50 тисяч волинян – проти продажу землі

12 Липня 2017, 13:05
1895

Активісти Волинської «Батьківщини» продовжують збирати підписи за заборону торгівлі ріллею.

Більш як 50 тисяч жителів області підписами підтвердили свою позицію про те, що передчасно відкривати вільний ринок сільськогосподарської землі.

Вже третій місяць громадські приймальні ВО «Батьківщини» працюють у вуличних наметах. Загалом  щодень у людних місцях райцентрів та міст області активісти виставляють їх близько 20. Тут члени ініціативної групи щодо проведення всенародного опитування збирають підписи небайдужих до долі української землі.

Позицію «Батьківщини» та Всеукраїнської асоціації фермерів та приватних землевласників підтримують у Горохівському, Ковельському, Маневицькому, Ківерцівському та інших районах області. На заклик політичної сили Юлії Тимошенко активно відгукнулися лучани. Більш як 7 тисяч жителів обласного центру поставили свої підписи за мораторій на продаж сільськогосподарської землі. Партійці Луцького міського партосередку проводять також агітаційну компанію «Від  дверей до дверей». Вони  спілкуються з мешканцями багатоквартирних будинків, розповідають, які негативі наслідки для держави матиме вільний обіг земель.

Про небезпеку так земельної реформи від влади попереджають і відомі волинські аграрії.

– Втрата землі для мільйонів обезземелених селян означатиме подальше зубожіння, безробіття, вимушену міграцію на закордонні заробітки або ж наймитування на будівельних майданчиках, де зводять собі дачі українські та іноземні скоробагатьки. Аби цього не трапилося, заборона на продаж сільськогосподарських угідь має діяти і далі, – вважає голова СВК «Батьківщина» Турійського району Павло Корецький.

– На мою думку, тільки держава має бути єдиним покупцем  сільськогосподарських земель, як-от в Австрії, де в приватні руки не продають жодного гектара. Якщо нині відкрити земельний ринок, то розпочнеться справжній хаос. Такі підприємства, як наше, не зможуть конкурувати з крупними агрохолдингами. Зубожілі селяни продадуть їм свої паї за безцінь. Поля, для збереження родючості яких ми вклали чимало коштів, будуть рватися. А втратимо землю, що її нині орендуємо й обробляємо, – не зможемо утримувати худобу, бо не вироблятимемо достатньо кормів. Відтак розпродаж землі загрожує не тільки падінням обсягів сільськогосподарської продукції, а й ростом цін на продукти харчування, – переконаний директор ТзОВ «Городище Луцького району Анатолій Никонюк.

– Земля повинна давати селянам роботу і заробіток. Працювати на ній мають професійно підготовлені фахівці, досвідчені хлібороби, молодь, яка любить хліборобську працю. Розвиток українських агропідприємств, фермерських та одноосібних господарств сприятиме розв’язанню проблем сільських територіальних громад, – додає власник одноосібного господарства Микола Мельник із села Колона Іваничівського району.

Якщо влада поки що не чує людей, то їх уже почули у Вашингтоні, де знаходиться штаб-квартира Міжнародного валютного фонду. Ця фінансова установа вилучила із меморандуму про надання Україні кредитів пункт про відкриття ринку сільгоспземель. Але про це чомусь мовчать провладні засоби масової інформації.

Коментарі
12 Липня 2017, 16:51
50 тисяч осіб із совковим мисленням. Це ті, які потенційно підтримують «руський мир», Путіна, але не європейський вибір, бо не здатні відмовитись він совкізму.
12 Липня 2017, 17:07
ПОВНА БРЕХНЯ !!!!! ЯК ТАК ЩОБ ЛЮДИНА НЕМОГЛА РОЗПОРЯДЖАТИСЬ СВОЇМ МАЙНОМ ???? Олігархи і ченуши вже давно скупили і скуплюють землю через тіньові схеми , а простій людині зась партія Батьківщина завжди піариться на ху..і і забиває людям голови !
12 Липня 2017, 17:11
звичайно потрібно ще трохі почикати молодь повністю виїде за кордон літні люди повмирають тоді "слуги народ" приймуть якийсь знову абсурд і заполучать землю безкоштовно. Як так щоб людина немогла керувати своею власністю ?
12 Липня 2017, 17:17
Активісти Волинської «Батьківщини» це ті що вже 20 років кружлять кругом корита і на бігу черпають бюджет , бо неяк неможуть підійти блище! Вже ГОСПІДАРИ за землю взялися!
12 Липня 2017, 17:39
дурні ви її так скупляють тільки за безцінь існують прості схеми зміна цільового призначення землі та подальший продаж; продаж корпоративних прав компанії, яка взяла землю в оренду на 49 років; виникає фіктивний борг під заставу земельного паю і через суд передається "кредитору"; передача паю за договором довічного утримання. Тобто при бажанні селяни можуть продавати свої паї, тільки при цьому їм доводиться давати хабарі суддям і чиновникам. А фермери так кричать тому що дадуть бабулі яка має пай мішок зерна і все а так треба буде купити ту землю в неї а це вже не мішок зерна Ні панове земля буде продаватись хоть лусніть це питання часу і не дуріть людям голови хто хоче продасть а хто ні це вибір людини про яку втрату говорете це приватна власність що людина хоче те і робить з землею
12 Липня 2017, 18:53
"Земля повинна давати селянам роботу і заробіток. Працювати на ній мають професійно підготовлені фахівці, досвідчені хлібороби, молодь, яка любить хліборобську працю" - так кажуть активісти ВО «Батьківщини» то нехай приїдуть до нас в село ті професіолали, які партія Батьківщина підготувала ( при владі вони багато років) посіють моркву, посадять картоплю, а потім продадуть по 0, 50 - 1 грн. за моркву та 1 - 1, 5 грн. за картоплю (такі закупівельні ціни були). Якщо такі спеціалісти при владі будуть керувати і далі, то яка молода людина захоче працювати в селі ? Для таких "хазяїв", як Ви, звичайно краще взяти в людей в оренду землю (яким не вигідно працювати в селі і все для цього робиться Вами і такими подібними) і вирощувати те, що ціниться за кордоном і туди ж збувати за долари, а ви люди і далі обробляйте землю кіньми, садіть картоплю, сійте моркву і отримуйте копійки.
12 Липня 2017, 19:45
А по факту земля в орендаторів. Вони за копійки її взяли в селян. То це файно?
13 Липня 2017, 20:13
Продать землю это значит что продадим будущее не только своих родных но и нации,и потому принимать законы такие будет подобно самоубийству,таким образом что все это кажется все по закону и на законных основаниях, но это будет подобно сладкой конфетки которую нам подадут, а в последствии окажется горькой и плачевной.И это будет подобно ваучерам которые нам подсунули в советское и пообещали золотые горы а впоследствии оставили народ не только без хлеба но и без трусов.
13 Липня 2017, 20:30
Якщо кортить удавати з себе рускодумайочого, то спочатку опануй етот язик. Так навіть в Рязані не висловлюються. Є певні правила стилістики. А потім Гена. Українці як нація, не мають найменшого відношення до комуністичних дурниць. Бо то є люди-власники і куркулі. Твоє звернення - це звернення до люмпенів, від ЮЛЛІ убогої
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024