У Камені-Каширському з нагоди Дня Конституції вручили нагороди матерям-героїням

27 Червня 2017, 18:06
1836

З нагоди 21-річниці прийняття Конституції України у вівторок, 27 червня, в районному будинку культури у Камені-Каширському відбулися урочисті збори.

Розпочав захід голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, який наголосив, що День Конституції є символом національного єднання,  даниною героїчному минулому нашої Батьківщини, - повідомляють у РДА.

Хвилиною мовчання було вшановано тих людей, які в різні періоди нашої історії словом та ділом відстоювали право української нації на процвітання та розвиток. Після цього представники молодого покоління поклали квіти до пам’ятного знаку борцям за волю України.

Привітав присутніх у залі і голова районної ради Віктор Сус, після чого відбулося вручення державних нагород матерям-героїням.

Так, згідно з Указом Президента України № 129 від 13 травня 2017 року це почесне звання присвоєне трьом мамам, які виховують п’ятьох і більше дітей: Олені Кулик (с. Олексіївка), Катерині Шворак (с. Радошинка), Світлані Шумік (м. Камінь-Каширський).

По завершенню нагородження, колектив районного будинку культури та фолькльорно-аматорські колективи з нагоди свята подарували присутнім чудовий концерт.

Коментарі
28 Червня 2017, 23:23
До дня Конституції Уряд, жінкам що народжують зробив подарунок, а саме з 1 серпня цього року виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку скасовані. У Мінсоцполітики називають це «оптимізацію соціального захисту сімей з дітьми». Утім, у Мінсоцполітики намагається це показати як «оптимізацію соціального захисту сімей з дітьми», мовляв, цю допомогу поєднали з виплатою при народженні дитини.Єдиним виключенням є ті родини, у яких дитина народилася до 30 червня цього року. І лише в цьому випадку ця допомога залишиться у мінімальному розмірі — 130 грн. на місяць. В Українській Гельсінській спілці з прав людини підрахували: якщо допомога по догляду виплачувалася у мінімальному розмірі (130 грн. на місяць), то втрати кожної сім’ї становитимуть майже 5 тисяч гривень за три роки. А якщо мати отримувала цю допомогу у більшому розмірі (скажімо 500 грн.), то вона втратить 18 тисяч гривень. http://www.berdichev.biz/
29 Червня 2017, 14:32
Оптимізація виплат була проведена ще три роки тому внаслідок злиття одноразової допомоги та допомоги по догляду. Законодавство змінюється, одні виплати ростуть, інші - зменшуються. Впевнена, що сім"ї з дітьми тепер не кашляють, та мало того, вже батьки живуть за рахунок підтримки державою дітей. Біда, коли хвороба з"їдає людину, тоді ніяких виплат і допомог не вистачить.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024