На Волині створили 6 мобільних бригад для здійснення вакцинації від COVID-19

13 Лютого 2021, 13:49
1141

Волинь готується до першого етапу вакцинації від коронавірусної хвороби, який розпочнеться уже до кінця лютого.

Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Відтак, для його реалізації в області створили 6 мобільних бригад, які виїжджатимуть до робочих колективів медиків.

Нагадаємо, що наприкінці 2020 року в Україні наказом Міністерства охорони здоров’я затверджена Дорожня карта з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках.

Згідно реалізації етапів даної карти, наразі в області створили 6 мобільних бригад на базі:

  • КП «Луцький ЦПМД» – 1 бригада;
  • КП «Луцький ЦПМД №1» – 1 бригада;
  • КП «Луцький ЦПМД №2» – 1 бригада;
  •  КНП «Нововолинський ЦПМСД» – 1 бригада;
  • «Ковельське МТМО» – 2 бригади.

З них 2 мобільні бригади (на базі КП «Луцький ЦПМД №2» та КНП «Ковельське МТМО) визначені для реалізації «першої хвилі» вакцинації 1 етапу Дорожньої карти. Склад мобільної бригади складає: лікар резерву, дві медичні сестри, медична сестра резерву та водій.

Також медичні працівники вищезгаданих бригад проходять навчання та тренінги щодо етапів вакцинації, аби налаштувати злагоджену координацію та логістику в ході проведення першого етапу вакцинації проти COVID-19.

Окрім того, уже визначили 66 тимчасових стаціонарних пунктів щеплення, які будуть розгорнуті на базі закладів первинної ланки для реалізації 2 етапу Дорожньої карти.

Слід зазначити, що вакцинація від COVID-19 в Україні буде відбуватися добровільно та безкоштовно. Усього Міністерством охорони здоров’я України визначено 5 етапів проведення щеплень від коронавірусної інфекції, впродовж яких заплановано імунізувати майже все населення країни. Залежно від доступності вакцини, етапи можуть відбуватися паралельно.

Нагадаємо, найпершими щеплення від COVID-19 отримають:

  • усі працівники мобільних бригад з вакцинації;
  • усі медичні працівники (лікарі, середній та молодший медичний персонал), які працюють у закладах, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19;
  • усі працівники лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на COVID-19;
  • усі працівники екстреної медичної допомоги включно з водіями;
  • люди, які перебувають у спеціалізованих закладах, та працівники цих установ (інтернатах, будинках для літніх людей тощо);
  • працівники спеціалізованих закладів (інтернатів, будинків для осіб похилого віку тощо);
  • військовослужбовці (включаючи Збройні Сили України та Національну гвардію України), які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Сході України.

У лютому Україна отримає 117 тисяч доз мРНК вакцини американського виробництва від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX. Вона відразу буде розподілена для вакцинації працівників лікарень, у яких надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Протягом першого півріччя Україна також може отримати від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca/Oxford у межах COVAX.

Читайте також: На Волині виявили 112 нових хворих на коронавірус, двоє людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
14 Лютого 2021, 00:34
Надіюсь, у волинян хватить глузду не вакцинуватись вакциною, від якої вже померли тисячі людей в тих країнах, де розпочалася масова вакцинація.
18 Лютого 2021, 01:59
Дай Боже всім розуму це не зробити...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39