На завідуючу дитсадка поскаржилися до Уповноваженого з прав людини

14 Липня 2017, 23:00
3450 Джерело: www.ombudsman.gov.ua

Житель міста Каменя-Каширського Микола Придатко надіслав скаргу Уповноваженому Верховної Ради з прав людини на завідувача ДНЗ №3 "Казка" м. Каменя-Каширського Катерину Леснік з приводу ненадання інформації у відповідь на запит.

Запитувач намагався дізнатися, кому був проданий кінь та майно разом з ним, що перебували в комунальній власності на балансі відділу освіти Камінь-Каширської РДА.

Додатково пан Микола просив надати ряд документів, зокрема, копію звернення завідувача ДНЗ №3 «Казка» до відділу освіти Камінь-Каширської РДА з приводу продажу коня, Акт вибраковки по питанню його списання, а також копію угоди купівлі-продажу коня.

Чоловік розповідає, що до 2016 року працював у даному закладі на посаді конюха і до подання запиту його спонукала підозра в непрозорій схемі продажу тварини. 

"На підставі заявленого прошу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини вжити передбачених законом заходів із захисту моїх громадянських прав застережених в Законі України «Про доступ до публічної інформації», –  пише він у зверненні до Уповноваженого та вважає відмову у наданні інформації неправомірною. 

Зазначимо, раніше на сторінках Район.Камінь-Каширський писали, що член громади Клітицької сільської ради звернувся до сільського голови з проханням надати інформацію, щодо виконання бюджету Клітицької сільської ради в 2016 році. Сільський голова Склезь С. С. відмовився надавати таку інформацію, тож активіст поскаржився на бездіяльність сільського голови Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини. Уповноважений представник зобов’язав надати активісту інформацію, на яку той має законне право. Ба більше, зобов’язав Склезя дати відповідні пояснення Уповноваженому,  прибути на розмову до офісу Уповноваженого з паспортом і посвідченням сільського голови. 

 

 

Коментарі
15 Липня 2017, 11:58
Чому тут тільки про Склезя, про Мера нічого не згадали. Можливо Мер не їздив до Києва, пославши свого двійника?
15 Липня 2017, 12:19
"копію звернення завідувача ДНЗ №3 «Казка» до відділу освіти Камінь-Каширської РДА з приводу продажу коня.": справа в тому що відділ освіти не займається питаннями утилізації та й питаннями продажу коня, воза і так далі. Цими питаннями займається власник цього майна. Власником цього майна являється Міська рада і ключі до цього знаходяться в Мера. Тому тут очевидно пана конюха хтось не вірно проіформував про те й напрямок удару по завідуючій вибраний правильний оскільки питаннями Її тримання на цій посаді у принципі знаходиться у відділі освіти оскільки на цю посаду як і застереженнями на цій посаді знаходиться у відділі освіти і тільки через те, що відділ освіти дає рекомендації про ЇЇ призначення або звільнення через те, що це у першу чергу вона знаходиться на педагогічній посаді. Усі інші питання які так чи інакше пов"язані з господарськими оборудками зав"язані з Міською радою тому пан конюх вистрілив у бік завідуючої дитячого садочка майже в холостую. Даються очевидно взнаки Його молодість. Іншим разом краще, краще готуватися до цих подій і читати законодавство але це нічого зі часом молодість конюха переросте в щось більш варте уваги. Так тримати.
15 Липня 2017, 14:56
Коли таких як Микола Придатко складатимуть 1/3 мешканців району - розпочнеться невпинний розвиток регіону.
15 Липня 2017, 15:37
Дурнів і без того не менше, ніж 1/3, то де "невпинний розвиток регіону" ?
15 Липня 2017, 18:08
Демократія просувається на район. Хочуть чи не хочуть, а вона прийде
15 Липня 2017, 18:23
"Демократія просувається на район": рішення Міської ради про заборону торгувати алкогольними напоями не менш як за п"ятдесят метрів від громадських закладів в тому числі церкви, школи і тому подібних також є демократією.
15 Липня 2017, 18:27
"просувається на район": тут головне у цьому що вона просувається і це повідомлення є тому доказ коли частина запиту є некваліфікованим але цілком таке що може бути виправленим у часі -головне що демократія просувається.
16 Липня 2017, 13:34
Абсолютно підтримую. Не тільки район, але й Україна від активної позиції людей зміниться!!!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром