Любешівську та Маневицьку райдержадміністрації приєднають до Камінь-Каширської

21 Січня 2021, 12:33
6022

У Камені-Каширському відболось засідання комісії з питань реорганізації Любешівської та Маневицької районних державних адміністрацій шляхом приєднання до Камінь-Каширської РДА.

Про це інформує Камінь-Каширська РДА.

Згідно з новим адміністративно-територіальним устроєм, прийнятим минулого року Верховною Радою України, на Волині утворено чотири нових райони, серед яких – Камінь-Каширський.

У зв’язку зі скороченням кількості районів відповідно й зменшується число районних державних адміністрацій. Кабінет Міністрів України затвердив Порядок здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва майна, прав та обов’язків райдержадміністрацій, що припиняють свою діяльність.

Як відомо, на Волині шістнадцять районних державних адміністрацій реорганізовують через  приєднання до чотирьох РДА в адміністративних центрах нових районів. Таким чином реорганізовані Любешівська та Маневицька райдержадміністрації будуть приєднані до Камінь-Каширської РДА.

Читайте також: На сесії міської ради прийняли звернення до Президента України та призначили заступника міського голови

Даний процес координує ОДА. З цією метою голова обласної державної адміністрації видав розпорядження від 15 січня 2021 року, яким утворена комісія з реорганізації та затверджений її персональний склад.

Відповідно до зазначеного вище документу головою цієї комісії призначено першого заступника голови Камінь-Каширської райдержадміністрації Олександра Михаліка.

Комісія, зокрема, відповідає за державну реєстрацію рішення про припинення юридичних осіб публічного права в результаті реорганізації шляхом приєднання; плани вивільнення працівників Любешівської та Маневицької районних державних адміністрацій, що припиняються; інвентаризацію майна; передачу розпорядчої документації.

Ці питання стали предметом розмови під час засідання комісії, яке відбулося у стінах Камінь-Каширської РДА 20 січня 2021 року.

Довідково:

Згідно з постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» на Волині утворено 4 райони: Володимир-Волинський, Ковельський, Луцький та Камінь-Каширський район (з адміністративним центром у місті Камінь-Каширський, населення – 135,480 тис. осіб, загальна площа 4754,53 км²) у складі територій Камінь-Каширської міської, Любешівської селищної, Маневицької селищної, Прилісненської сільської, Сошичненської сільської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Також Уряд України визначив структуру, на основі якої утворений новий склад Камінь-Каширської РДА з граничною чисельністю 124 працівники.

У своїй діяльності новосформовані районні державні адміністрації керуватимуться чинним законом України «Про місцеві державні адміністрації».

Голів новостворених райдержадміністрацій призначає Президент України за поданням Кабінету Міністрів України.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024