Черче: діти здійснили веломандрівку у храми та монастирі

26 Червня 2017, 09:31
8066

Учні недільної школи Свято-Георгіївського храму села Черче здійснили веломандрівку, під час якої відвідали Свято-Стрітенський Михнівський жіночий монастир та Миколаївський чоловічий монастир у Мильцях.

Подорож, що тривала два дні, організував місцевий священик Віктор Базюк, який теж на велосипеді супроводжував підлітків. У поїздку вирушили діти зі старшої вікової групи: Ірина Лесик, Ольга Мамонтова, Олена Геліч, Вікторія Романюк, Ольга Дрейчан, Владислав Кацевич, Андрій Федчик, Петро Шевчик, Сергій Ферчук, Валентин Хлистік та Богдан Лівчук.

«У перший день експедиції по дорозі до Михнівського монастиря ми завітали у храми сіл Острівок, Мельники-Мостище, Мостище та Бузаки», - розповідає учениця недільної школи Тетяна Ковч.

Діти спробували відчути, як жити у монастирі.

“Там лишилися на ночівлю, - продовжує дівчина. - Ходили на вечірню та ранкову літургії, а у вільний час допомагали черницям по господарству”.

Слідом за Михнівкою (вулицею села Дубровиця, де знаходиться монастир) вирушили у село Мильці Старовижівського району, де учням організували екскурсію по території Миколаївського монастиря.

"Як і будь-яке святе місце монастир справив хороше враження, - додає Тетяна. - Особливої поваги заслуговують його мешканці. Ті, хто відмовився від звичного способу життя, заради служіння Богові. Такі люди заслуговують на вічне життя”.

Шлях, що подолали юні паломники за 2 дні становив близько 85 кілометрів. На своїй сторінці у Facebook місцевий священик поділився фотографіями з мандрівки.

 

1


1








 

Зазначимо, що учні недільної школи села Черче дуже часто проводять подібні заходи. У липні 2017 року планують організувати вже третій літній християнський табір. Також на сторінках інтернет-видання журналісти писали, як діти разом зі священиком організували різдвяну виставу на тему "Зустріч першої зірки", а ще взяли участь у вечорі колядок, що проходив у Свято-Амфілохіївській церкві у селі Теклине.

 

Коментарі
26 Червня 2017, 12:48
Таке враження що той священник спустився до Нас приблизно десь з 1500-1700 року, тих дат коли були засновані усі ті; "Михнівського монастиря", "Миколаївського монастиря.".
26 Червня 2017, 13:43
На лобі викарбувано "наши скрєпи - рускій мір! "
26 Червня 2017, 18:06
Однак інформації вкрай мало. Лише факт залучення дітей очевидний, тому можна говорити про релігійне виховання, або як один з його інструментів і не більше, як на мене.
26 Червня 2017, 18:44
"тому можна говорити про релігійне виховання": на Вашу думку так зване релігійне виховання у чому воно проявляється? Їздити по монастирях, оглядаючи Їхню архітектуру, спілкуватися лишній раз з священниками та монахами чи стояти у своїй комірчині та молитися до бога випрошуючи у нього наприклад миру для держави?
26 Червня 2017, 19:45
Колега Камінь ви хочете лікбезу про виховання? Виховання-це процес формування певних людських якостей. А більш детальне не місце для повчань, тай не забувайте, що я інженер. Сила, напруження, деформація, границя міцності, епюра сил і напружень-це я вам можу як 2Х2, а тут,-про виховання, більше світоглядні знання.
27 Червня 2017, 10:04
Перестань читати і писати бздури!
27 Червня 2017, 10:51
Коли Ви, Каменю, пишете всякі "бздури" анонімно це і є прояв сатани. То Вам не подобається, що у футбол грали священики, бо ж не в рясах. Коли побачили велопробіг із Черча, то батюшка "спустився до Нас приблизно десь з 1500-1700 року" бо ж одягнений у священицький одяг. Доречі, сповідь теж анонімність і тут точно прояву сатани не має. Так що шановний КАМЕНЮ не путайте праведне із грішним. Якщо Ви незадоволені чимось у житті, то не пекладайте свою незадоволеність на інших.
27 Червня 2017, 17:54
та всі знають, хто такий Камінь. він вже не анонімний. це добре, що журналісти Району терпимі і поважають право людей на вираження своїх поглядів та переконань, навіть якщо вони дуже часто спрямовані проти журналістів. жили б ви у Росії, то б не побачили нічого подібного. Та що тут Росія. Навіть на сайті "Полісся" видаляють подібні коментарі..
27 Червня 2017, 18:50
Мандрівка на велосипедах черченських дітей старшої вікової групи під наглядом батюшки, вже принесла користь і фізичну і моральну. Адже це приємно гнати &quot;веліком&quot;, оглянути інші церкви, почути історію їх спорудження від настоятелів храмів. Особливо дізнатись про Миколаївський монастир у Мильцях, звідки греко-католицькі іноки василіани пішли у Верхи і заснували Михайлівський чоловічий монастир. А після 1838 року, коли Русская греко-кафолическая церква &quot;воссоєдіняла&quot; греко-католиків Юго-Западнава края(то бишь Волинь і Біларусь) їх силою перевели назад у Мильці, правда ненадовго, бо і його &quot;воссоєдінілі&quot;. <br/> Це вже старші діти і в них, на основі здобутих знань у школі та певного особистого досвіду, виникають складні питання чому? коли? як? хто? А в наш інформаційний вік легше шукати і знаходити відповіді на будь-які питання віри. Це ж молоді особистості, які не бояться поставити запитання, як апостол Хома, бо він не боїться розуміти, щоб вірити ще більше. Гарна традиція подорожувати до особливих місць, тим більше, що ці традиції були характерні віруючим українцям і в минулі часи. В наш мобільний вік непогано і на веліках мандрувати, благо ще збереглися духовні опори і в Каміньському районі. Адже як цікаво торкнутись минувшини, ступаючи по мурованих східцях тільки на одну ногу в храмі Мильцівського монастиря, бачити настінні розписи над склепінням. Перейнятись почуттями духовної величі і любові до нашого краю і тихо повторити за апостолами:&quot;Дай нам віри&quot;
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром