Ціни на продукти «відпустили у вільне плавання»

01 Липня 2017, 16:31
1190

1 липня набуває чинності постанова Кабміну про скасування державного регулювання цін на продукти харчування.

Відтепер виробники не будуть зобов'язані декларувати ціни на продовольчу продукцію, а також обґрунтовувати Держспоживслужбі необхідність зміни цих цін, – пише сайт ТСН.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, скасування держрегулювання дасть можливість усунути зайвий адміністративний тиск на бізнес, зробити виробництво інвестиційно привабливим і надати можливість підприємцям швидше адаптуватися до кон'юнктури ринку.

Проте експерти запевняють, що такий крок призведе до різкого зростання цін.

«Державного регулюванню цін на соціальні продукти з завтрашнього дня не має. Це не говорить про те, що одразу ціни почнуть зростати. Це говорить про те, що в нас не має запобіжників при цінових коливаннях, які в нашій країні можуть вимірюватись десятками відсотків. До речі, на ті ж самі продукти в розвинутих країнах таких стрибків вверх-вниз не має. А в нас міністерство аграрної політики та продовольства постійно вказує на те, що ринкам притаманні "сезонні коливання цін", навіть коли вони спостерігаються поза сезоном», – запевняє генеральний директор української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024