Осівці: будівництво нової школи триває

13 Липня 2017, 21:40
5917

Керівники виконавчої гілки влади області та району побували на будівництві школи в Осівцях.

У поліському селі Осівці, що в Камінь-Каширському районі, під час навчального року батьки дедалі частіше відмовлялися відпускати дітей до місцевої школи. Останніми роками вона працює в аварійних пристосованих приміщеннях. Потреба нової будівлі для навчального закладу назріла давно, але на це не було грошей. Знайшлися вони в державному фонді регіонального розвитку і торік в Осівцях розпочалося будівництво навчального закладу, – повідомляють на сайті ПАТ НСТУ ВРД.

Осівці, що в Камінь-Каширському районі, — одне із тих поліських сіл, що розростається. І народжуваність у цій місцині з кожним роком збільшується.

– Наше село розростається, каже директор місцевої школи Любов Дем’яник – У цьому навчальному році у нас буде 2 перших класи, 33 дитини.

Та ось зі школою  в Осівцях проблема. Місцеві дедалі частіше взимку чи ранньої весни не відпускали своїх дітей на уроки, бо приміщення навчального закладу — не лише не пристосоване, а й аварійне.

Свого часу батьки місцевих школярів навіть пікетували Кабмін, аби в Осівцях звели школу. Чиновники різних рівнів тривалий час не могли знайти не це гроші. Нарешті їх надали в державному фонді регіонального розвитку, будівництво частково співфінансують і з місцевих бюджетів. Будівництво школи в Осівцях розпочалося 2016-го. Загальна кошторисна вартість робіт — більш як 54 мільйони гривень. Зводить навчальний заклад підприємство «Житлобуд-2».

Директор навчального закладу Любов Дем’яник сподівається, що здадуть об’єкт, як і обіцяють, до 1 вересня 2018 року.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, оглядаючи будівництво школи в Осівцях, підкреслив, що роботи йдуть і працювати іще є над чим, –повідомляють на сайті ОДА.

– Дуже важливо, що ми побували на об’єктах опорних шкіл.  Школа в Голобах, Любохинях, Вербці і, швидше за все, в Осівцях – будуть опорними. Під час зустрічей сьогодні, ми обговорювали ще й перспективу роботи цих навчальних закладів, проблемні питання, які виникли унаслідок реорганізації окремих шкіл, які стануть філіалами опорних. Під час роботи ми побачили й різні завдання, які зараз стоять на різних об’єктах будівництва. Мені було досить цікаво почути про те, що на окремих об’єктах впроваджуються сучасні технології, де вода зможе нагріватися за рахунок енергії сонця. Усе це говорить про те, що ми рухаємося.

До речі, як зазначається, станом на 10 липня поточного року, готовність об’єкта (школи в Осівцях) лише 10%.

Зокрема, виконані земельні роботи, стрічкові фундаменти, змуровані стіни підвалу, 1-2 поверхів. Також, змонтовано перекриття підвалу, сходові марші та площадки; збудовано очисні споруди та частково виконано вертикальне планування території.










1


 Фото із сайту Камінь-Каширської РДА

Коментарі
14 Липня 2017, 09:56
Нарешті і в цих дітей буде колись свято.
14 Липня 2017, 11:27
Ось це і є реальні дії, не те що говорить Констанкевич.
14 Липня 2017, 12:38
В 1987 році і я працював учителем у цій школі.Ще в 1994 р задумали побудувати нову школу,але сили вистачило звести тільки фундамент і нарешті все зрушилось з мертвої точки ,але дай Боже,щоб хтось знову не помішав завершити цю добру справу.
14 Липня 2017, 12:52
А Констанкевич Вам наговорить.Якби не Палиця то не бути б їй депутатом,а все зробили гроші того ж Палиці,які пішли на підкуп виборців,а раніше в депутати попадали дійсно люди,які могли б щось зробити,а тут одна тільки показуха бо ж скоро грядуть нові вибори.І всі ці благодійні справи то одне окозамилювання...Колись сумнозвісний Ігор Єремеєв нам такого наобіцяв,що бери його хоч в рамочку став,а коли прийшов до діла то вийшло все навпаки.Може він комусь і допоміг то тільки не простим людям,а нажились на цьому наші керівнички.Чого ж тоді той довбанийУКРОП роздавали потрібним людям по 200-500 гривень,не тим ,що дійсно вони потрібні.Зарази цим декільком підгавкувачам Констанкевич і виграла вибори.І чого до неї як до депутата не може попасти проста людина,а попадають люди по протекції начальства?
14 Липня 2017, 13:42
Володя ,ти вже проспався,прийшов в районну бібліотєку і сів там за компа? ))<br/>Тебе давить жаба , що не взяв тих 200 -500 гривень ,які роздавав УКРОП минулого року?))
14 Липня 2017, 16:18
А Гуня по-твоєму не такий як Палиця, чи будь-хто з чинуш?Всі вони одним маслом мазані,бо кожний дорвався до державного корита і вцепився в нього як пявка,а піар сьогодні звичайна справа,без нього аж ніяк.Тим більше пропризидентському Гуні.
14 Липня 2017, 19:43
&quot;не те що говорить Констанкевич&quot;: то що ж говорить Констанкевич. Взагалі то тут хтось ладний хоч би провторити те що говорить Констанкевич?
15 Липня 2017, 02:14
І де ж ті реальні дії. Той же фотопіар і годі. От якби Пасю, Сусу і всій їх свиті потрясти кишені (а їх за #)- то давно б і ця школа стояла, і інші школи провели поточний ремонт, і таке інше. Не європейські цінності у нас слід запроваджувати, а китайські - таким чиновникам рубати пальці, руки - хоча їх розмах потягне і на цілу голову!!!
15 Липня 2017, 02:21
Чому ж ти, такий розумний, не показував кому роздавати гроші?
15 Липня 2017, 12:21
Потряси но ти свої кишені, може і допоможеш чимось школі
16 Липня 2017, 02:30
Що це за Ющик? На Торговій колись жили Ющики, то це з їхній родич?
17 Липня 2017, 16:45
Поштовхом будівництва школи був наш депутат Бусько
19 Липня 2017, 01:13
Поштовхом і &quot;кувадлом&quot; будівництва школи стала сама громада, вірніше її активісти. непохитна воля будувати школу привела їх на прийом до Палиці, Гунчика, заставила приїхати в село Рубльова(радника Палиці), Гунчика ( тільки той, сказав спочатку підете в ОТГ буде школа), а там вибори Констанкевич, от і почали будувати школу. Спочатку Палиця дав 2 млн грн, потім народний депутат виділила 2.5 млн., в кінці того року ще 500 тис. грн. виділила знову обласна рада, а Сус з Пасьом нічого. Вже в цьому році Констанкевич дала 1млн, районна рада 1.5 млн і через державний фонд Гунчик дасть 15 млн.. Такщо школу будує громада, свої хлопці, за свої гроші (бо державні, районні- то свої), а всі інші прислужують і вислужуються. І люди, коли збудують розберуться, хто і як допоміг, яка чия доля і щиросердечно скажуть дякую, ще й почастують на радощах. Багато залежить від нас з вами.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024