У Камені-Каширському людина «підчепила» ботулізм через м’ясні консерви
В Україні та на Волині зокрема різко загострилася епідемічна ситуація щодо захворювання на ботулізм та кашлюк.
Про це 26 червня під час оперативної наради в ОДА повідомила директор ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Наталія Янко, – повідомляє Волинь24.
За її словами, цьогоріч в Україні ботулізмом захворіли 78 осіб, 9 із них померли.
Жінка зауважила, що у поточному році зареєстрували один випадок ботулізму в Камінь-Каширському районі. Ця особа вживала м’ясні консерви, виготовлені вдома.
«Ризики виникнення ботулізму у нас є, оскільки продовжується стихійна торгівля харчовими продуктами, у тому числі в’яленою і копченою рибою, м’ясними, овочевими, грибними консервами, м'ясними копченостями», – каже Янко.
Окрім того, вона звернула увагу на те, що нині в області рівень захворюваності на кашлюк удвічі перевищує загальноукраїнські показники.
Найбільше на кашлюк хворіють діти молодшого віку.