Дунайчук зробив заяву щодо російської провокації

12 Липня 2017, 14:41

Опублікували звернення голови Камінь-Каширськоїї райдержадміністрації Валерія Дунайчука у зв’язку з проведенням Всесвітнього фестивалю молоді і студентів Російської Федерації.

Про це йдеться на сайті РДА. У зверненні йдеться:

«Сьогодні питання інформаційної безпеки є вкрай важливими для нашої держави. Відтак, насамперед, необхідно тримати руку на пульсі та впроваджувати відповідні заходи, аби протистояти протиправним посяганням на інформаційний простір України, зуміти захистити населення від негативного інформаційного впливу.

З 14 по 22 жовтня 2017 року Російська Федерація планує проводити Всесвітній фестиваль молоді і студентів. У програмі фестивалю заплановано відвідини іноземними делегаціями тимчасово окупованої внаслідок збройної агресії РФ території України – м. Севастополя (Україна) та м. Сімферополя (Автономна Республіка Крим, Україна). Більше того, в офіційних повідомленнях організаторів фестивалю ці українські міста зазначаються як частини регіонів Росії.

Все це є грубим порушенням державного суверенітету України, законодавства України, загальновизнаних норм міжнародного права, у тому числі Статуту ООН, Резолюцій Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України» A/Res/68/262 від 27 березня 2014 року та «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь» A/Res/71/205 від 19 грудня 2016 року, Бакинської Декларації та Резолюцій Парламентської Асамблеї ОБСЄ, а також інших багатосторонніх міжнародних договорів, сторонами яких є Україна та Російська Федерація.

В той же час, згідно зі статтею 10 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», в’їзд громадян України на тимчасово окуповану територію України і виїзд із неї допускається лише через контрольно-пропускні пункти. А порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї тягне за собою відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення та Кримінальним кодексом України.

Гадаю, що Всесвітній фестиваль молоді і студентів на території країни-агресора – це велика провокація, яка ігнорує загальновизнані норми міжнародного права та законодавства України. Саме тому вважаю неприпустимим брати участь в даному заході.

Дорогі земляки! Пам’ятаймо, мир, суспільна злагода та цілісність України – то найвищі блага, які нам необхідно відстояти. Бережімо нашу Батьківщину!»