Керуючий Волинською єпархією УПЦ Нафанаїл відсвяткував день народження

14 Липня 2017, 20:00
3146

Вчора, 13 липня, у Свято-Андріївському храмі (нижній храм кафедрального собору Всіх святих землі Волинської), відбулась Божественна літургія з нагоди свята Собору 12 апостолів. Саме на цей день випало святкування дня народження та тезоіменитства керуючого Волинською єпархією, єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла.

Радість торжества до Луцька приїхали розділити митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, представники духовенства та чернецтва Волині та гості з інших єпархій. Разом зі священнослужителями молитву розділили віруючі люди багатьох регіонів України, серед котрих були родичі владики і його мама, – повідомляють на сайті Волинської Єпархії УПЦ.

Під час богослужіння у храмі також перебувала мироточива ікона преподобного Гавриїла Ургебадзе, до якої мали змогу приклонитись усі охочі.

Опісля відправи біля церковного амвону зібралось чимало бажаючих привітати єпископа Нафанаїла з днем народження та тезоіменитства. Першим слово привітання виголосив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. Чиновник наголосив на важливості внеску владики Нафанаїла у  поширення фундаментальних християнських істин на Волині загалом і в Луцьку зокрема.

1



 

Від імені прибулих архієреїв керуючого Волинською єпархією привітав митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. «Господь покликав Вас, дорогий владико, до архіпастирського служіння, яке є також і служінням апостольським. Нехай Вашими трудами та молитвами древня Волинська кафедра преображається у вірі та істині», – зазначив митрополит Сергій. На завершення своїх слів керуючий Тернопільською єпархією подарував владиці Нафанаїлу ікону преподобного Серафима Саровського.

Зі словом привітання від імені духовенства звернувся також секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, котрий звернув увагу присутніх на ту християнську любов та розуміння, з якими владика піклується про тих, хто приходить до нього за порадою та допомогою. Отець Миколай подарував владиці Нафанаїлу букет квітів, побажавши здоров’я та терпіння, необхідних у нелегких архіпастирських трудах.

Після Літургії владика приймав вітання від представників єпархіальних хорів, сестринств, громадських організацій та всіх, хто брав участь у Богослужінні.





 

 

Коментарі
14 Липня 2017, 23:27
"Радість торжества": приблизно п"ятдесят шість років "мамка" не знала й не відала що у цей час на Волині відбудуться ТОРЖЕСТВА з приводу того що Вона народила сина до якого прийдуть перші особи, а втім як і завше ходили, ходять й очевидно що будуть ходити у такім разі. Менталітет людей не змінився і ще довго не зміниться якщо прочитати схожу до цієї новини про те, як Голову РДА нагороджували грамотою.
15 Липня 2017, 14:59
Щось не зрозумів. Керівник Гунчика Порошенко проти МП, а пілеглий з МП цьомкається???
15 Липня 2017, 18:28
Очевидно що він його цьомкав ще у сорокарічному віці тому тут таке собі
15 Липня 2017, 20:03
Ви тут часом вумнічаєте, а не знаєте що ПОП є прихожанином і вірним МП, щоправда ця відданість була ще при покійному Митрополиту Володимиру, який мав проукраїнські настрої. Звідси й цілювання в десна Гунчика з Нафталіном, тим паче ГВП також охрещений у лоні цієї церкви. Та й електорат же в основному МП-повський, тому ця любов у Петра і Петровича може бути меркантильною...
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром