України. Не говорю вже і про те, що від голодомору тоді врятовані були. Проте, наші православні раділи щиро, коли у 1939-му радянські війська з вермахтом німецьким розривали Польщу. Окупантів радянських вітали квітами. Гідні поваги православні священники були ао зіслані в Сибір, або розстріляні, а решта стала співпрацювати з КДБ. КДБ нині ФСБ. Завданням КДБ було зробити нас радянськими людьми, ФСБ - залишити в орбіті РФ. Не бачать цього лише духовно сліпі, або ж ті, котрі марять вмерлим, але таким живучим в пам&amp;quot;яті СРСР. Не хочеться, аби так сталося, однак коли бажання прихильників РПЦ здійсняться і ми залишимося &amp;quot;братніми&amp;quot; з РФ, то, зрештою, руйнування церков, винищення ідеологічно неприйнятних - проукраїнських скажімо священнослужителів відновиться. Що то буде за церква можна уявити, бо особа Кирила, нинішнього очільника РПЦ, тому очевидний приклад. Якби влада сусідньої держави була б православною по суті своїй, а церква реально хоча б тією РПЦ, що існувала до більшовицького терору, організованого в радянській Росії вже на початку 20-их років минулого сторіччя, то вони не стали б зазіхати на сусідні держави, йдучи війною, бо це не по-християнськи. Здавалося б, що давно вже потрібно відійти від радянщини і відірватися від російського світу, будувати свою країну, виховувати своїх дітей самим, так ні, має бути російська церква, російські мова, музика, ТБ. Невже одного православного храму замало на село? Чому ми не можемо згуртуватися як громадяни України? Ні, конче треба підривати державу зсередини, бо так вигідно ФСБ, котре керує керівництвом РПЦ.
14 Січня 2021, 03:47
Скільки ненависті сьогодні у людей. Жахаюсь. Плюють, плюють один на одного... Особисто я не з цього населеного пункту, але було шкода вірян. Дуже багато звичайних людей, я в тому числі, які передавали чималі кошти для зведення нового храму. То ж не беріть гріха на свої душі, пишучи якісь нісенітниці про будівництво. Вони мали мудрість і відступились, щоб не розпалювати ще більшу ворожнечу в селі. Коли ви стояли в теплому храмі, їм дошкуляв вітер, холод, дощ, мороз. Але тепер і так вам не так. Для того, щоб Бог невидимо жив в наших душах, потрібно молитви багатьох поколінь кожного роду. Забіги до церкви на великі свята і показові дебати знань про віру-це ще не сама віра. Моліться, щоб Бог відкрив серце для молитви. В ці святкові дні нехай Бог збереже всі Ваші родини, в якому б Ви храмі не молились, від чогось лихого і злого, нехай принесе в Ваші оселі злагоду і любов!
14 Січня 2021, 13:18
Не блазнюйте. Таку церкву за кошти нечисельної громади збудувати не можливо. Проте дякую, тінь моя, за підказку. Для легалізації тіньових грошей від осіб, які не звикли платити податки, їх передали на церкву через кількох ваших прихожан. Так роблять під час виборів. Тому, якщо ви такі праведні, то не хлюпайте єлеєм в очі, а покажіть список жертувальників на храм із внесиними ними сумами. Дайте повний фінансовий звіт витрат починаючи із виплат на технічну документацію. Тобто оприлюдніть кошторисну вартість споруди. А далі лишається порівняти вартість церкви із внесеними сумами, а суми з річними доходами вносильників. Проте маю для вас і добру новину. Церкву, на диво, споруджено в український, а не московській архітектурній традиції. Тому за кілька років громада ПЦУ радо прийме її на свій баланс разом із її прозрілими парафіянами. Амінь!
15 Січня 2021, 23:55
Рано чи пізно всеодно доведеться всім церквам нашого району перейти до ПЦУ. Бо на Україні повинна бути одна церква - це українська. І не тільки в Раків Лісі, Нуйні, Брониці, а й по всій Україні. Ми ж українці і повинні молитися Богу, Божій Матері та всім іншим святим на українській мові. Але ворогувати не потрібно між собою. Бо Бог один, і одна віра!
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024