Близько сотні кубів вилученої деревини: на Камінь-Каширщині тривають масштабні обшуки на пилорамах

03 Березня 2021, 09:33
6517

Понад п’ятдесят волинських правоохоронців у вівторок, 2 березня, на території Камінь-Каширського району провели п’ять обшуків на лісопильних підприємствах, власники яких причетні до незаконної діяльності, пов’язаної із лісодеревиною, та видобутку бурштину.

Про це інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

Вже вилучили понад 80 кубів деревини, ймовірно, отриманої незаконним шляхом, та близько кілограма бурштину. Обшуки ще тривають, тому кількість знайденого і вилученого буде збільшена.

Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ст. 198 та 2401 Кримінального кодексу України. Йдеться про придбання, отримання, зберігання чи збут лісодеревини, одержаної кримінально-протиправним шляхом та незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення та переробку бурштину.

До проведення обшуків залучили особовий склад Камінь-Каширського районного відділу поліції, співробітників лісової охорони та оперативно-розшукового відділу Державної прикордонної служби України.

Слідчі дії відбуваються за силової підтримки роти поліції особливого призначення.



1

 

Коментарі
03 Березня 2021, 12:46
Це в когоце на території бруківка???
03 Березня 2021, 12:48
Схоже, що цього разу взялися за цей &amp;quot;бізнес&amp;quot; чуть серйозніше і не для показухи. Але, якщо не оголосять &amp;quot;кураторів&amp;quot; і господарів - модераторів цього організованого розкрадання природних ресурсів, не візьмуть їх за тестікули, то ця, вірогідно, пропагандистська булька - димова завіса від зеленої плісняви лопне і розвіється, як роса на сонці.<br/>І не варто прикриватися, що місцевим людям якось потрібно виживати, мовляв нема робочих місць, нема куска хліба для дітей тощо. Діти основних &amp;quot;лісових діячів&amp;quot; давно вже безбашенно шастають на пристойних іномарках, забирають життя чужих людей чи й своє, як це мало місце кілька років тому на Ковельській після бурного святкування Нового року. <br/>Місцевий люд за прикладом Воєгощан має стати на захист основних масивів навколишніх лісів, оскільки їх бездумне нищення заради бабла у власну кишеню ділків не тільки знищать ягідники, грибниці, унікальну рослинність, але й дисбалансують клімат, гідросистеми та екологію Волинського Полісся загалом. Ліси - це багатство не окремих місцевих бариг, а громад і не у колишньому радянському розумінні цього поняття. Весь цивілізований світ береже своє екологічне середовище, аби довкілля не було токсичним і вимушено мстивим до &amp;quot;людини&amp;quot;, котра свої мізки заточує лишень на необмежене і шкідливе для організму споживацтво та понти.
04 Березня 2021, 00:20
Це в Тойкуті.
04 Березня 2021, 10:07
А чого Каміньських бариг-пілорамщиків не трогають: Буська Плакоша Денисюка Бойка Кузьмича? Чи в них все окей? Криша не та?
04 Березня 2021, 23:52
Сьогодні точно їх ніхто не троне.В предводітєля лісної корпорації Славіка Кузьмича 50років .Всі там, братки святкують
05 Березня 2021, 09:49
Славік ще той злодюга.За своє кері-во лісхоз в мільйоні збитки лісхоз посадив,зате хату-дворца звів,шикарний автопарк.І хоть би хни як так і треба.А тепер себе мажорами називає
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024