У Камені-Каширському розповіли про зелений туризм

04 Липня 2017, 18:33
1808

У рамках освітнього проекту «Школа підтримки культури і туризму» в Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбулись два семінари.

Заходи проведено задля сприяння туристичній привабливості місцевості, збереження її культурних надбань,  пошуку нових ідей для започаткування власної справи у сфері сільського зеленого туризму, – повідомляють у Камінь-Каширському РЦЗ.

У семінарах взяли участь безробітні, спеціалісти центру зайнятості, директор районного будинку культури. Учасники заходу зазначили, що Камінь-Каширський район багатий лісовими масивами, озерами, річками, добрими, працьовитими та гостинними людьми. Це створює сприятливі умови для розвитку сільського зеленого туризму.

Директор районного будинку культури Алла Глущук надала інформацію про історію краю, його культурну спадщину, мовні особливості, звичаєві та обрядові характеристики, пам’ятки архітектури і наголосила на туристичній привабливості Камінь-Каширщини, серед яких 11 храмів-пам’яток архітектури, 13 народно-аматорських колективів. Присутніх зацікавила презентація вишивок «Жіноча сорочка» зі збірки Камінь-Каширського районного краєзнавчого музею, творів художника Андрія Дубровського «Перші кроки у мистецтво», збірка «Косачі і Запруддя», збірка «Камінь-Каширське Полісся. З історії краю».

Багато нового, корисного дізнались учасники проекту. Є про що розповісти, запропонувати гостям, туристам. Сільський зелений туризм має великі перспективи і є альтернативою зайнятості сільських жителів.

Коментарі
04 Липня 2017, 22:11
а чиї то ці збірки? "Косачі і Запруддя", "Камінь-Каширський . З історії краю", "Жіноча сорочка", Перші кроки в мистецтво". В них є автор?
06 Липня 2017, 12:33
Якщо не помиляюся, всі вони підготовані працівниками Камінь-Каширського народного краєзнавчого музею.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024