Стрільба по мішенях, водна переправа – на Камінь-Каширщині розпочалися оперативні відпрацювання

11 Липня 2017, 14:54
1679

Стартував триденний семінар-навчання головних лісничих лісогосподарських підприємств ВОУЛМГ та працівників груп оперативного реагування, який проводять у Камінь-Каширському району.

Захід організували з метою закріплення теоретичних та практичних знань лісоохоронців, а також подальшій можливості повноцінно здійснювати охорону ввірених їм лісів від різного роду лісо порушень, – повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Перший заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк відкрив захід і побажав його учасникам якомога повнішою мірою скористати з підготовленого матеріалу.

У перший день семінару, що триває на території Камінь-Каширського району, зокрема рекреаційного пункту Озюрко, учасники 16 команд тренували свої сили в естафеті перешкод. Естафета включала в себе кілька етапів: стрільбу по мішенях, встановлення намету, транспортування умовно пораненого, водну переправу тощо.

Одним із пунктів першого дня навчань працівників мобільних груп була перевірка їх теоретичних знань на зразок оформлення документів на лісопорушників.

Другий день семінару відбуватиметься у приміщенні державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс». Запрошені до участі юрист, автор ряду праць у сфері кримінальної та адміністративної відповідальності в лісовій галузі Олег Сторчоус та професор кафедри лісівництва, завідувач лабораторії лісової пірології Національного університету біоресурсів і природокористування України, директор Регіонального Східноєвропейського Центру моніторингу пожеж Сергій Зібцев надаватимуть головним лісничим підприємств ВОУЛМГ та працівникам груп оперативного реагування практичні поради щодо вдосконалення форм їх щоденної роботи.

Нагадаємо, групи оперативного реагування створені навесні 2016 року з ініціативи начальника ВОУЛМГ Олександра Кватирка. Координація маршрутів та робота здійснюється згідно з погодженням сектору охорони та захисту лісу ВОУЛМГ. Наразі робота груп має ефективний результат. Вже з початку нинішнього року і станом на 7 липня оформлено 388 протоколів на лісопорушників, сума збитків по яких складає 1113 тис. грн. Сума накладених штрафів – 51 тис. грн. Із загальної кількості складених протоколів  249 – по незаконним рубкам (сума збитків – 1111 тис.грн., сума штрафів – 22 тис. грн.). Решта протоколів – інші лісопорушення.

Це майже половина всіх виявлених за цей час лісопорушень по обласному лісоуправлінні.












 

Коментарі
12 Липня 2017, 13:04
Гляньте які пики
12 Липня 2017, 19:12
Є на чому "напасти", зігнати - нема!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024