З початку року у мешканців Камінь-Каширського району шахраї видурили більше 120 тисяч гривень

17 Лютого 2021, 15:00
Шахраї / Фото ілюстративне 1709
Шахраї / Фото ілюстративне

Минулого року жертвами шахраїв стали 40 мешканців Камінь-Каширщини та Любешівщини.

Шляхом обману шахраями вдалося видурити у людей більше 300 тисяч гривень. Цьогоріч вже обдурили 18 осіб на суму більше ніж як на 120 тисяч гривень. Про це інформують на сайті Камінь-Каширської міськради.

Найчастішими шахрайськими схемами є телефонні дзвінки, операції з банківськими картками та обдурювання людей внаслідок купівлі-продажу товарів через мережу «Інтернет».

Таким чином в лютому 2021 року один із мешканців Камінь-Каширського району через термінал «Ibox» перерахував 25 тисяч гривень за нібито виграний автомобіль. Про «віртуальний» виграш йому повідомили шахраї через мобільний телефон та вказали реквізити картки куди потрібно перерахувати кошти за оформлення автомобіля.

Інший випадок в лютому цього року пов'язаний з купівлею однією мешканкою Камінь-Каширщини через мережу «Інтернет» автомобіля, за який вона перерахувала 11 тисяч гривень авансу, після чого продавець не виходив на зв'язок. Аналогічно ошукали особу, яка цього року на сайті «OLX» купувала цукор, перерахувавши більше 8 тисяч гривень через додаток «ПриватБанк».

Мають місце випадки коли люди шляхом обману входять в довіру громадян, це стосується одного із мешканців району якого ошукали шахраї із Львівської області на суму 1,5 тисячу євро, під приводом доставки йому автозапчастин.

Непоодинокими лишаються випадки телефонних дзвінків від нібито офіційних представників банків з приводу блокування рахунків, захисту від шахраїв або повідомлень про реквізити банківських карток тощо.

У січні 2021 року до жительки Камінь-Каширщини зателефонував шахрай, який представився представником банку і повідомив, що її банківська карточка буде заблокована, а тому негайно потрібно перерахувати всі кошти на нову карточку, рахунок якої надав шахрай. Жінка добровільно перерахувала 20 тисяч гривень на карточку шахрая.

«Таким чином звертаємо увагу, що ніколи та у жодному разі не повідомляйте свої персональні дані (номери карток, паролі, коди тощо) так званим віртуальним працівникам банківських установ, думайте, що Ви купуєте через мережу «Інтернет» і кому перераховуєте гроші. В разі наявності будь-якого сумніву відразу ж телефонуйте на гарячі телефонні лінії банків, номери яких вказано на картках. Завжди пам'ятайте, лише Ваша пильність та здоровий глузд убезпечить Вас від шахрайських дій зловмисників!», –закликали у місцевій прокуратурі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024