Село Кримне на світлинах 1916 року

29 Січня 2021, 09:00
6053

У мережі оприлюднили фото села Кримне Камінь-Каширського району, Волинської області.

Світлини опублікував Центр дослідження і відродження Волині на сторінці у Facebook. На фото зображені місцеві жителі та німецькі солдати, що перебували на цих теренах в далекому 1916 році під час Першої Світової війни.

«Можна побачити паротяг та вузькоколійку на оригінальному містку, процес встановлення ліній зв'язку, тодішні будівлі в селі і жителів села в автентичному вбранні», – йдеться у дописі.

Читайте також: Як виглядала подружня пара із села Бузаки на початку XX століття

1

2


2

1


1




Джерело фото: www.allegro.pl

Читайте також: Мешканці Березного на столітніх фото

Коментарі
29 Січня 2021, 15:24
Німець приніс цивілізацію,побудував мости,вузькоколійну залізницю на якій була можливість доїхати в будь яке місце в Європі,телефонний зв.язок, наладив лісопереробні підприємства.і.т.д. І ось прийшли "освободітєлі" і все побудоване Німцями,зруйнували,землі відібрали,господарів загнали в "нє столь отдальонние места"і обвили колючим- репресивним дротом,щоб про Європу і не думали. І почалось "щасливе" життя.
01 Лютого 2021, 00:31
Обрали клоунів і тепер маємо "смішне " життя,
01 Лютого 2021, 11:59
Аби не було спекуляцій, що, мовляв, росіяни таки привнесли певний прогрес при "совєтах", то продовжу Ваші роздуми на цю тему. Наш край в силу історичних причин зазнав російської експансії ще після Третього поділу Польщі, себто у 1795 році. З тих пір на селах та й у самому місті (на відміну від європейських країн поза Бугом) мало що змінилося з часів Гриця Сковороди. Найбільшим досягненням царської Росії тут була залізниця у 1915-16 роках, котра була збудована виключно для вивозу звідси сировини та військової потреби імперії. А щодо радянських часів, то ще у 1982-85 роках у звітах-реляціях районної влади з високої трибуни звучало про неабиякий ріст добробуту - зростання кількості телевізорів/холодильників/пральних машинок у приватних помешканнях. Не забуваймо, що саме у нашому районі у 1987 році засудили до смертної кари без доказу будь-яких конкретних фактів злочину останнього бандерівця, якого розстріляли у Києві у 1989 році. За що тепер судді, котрі винесли цей вирок та розглядали апеляції отримують біля 67 тис. грн. пенсії - довічного утримання. А буквально років 5-7 тому Адам Мартинюк цілком серйозно, знаючи менталітет і настрої місцевого люду, планував балотуватися у нардепи від компартії. Тому, ментально і технологічно ми відстали від світу досить таки відчутно, як казали японці - назавжди. І продовжуємо відставати завдяки московській імперській церкві з її реліктовим "переконаннями", заточеними на кріпосну залежність від так само відсталої від світу Росії. Чим раніше ми це зрозуміємо, тим швидше знімемо свої "постоли-личаки" і побіжимо за цивілізацією.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024