У Камінь-Каширському районі правоохоронці вилучили автомобіль та близько пів тони металобрухту

25 Січня 2021, 16:00
19229

У Камінь-Каширському районі правоохоронці вилучили автомобіль та близько 500 кг брухту невідомого походження.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Волинської області.

У суботу, 23 січня, працівники сектору реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 (смт. Любешів) зупинили вантажний автомобіль Citroën, керманичем якого був 21-річний мешканець Рівненської області.

Поліцейські з’ясували, що громадянин скуповував та перевозив брухт без відповідних документів. З місця події вилучено автомобіль, близько пів тонни брухту та ваги. 

За цим фактом відомості зареєстровано за ст. 213 Кримінального Кодексу України. Йдеться про порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 25 500 до 34 000 гривень або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до одного року. 

Як зауважив т.в.о. заступника начальника цього відділу поліції Володимир Веремчук, загалом за вихідні виявлено понад пів сотні порушників правил дорожнього руху, а особливу увагу правоохоронці звертали на вантажні автомобілі, які можуть незаконно перевозити брухт та ліс: «Цими вихідними поліцейські груп реагування патрульної поліції, офіцери громад та інші підрозділи превенції Камінь-Каширського районного відділу поліції посилену увагу приділяли виявленню водіїв, які перевозили деревину та металобрухт. Чоловіку, який незаконно перевозив металобрухт, загрожує кримінальна відповідальність. Водіїв, які перевозили незаконну деревину, цього разу не виявили».

Якщо ви володієте інформацією про такі правопорушення, просимо невідкладно повідомляти на службу 102.

1


 

Коментарі
25 Січня 2021, 13:57
Ви різницю між краденим лісом і купленим металоломом відчуваєте?! Штраф за що?
25 Січня 2021, 14:44
Оце так порушеня .На пр.Матросова роками пацан скуповує метал і нічого, людей виручає в час безгрошів'я. Ще подяку дати що той непотріб бере
25 Січня 2021, 16:39
ну мля киздець...
25 Січня 2021, 16:50
На цей вид діяльності потрібна ліцензія. Або легально працювати у ліцензований фірмі. І ноу проблем.
25 Січня 2021, 21:09
Або ви щось не договарюєте, що за метал і звідки він, але якщо це справді куплений металобрухт в людей і ви чоловіка будете штрафувати, то мало вас там б’ють! Ліс крадуть фурами всі очі закривають а це такого злочинця затримали! Із за вашого відношення такого до людей ,ви ніколи поваги не отримаєте!
25 Січня 2021, 21:40
успішна спецоперація знешкодженно опасний вес
25 Січня 2021, 23:51
Знайшли злочинця! Оце так "операцію копи у нули! Воно вам треба? Купує, нехай купує! П'яних в дим за кермом не бачите. Знаю безліч випадків, коли кермувальник на очах п'янючі сідали, їхали і ніхто їх ловить і штрафу не дає. А за купівлю металу такий штраф! За що?!! Кому він шкоду заподіяв? Безглуздя!
26 Січня 2021, 00:07
Вже й товари повсякденного вжитку перевозити не можна . Завтра до вас додому прийдуть побачать старий дитячій візок .велосипед і скажуть що ви скуповуєте металобрут <br/>І взагалі для перевезення брухту потрібні якісь документи якщо я хочу його здати..?
26 Січня 2021, 01:09
Да тепер зрозуміло чого таке відношення до поліції.
26 Січня 2021, 10:07
Простого смертного затримали і кримінал. Люди дякують що той ржавий метал ще купують.ВИ КРАЩЕ З ЛІСНОЮ МАФІЄЮ ЛАД НАВЕДІТЬ, КРАДУТЬ ЛІСОВОЗАМИ. ЩО ТАМ СЛАБО ВЦЕПИТИСЬ, БО ТАМ КРИША І ПОШЛЮТЬ
26 Січня 2021, 10:48
Розумію що немає ліцензії,але...Хлопцеві 21 рік,може він хоче займатися цим. в майбутньому і вирішив попробувати що з того виходить,а з часом виробить всі необхідні документи і зрештою він купив той металолом!Поліції треба з розумінням ставитись до людей.Далиб хоча попередження,а то відразу штраф .Сьогодні багато молоді пиячить,а цей хлопчина молодець,бо хоче заробити копійку.Відпустити і все!
26 Січня 2021, 11:04
Хто вагонами возить ,тому можна все.А за мєлоч тюрма.Поліція з народом.
26 Січня 2021, 12:22
Те що у Камінь-Каширському районі можна купити вільно любий вид наркотичних засобів то ніхто не знає і нікого не знешкоджують... а от за знешкодження небезпечного злочинця який перевозив та щей скуповував металобрухт це окрема &amp;quot;подяка&amp;quot; адже нема нічого небезпечнішого за хлопця який скуповує металобрухт тверезим...<br/>Це ж не вчитель з раків ліса який &amp;quot;вперше сів п'яним за кермо&amp;quot; і якого можна взяти на поруки бо є знайомі атошники чи хтось там.... Молодці так тримати і ніяких штрафів тільки до тюрми такого злочинця тюрма для нього... спасе нас)) бо поки він скуповував металолом за ті гроші що заробляв він полюбому &amp;quot;фінансував&amp;quot; (крадіжку лісу, ліску, чорнозему, незаконні ігрові автомати, незаконні продажі самогону продажі сигарет і алкоголю у візиті без ліцензії ) і багато іншого тому дякуємо що знешкодили такого небезпечного злочинця
26 Січня 2021, 12:54
Жесть така хрень тіки в нас може бути це ж якими бездушними потрібно бути щоб людину за це штрафувати , як депутати відмивають мільйони на краденому лісі, чи вивозять вагонами металолом цілі заводи продають на брухт
26 Січня 2021, 14:14
Формально цей молодий чоловік порушив закон і за європейськими мірками його мають оштрафувати. Бо велике завжди починається з малого. Але суть цієї події у Камені зводиться до того, що полісмени такими &amp;quot;викриттями&amp;quot; імітують свою діяльність,пускають дим у вічі, оскільки їхнє функціонування вимагає якихось результатів роботи. От у звітності і є що показати. Навіть для належного оформлення цього &amp;quot;злочину&amp;quot; будуть задіяні поліцейські сили і засоби - слідаки будуть проводити необхідні експертизи тих іржавих консервних банок, фотографувати їх, чого доброго і експертні висновки запросять і т.п., аби формально &amp;quot;комар носа чи чогось іншого не мав куди запхати&amp;quot; в оформлену під кримінал справу. І все це правильно, і всі так роблять - будуть при цьому казати полісмени, бо це така у нас робота. А тим часом серйозні та системні нехтування законом у місті та оновленому районі будуть жити своїм життям. Маю на увазі - &amp;quot;лісо-, піско-, земле-, майнозаготівля&amp;quot;, винокурні, травкокурильна галузь, веселі нічні автовикрутаси мажорів на Площі, даруйте, Культури, Броницько-Стобихівські угрупування та інше мусять зачекати - ми працюємо і всього охопити не можемо!! А у звіт буде що подати - викрито злочинця. <br/>Цей приклад &amp;quot;боротьби&amp;quot; зі злочинністю є яскравим у тому плані, що імітація роботи правоохоронних органів продовжується у старих традиціях. Можливо/сподіваюсь, що публікація на сайті такої &amp;quot;важливої&amp;quot; новини також мала на меті привернути увагу читачів до цієї проблеми, бо нехтування боротьби з системними порушеннями закону виливаються у потребу згодом запрошувати у район спецпризначенців з області і гвинтокрили Авакова, аби захистити полісменів від представників місцевої задрипаної &amp;quot;мафії&amp;quot;, від котрої колишня команда, вочевидь, отримувала певну мзду. Бо інакше, як зрозуміти таку яловість роботи місцевих &amp;quot;шерифів&amp;quot;?<br/>П.С. 1. Закону потрібно дотримуватися всім, у т.ч. і чорним металістам-консервникам. А от поліції таки важливо не упускати з поля зору крупні і системно організовані злочини, з яких починається вседозволеність, у т.ч. і збір цих консервних банок на смітниках чи закупівля їх за копійки від людей.<br/>2. У більших селах мали б бути організовані і легальні пункти збору вторсировини - скла, пластику і металу за якусь розумну для всіх плату. Тоді б люди вчилися сортувати відходи господарювання, не смітили у лісополосах, а окремі б з них мали сякий-такий легальний заробіток і працевлаштування.
27 Січня 2021, 13:16
Пишу до Жителю міста ...Ти такий розумний а сам видно здавав не раз на бутилку, раз шистьоркою устроївся,,,,ти дивися ато і до тебедо . Ковельської не далеко
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024